• Levering fra dag til dag- afsendes fra eget lager
  • Danmarks største udvalg- i espressomaskiner og tilbehør
  • Vi giver gratis fragt- på alle ordrer over 699,-
  • Egen butik og lager- besøg os i Skanderborg
Søg i bloggen
Tilmeld dig vores nyhedsmail!

Besøg butikken

Skanderborg
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg

Mandag - fredag: 09.00-17.00
Lørdag: 10.00-14.00

Se mere info her.

Rigtig Kaffe
  • Returret 14 dages fortrydelsesret
  • Sikkerhed 3D secure - for din sikkerhed
  • Gratis levering Ved køb over kr. 699,-
  • Rådgivning og service Vi er autoriseret forhandler
  • Butik i Skanderborg Oplev et univers af kaffe
  • Egen YouTube kanal Med guides og produkt videoer
  • Afsendelse fra eget lager Bestil inden 15.30 og vi sender samme dag
Hos Rigtig Kaffe kan du betale med MobilePay

Historien om Gin & Tonic

Udgivet: 09/04 2018
Kategorier: Gin , Tips & guides

Gin & Tonic er en ægte klassiker, som indenfor de seneste år har fået et stort comeback i de danske hjem og barer - en simpel, men forfriskende og lækker drink, som er perfekt på en varm sommerdag!

 

Hos Rigtig Kaffe er vi også helt vilde med Gin & Tonics og derfor har vi et stort udvalg af spændende gins fra hele verden, gaveæsker samt tonic vand og andre mixere - alt du skal bruge for at servere velsmagende og forførende drinks.

 

Historien om Gin & Tonic

Tonic’ens vigtigste ingrediens er Kinin, som udvindes af bark fra sydamerikanske Cinchona-træer (Også kaldet Fever Trees), og som i flere århundreder har været anvendt til medicinsk behandling af bl.a. kramper og malaria. Lige præcis malaria-behandlingen, er grundlaget for historien om Gin & Tonic, som begyndte i 1857, hvor Storbritannien lavede kolonier i Indien, og mange britere flyttede dertil. I de følgende år blev mange ramt af malaria, og her var det Kinin, der var den vigtigste medicin til forebyggelse og behandling. 

 

Kinin er et bittert stof, hvilket gjorde det svært at få befolkningen til at tage medicinen. For at gøre smagen mere medgørlig, blandede man den derfor op med sukker og vand, og disse tre ingredienser er også grundlaget for en klassisk Tonic den dag i dag. Briterne blandede desuden gin i for at kamuflere smagen yderligere, og for at anvende alkoholen som smertestillende middel.

Briterne blev efterhånden så vilde med kombinationen af Kinins bitterhed og ginnens enebær noter, at de uden at vide det, havde omdannet medicin til en drink.

 

Tilbage i 1850’erne fandtes Cinchona-træerne kun i sydamerikanske lande, bl.a. Peru, som havde skabt et monopol ved at forbyde eksport af Cinchona-frø og planten i sig selv. Da landene ikke kunne imødese den store efterspørgsel på Kinin, forsøgte man at smugle frø ud og dette lykkedes bl.a. for den britiske forretningsmand Charles Ledger. Ledger solgte frøene til Hollands regering, som etablerede egne plantager på den indonesiske ø, Java. Plantagerne blev en stor succes og i 1900 var mindst 60% af verdens Kinin herfra.

 

Den første kommercielle tonic-vand kom på markedet i midten/slutningen af 1800-tallet, hvor bl.a. Schweppes lancerede sin Indian Tonic Water i 1871. I dag findes der utallige producenter og varianter af tonic-vand - alt fra den klassiske udgave med kinin, sukker og vand til specielle varianter med smag af bær, frugt og lignende.

 

 

Sådan laver du en klassisk Gin & Tonic

Gin & Tonic er en af de mest simple drinks bestående af blot tre ingredienser (gin, tonic og smagsgivende garniture). Valget af gin og tonic er utroligt individuelt og afhænger naturligvis meget af, hvilke smagsnoter, man bedst kan lide.

 

En god tonic er helt klart et must - her er det vigtigt at vælge en, der er baseret på naturlig Kinin og uden for meget sukker. Fever-Tree er et meget populært og anerkendt mærke, som har skabt en række tonics, der komplimenterer de bedste gins på markedet.

 

Gin fås i utallige afskygninger i alt fra den klassiske Dry Gin udgave til de smagstilsatte, der er infunderet med bær, frugt og lignende som fx en Sloe, rabarber, jordbær/hindbær og lignende. Udgaverne med smag giver et lækkert twist til den klassiske Gin & Tonic med sødmefulde og friske noter.

 

Ingredienser

  • 30ml gin
  • 100ml Tonic vand
  • Lime/citron
  • Isterninger

Alternative typer garniture

  • Pink grape & rosmarin
  • Agurk, mynte, sort peber
  • Jordbær & basilikum
  • Chili & lime

 

Fyld et stort glas med is og gnid kanten med lime. Hæld gin i og rør godt rundt med en ske, så ginnens temperatur falder og den krydrede smag frigives. Hæld tonic i glasset og pres frisk lime- eller citronsaft i.

Tilføj kommentar