Velkommen

FAQ - ofte stillede spørgsmål

I denne FAQ, har vi samlet, og besvaret, en lang række ofte stillede spørgsmål om kaffebønner, espressomaskiner, pleje, kværne, teknikker og tilbehør indenfor espressoverdenen, så du let kan finde svaret på dit spørgsmål.
Vi opdaterer listen løbende, og du er altid velkommen til at sende en mail eller ringe herind, hvis du selv har et spørgsmål eller brug for assistance.

Om kaffe

Hvad er espresso?

Espresso er kaffe, der brygges ved at tvinge vand igennem fintmalet kaffe ved hjælp af tryk. En espresso er en lille kop kaffe med en fremragende smag. Læs mere om espresso her ».

Hvad betyder arabica og robusta?

Arabica og Robusta er de to primære kaffesorter, som dyrkes i et bælte langs ækvator, og som er grundlaget for de kaffevarianter, vi har i vores sortiment. Læs meget mere om Arabica og Robusta her ».

Hvad er Speciality Coffee?

Speciality coffee er kaffebønner af en hel særlig kvalitet og sporbarhed. Hold øje med CSC mærket, som er din garanti for at drikke kaffe af højeste kvalitet. Læs mere om Speciality coffee her ».

Hvorfor vælge Speciality Coffee?

Vælg Speciality Coffee, hvis du ønsker en kaffe, der er dyrket efter særlige krav. Arcaffe følger kaffen nøje fra den dyrkes og til den leveres hos dem til ristning - en spændende proces, som kræver tid og passion. Læs mere om CSC kaffe her ».

Hvordan opbevarer jeg kaffebønnerne?

Vi anbefaler, at man opbevarer sin kaffe i den oprindelige pose med 1-vejs ventil, som lukkes til med en clips eller lignende. Alternativt er en tætlukket beholder en god løsning, som sikrer at kaffens aroma bevares. Undgå at åbne for mange poser ad gangen, for at få mest muligt ud af dine kaffebønner. Læs mere om opbevaring af kaffe her ». 

Tilbage til toppen

 

Espressomaskiner

Hvad er forskellen på semiautomatiske, automatiske og fuldautomatiske espressomaskiner?

Der er mange muligheder indenfor espressomaskiner, og det kan være svært at skelne de forskellige typer fra hinanden. Læs mere om forskellen på espressomaskinerne her ».

Jeg kan ikke få min Gaggia Brera i gang efter afkalkning

Gaggia har opdateret Brera's software, og ændret på afkalkningsproceduren. Du er nødt til at køre den nye afkalkningsprocedure igennem, for at fjerne advarselssymbolet fra displaet. Du kan blot fylde vand i vandtanken og undlade afkalkningsvæsken, da maskinen er afkalket. Du finder den nye afkalkningsmanual til Gaggia Brera her ».

Hvordan vedligeholder jeg min semiautomatiske espressomaskine?

En semiautomatisk espressomaskine bør rengøres hver dag, så du får det bedste resultat ud af din maskine. Det er vigtigt at rengøre filterkurven og steameren. Læs mere om rengøringen her ».

Hvordan rengør jeg min Rancilio Silvia?

Rancilio Silvia er en ikonisk maskine, som findes i rigtig mange danske hjem, og rengøring og vedligeholdelse er afgørende for maskinens ydeevne og levetid. Læs mere om, hvordan du plejer Rancilio Silvia her ».

Hvordan rengør jeg min Jura espressomaskine?

Juras legendariske espressomaskiner leverer en helt fantastisk espresso, og for at sikre dig, at din maskine yder det bedste og har de bedste levevilkår, er det vigtigt at pleje og rengøre maskinen efter foreskrifterne. Læs om om pleje af Jura espressomaskiner her ».

Hvordan vedligeholder jeg min Gaggia Accademia?

Du får mest ud af din Gaggia Accademia, hvis du sørger for at rengøre, afkalke og pleje maskinen efter foreskrifterne. Du får et langt bedre resultat, og maskinens levetid forlænges. Læs mere om rengøring af Gaggia Accademia her ».

Tilbage til toppen

 

Kaffekværne og espressokværne

Hvordan plejer jeg min kværn?

Kafferester, kaffefedt og olier vil helt naturligt sætte sig på kværnbladene med tiden, og kværnbladene bør derfor rengøres ca. hver 14. dag alt efter, hvor meget kværnen bruges. Du kan læse mere om rengøringen af kværne her ».

Hvad er forskellen på en espressokværn og en kaffekværn? 

Den helt grundlæggende forskel på en espressokværn og en kaffekværn er formalingsgraden, altså hvor fint kaffen kan males. Til espresso kræves en meget fin formaling, og derfor er en espressokværn et uundværligt værktøj for det bedste resultat. Du kan læse mere om valget af kværn her ».

Tilbage til toppen

 

Plejeprodukter

Hvorfor er det vigtig at bruge de rigtige plejeprodukter?

En espressomaskine har brug for at blive afkalket og rengjort med de rette rengøringsmidler, for at sikre, at de indre dele ikke beskadiges. Du kan læse mere om, hvad der sker, hvis der rengøres med forkerte produkter her ».

Hvilket kalkfilter, skal jeg bruge til min jura maskine?

Claris Blue, Claris White, pro eller smart - er du i tvivl om, hvilket Jura filter, der passer til din maskine, så kan du finde vores vejledning til valg af Jura filter her ».

Tilbage til toppen

 

Teknikker

Hvordan steamer jeg mælk?

Semiautomatiske og automatiske espressomaskiner er udstyret med en manuel steamer, så du selv skal skumme mælken op til cappuccino, latte mm. Det er ganske let og kræver blot en stålkande og lidt øvelse. Læs vores guide til opskumning af mælk her ».

Hvordan tamper jeg kaffen?

For det bedste resultat på en semiautomatisk espressomaskine, er det nødvendigt at tampe kaffen inden brygning. Dette gør man, for at sikre den korrekte gennemløbstid gennem kaffen. Læs mere om tampere og tamperteknikken her ».

Tilbage til toppen

 

Diverse

Hvad er en vandfilterkande?

En vandfilterkande er en smart kande, hvor der isættes et kalkfilter, så vandet i kanden filtreres for kalk og urenheder inden det hældes ud. Filtreret vand er velegnet til at hælde på espressomaskiner, så der kommer mindst muligt kalk ind i systemet. Læs mere om vandfilterkander her ».

Jeg mangler min manual

Hos Rigtig Kaffes har vi lavet et manualindeks, hvor du finder manualer til en lang række espressomaskiner og kværne. Du finder brugermanualerne her ».

Tilbage til toppen

Rigtig Kaffe Youtube kanal
Kaffeskolen