Velkommen

Sådan bestiller du espressodrikke på cafeen

Espressoshot Espresso er fundamentet for hele vores kaffekultur, og den er fundamentet for cappuccino, caffe latte osv.

En rigtig espresso som vi kender den fra sydens varme, er et lille “shot” meget koncentreret espresso, men brygger man mere får man en fantastik kaffe

Her under kan du læse om de mest almindelig kendte espressobaserede drikke. Reglerne for en espresso er som følger, brygges på min. 7 gram bønner, under 9 bars tryk og gennemløbstiden er cirka 20-25 sekunder.

Espresso fås i to varianter Ristretto og lungo.

Ristretto
Ristretto brygges ved at man stamper bønnerne hårdere før brygningen, således der løber mindre vand igennem. Derved bliver smagen mere koncentreret.

Lungo
Lungo er det modsatte af ristretto, her løber der mere vand gennem bønnerne, således man får en mildere drik.

Cappuccino
Cappuccino er en blanding af lige del Espresso, Varm mælk og mælkeskum. Cappuccino er kendt fra mange cafeer, da den sammen Latte er danskernes foretrukne espresso/mælke drik.

Caffe Latte
Caffe Latte er en blanding af et shot espresso og varmet mælk, her blandes altså ikke mælkeskum i. Det normal forhold er 3 dele mælk til 1 shot espresso.

Latte Macchiato
Et espresso shot med mælkeskum på toppen. Mange steder i Italien er det denne du får som vi kender Caffe Latte her hjemme.

Americano
Er det tætteste du kommer på en traditionel “dansk” kop kaffe. Her blandes et enkelt espresso shot med en lille smule helt varmt vand.

Americano kan dog ikke sammenlignes direkte med en kop kaffe, da den har en helt andet crema som gør den ekstra blød.

Rigtig Kaffe Youtube kanal
Kaffeskolen