Velkommen

Hvad er espresso?

EspressoshotOrdet espresso referee til den måde hvorpå drikken laves. Fint kværnet kaffebønner placeres i selve brygge hovedet, hvor det stampes let, til en fast masse. Dette gør de automatiske og super automatiske maskiner selv, hvor imod du selv skal stampe hvis du har en semi automatisk maskine. Efter stampningen presser maskinen en blanding af varmt vand og damp igennem den faste masse. et god råd er at maskinen skal minimum bruge 15 bars tryk. Det gør alle vores maskiner. Her efter render den friske espresso ned i koppen, fordi den er brygget under så højt tryk, så får den en såkaldt crema overflade, som er en slags skum, og som gør espressoen utrolig cremet at drikke. Kvaliteten af crema afhænger meget af hvilke kaffe bønner man bruger.

Der er mange bud på hvor stor en mængde kaffebønner der skal bruges til at lave espresso, men mellem 8-10 gram per kop er det som maskinerne hos Rigtig Kaffe bruger, alt efter hvor stor en kop der skal laves og hvor stærk den skal være.

Hvilke bønner skal jeg bruge?

De to mest kendte kaffebønnetyper er Robusta og Arabica, hvor Arabica klart er at foretrække.

Hvilke drikke kan jeg få ud af espresso og min maskine?

Espresso er fundamentet for hele vores kaffekultur, og den er fundamentet for cappuccino, caffe latte osv.

En rigtig espresso som vi kender den fra sydens varme, er et lille “shot” meget koncentreret espresso, men brygger man mere får man en fantastisk kaffe.

Her under kan du læse om de mest almindelig kendte espressobaserede drikke. Reglerne for en espresso er som følger, brygges på min. 7 gram bønner, under 9 bars tryk og gennemløbstiden er cirka 20-25 sekunder.

Rigtig Kaffe Youtube kanal
Kaffeskolen