• Levering fra dag til dag- afsendes fra eget lager
  • Danmarks største udvalg- i espressomaskiner og tilbehør
  • Vi giver gratis fragt- på alle ordrer over 699,-
  • Egen butik og lager- besøg os i Skanderborg
Filtrering
Brand
Vis mere... Vis mindre
Pris
254 DKK 500 DKK
Oprindelse
Vis mere... Vis mindre
Tilmeld dig vores nyhedsmail!
Besøg butikken

Skanderborg
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg

Mandag - fredag: 09.00-17.00
Lørdag: 10.00-14.00

Se mere info her.

Rigtig Kaffe
  • Returret 14 dages fortrydelsesret
  • Sikkerhed 3D secure - for din sikkerhed
  • Gratis levering Ved køb over kr. 699,-
  • Rådgivning og service Vi er autoriseret forhandler
  • Butik i Skanderborg Oplev et univers af kaffe
  • Egen YouTube kanal Med guides og produkt videoer
  • Afsendelse fra eget lager Bestil inden 15.30 og vi sender samme dag


Hos Rigtig Kaffe kan du betale med MobilePay

Gin

Der er 12 varer.

Rigtig Gin hos Rigtig Kaffe - Gin i verdensklasse!

Gin er absolut et af de største hits indenfor spiritusverdenen pt - en kompleks og interessant spiritus, som er gået fra at være næsten glemt, til at være utroligt populær blandt rigtig mange danskere. Særligt vellidt er naturligvis den klassiske Gin & Tonic, men også drinks og cocktails som Tom Collins, Gimlet og Martini er på banen igen. Gin af høj kvalitet kan ligeledes nydes ren eller “on the rocks”.

Hos Rigtig Kaffe finder du et stort udvalg af spændende gin fra hele verden og i prisklasser, hvor alle kan være med.

Gins historie

Hvem der præcis opfandt gin er der delte meninger om, men mange mener, at det oprindeligt stammer fra Holland, hvor Dr. Sylvius i 1600-tallet anvendte en blanding af alkohol og enebær som medicin mod nyresmerter. Medicinen var ikke nogen stor succes, men drikken blev derimod populær blandt britiske soldater under 80 års-krigen (1568-1648).

De britiske soldater tog opskriften med hjem, og inden længe var gin en populær drik blandt den engelske befolkning. Kong Jakob 1. lagde skat på vin og sherry under sin regeringstid, hvilket betød at de lavere klasser måtte drikke øl eller andre alternativer, som måtte fremstilles uden licens.

I løbet af de næste mange år åbnede tusindvis af gin-shops over hele England, og den billige drik blev hurtigt en favorit blandt de fattige befolkning. I 1860 begyndte bartenderen Jerry Thomas at anvende gin til drinks og cocktails, bl.a. Martini og Tom Collins, og siden da har har gin været brugt til drinks og cocktails af bartendere over hele verden.

Navnet gin stammer fra det franske ord “geniévere”, som betyder enebær.

Gin som vi kender den i dag

Ifølge EU-regulativ skal en spiritus leve op til en række krav for at kunne kategoriseres som gin, bl.a. en alkoholprocent på mindst 37,5% og enebær som den dominerende ingrediens. Der findes mange forskellige typer af gin, som defineres på forskellig vis.

Spiritus med enebærsmag

Den mest generelle og uspecificerede gruppe, som ikke nødvendigvis kan kategoriseres som gin. Denne type drik har en alkoholprocent på mindst 30% og smag af enebær. Udover dette må man egentlig gøre med spiritussen som man vil - fx tilsætte farve, sukker og smagsstoffer.

Gin

Den eneste markante forskel på gin og spiritus med enebærsmag er alkoholprocenten på mindst 37,5% i EU (40% i USA). Fremstilles ved at tilsætte smag til neutral alkohol uden gendestillation. Anses ikke for at være af høj kvalitet.

Destilleret gin

Destilleret gin er spiritus med enebærsmag, der fremstilles ved gendestillation af alkohol med en styrke på mindst 96%. Gendestillationen skal som minimum foregå med enebær, men også gerne andre botanicals - igen skal enebærsmagen være mest dominerende.

London Dry Gin

Denne type gin fremstilles udelukkende på alkohol fremstillet på landbrugsprodukter. Smagen tilsættes udelukkende ved gendestillation med en styrke på mindst 70%. Det eneste, der må tilsættes den gendestillerede alkohol er neutral alkohol, vand og max 0,1g sukker pr liter.

Old Tom Gin

Old Tom er en af Englands ældste gin-typer, som opstod tilbage i 1800-tallets England - en tid, der er kendt for primitiv destillering og høj efterspørgsel. Af økonomiske årsager valgte man at tilsætte svovlsyre eller terpentin til sin gin, og for at skjule den forfærdelige bismag, tilsatte man sukker eller lakrids, og dette er grundlaget for Old Tom-stilen.

I dag er Old Tom en populær gintype, som er sødmefuld og mindre botanisk end man kender fra de fleste andre typer gin.

Gin Botanicals

Botanicals er en essentiel del af en god gin, da det er disse ingredienser, der er med til at give smag og aroma. Botanicals stammer fra planter og kan være mange ting - rødder, frø, bark, blomster, blade, bær eller græs, og kombinationen er altafgørende for resultatet.

Der findes rigtigt mange typer botanicals og det er meget forskelligt, hvor mange der anvendes til de forskellige gins. Der findes eksempler med blot tre botanicals og andre med 15-20 forskellige. Uanset hvad, så er det en afgørende faktor, at der anvendes enebær - typisk tørrede. Enebærrene giver gin sin karakteristiske smag med noter af fyrretræ, frugt, citrus, peber med sødmefulde undertoner.

Af andre typiske botanicals kan nævnes koriander, kardemomme, lakrids, orris rod, kanel, kassiabark og kvan. I nogle tilfælde anvendes mere specielle, lokale bontanicals, her har vi set eksempler på mos, tang, rabarber, gulerod, havtorn, tyttebær og ingefær.