Holy Bean

Holy Bean er et mikroristeri i det smukke Aarup på Vestfyn. De tror på de rene råvarer og udvælger de fineste speciality kaffer. De ønsker at skabe en fantastisk velsmagende og bæredygtig kaffeoplevelse. De tror på håndværket og de gode kvaliteter – fra farmerens egen hånd til den perfekte ristning og brygning.
Hos Rigtig Kaffe er vi stolte over at kunne tilbyde Holy Beans fantastiske hele kaffebønner. Gå på opdagelse her - du vil ikke fortryde det! 

14 produkter i alt

Hvem er Holy Bean?

Kvinden bag Holy Bean er Sine Klejs Gren. Hun er stifter og medejer af det skønne mikroristeri, som holder til i Aarup på Vestfyn. Her er der højt til loftet og hjertet på det rette sted.

For hende handler kaffe om nysgerrighed og passion. Om at gå på opdagelse i et komplekst smagsunivers og turde udfordre den almene kaffedrikker på hvordan en rigtig kaffe kan smage. Det er vigtigt for Sine at have en legende tilgang til råvaren og hele tiden stræbe efter at forfine håndværket i arbejdet med kaffe.

Håndværk, passion og kvalitet

Noget af det allervigtigste for Holy Bean i arbejdet med kaffe er høj kvalitet på den gode råvare, så vi kan være med til at fortælle verden, hvor essentiel farmerens arbejde er. Dermed har hun som rister også muligheden for at frembringe unikke smagsnuancer, når hun søger at riste kaffen til perfektion.

Sine tror på de rene råvarer, og vælger derfor oftest økologiske specialty kaffer til sortimentet. Kaffe scores ligesom vin, og fra 80 point og op til 100 er der, hvor specialty kafferne ligger. Dette sker efter Specialty Coffee Association (SCA) Protokol Standards - og hun tror på, at vi ved at købe kaffe af en høj kvalitet, er med til at påvirke levevilkårene for de hænder, der arbejder med denne fantastiske råvare. Derfor handler hun ud fra de bløde værdier, hvor hun ved hun kan støtte velgørende projekter og påvirke til en mere bæredygtig kaffeproduktion.

Håndværk

At riste til perfektion betyder også, at Holy Bean anerkender og værdsætter bøndernes store arbejde, ved at frembringe kaffens unikke karakteristika.

Passion

Med passion og lidenskab lykkes de med at skabe en fantastisk, velsmagende og bæredygtig kaffeoplevelse, som udfordrer den almene forståelse af hvad en rigtig kaffesmag skal være.

Kvalitet

Ved at købe kaffe af en høj kvalitet er man med til at påvirke levevilkårene for de hænder, der arbejder med denne fantastiske råvare, og på den måde påvirke til en mere bæredygtig kaffeproduktion.

Det lå umiddelbart ikke i kortene, at Sine skulle arbejde med kaffe

Det lå slet ikke i kortene, at Sine skulle arbejde med kaffe. Sine kunne i mange år slet ikke lide kaffe, men efter flere år som tjener og barista på restaurant og café blev det mere og mere interessant at lære at lave smukke mønstre i en cappuccino. På et tidspunkt spørger Sine sin chef som er på baristalandsholdet, hvad man skal gøre for at blive uddannet i den branche. Han henviste hende til Søren Stiller, som arbejdede for et mikroristeri i Middelfart dengang. Dengang i 2009 og også i dag er en af verdens bedste og mest anerkendte ristere og baristaer. Hun søgte job hos ham og blev ansat som hans assistent i 2009.

Sine var med ham til VM og rendte i hælene af ham i hverdagen i risteriet. Det var en slags gammeldags mesterlære, og det kan man virkelig lære meget af. Hun sugede alt til sig, indtil han en dag ville åbne sit eget sted i Århus, (dengang Great Coffee, nu Stillers Coffee, og herefter blev hun ansvarlig for risteriet i Middelfart. Sørens passion og nysgerrighed smittede af på hende, og Søren har været med til at lægge grundstenene for Sines tilgang til kaffe.

Siden har Sine rejst i 5 producerende lande, besøgt dygtige risterier, taget eksaminerne løbende og i dag er hun SCA certificeret af Michael De Renouard indenfor kategorierne Green Coffee, Roasting og Sensory Skills. Hun er samtidig dommer ved de nationale mesterskaber og hendes målsætning er i fremtiden at blive en del af den internationale jury, hvilket stiller krav om yderligere eksaminer.