Le Piantagioni Dambi Uddo 500g Hele kaffebønner

Leveringstid: 1-2 hverdage

199,95 DKK

Pris v/ 6 stk: 149,99 DKK / stk


Ref: 25B-CB2222
EAN: 8033959091166

Le Piantagioni Dambi Uddo er en 100% arabica fra det etiopiske distrikt, Shakisso - en raffineret og særpræget kaffe af særdeles høj kvalitet.

Kaffen er mediumristet med en utroligt interessant smag og aroma. Duften har lette, sødmefulde noter af jordbær samt smagsnoter af bær. Eftersmagen er fyldt med sødmefulde noter, der leder tankerne imod hindbær og røde æbler.

Etiopien er det eneste land, hvor kaffe gror vild og det er her, man mener at kaffen oprindeligt stammer fra.

Kaffe fra Etiopien kendes på sin nærmest eksplosionsagtige frugtige og florale karakter. Her deler man kaffen ind i tre grupper, som afhænger af produktionsmetoden - forrest coffee, garden coffee og plantation coffee.

Dambi Uddos kaffe er Forest Coffee, som efter Etiopiens klassificering er bedømt som Type A, Grade Q1, hvilket repræsenterer toppen af kvalitetsniveauet for en etiopisk speciality kaffe - her er altså tale om noget af det ypperste, som virkelig bør smages!

Kaffestyrke

Kaffestyrke: Medium

  dambi_lille.jpg

  Dambi Uddo

  Dambi Uddo er en Forrest Coffee, da kaffen stammer fra Guji-skoven, som findes i det sydlige Etiopien, som ligger på grænsen til Gedeo og Sidama zonerne, der deles ind i tre distrikter, der producerer kaffe med hver sin specifikke profil.

  Dambi Uddo farmen har eksisteret siden 2000’erne og ligger i Shakisso-distriktet. Her har man skabt et skovlandbrug, hvor træer og buske dyrkes blandt afgrøder og græsarealer for at opnå flere fordele, bl.a. for at sikre en biodiversitet af vilde skove, øge produktiviteten og forbedre bøndernes leveforhold - derfor er dette en Forest Coffee.

  Farmen har ligeledes strenge krav til, hvordan afgrøderne håndteres og her anvendes fx ingen former for kemikalier. Skoven er delt op i fire forskellige områder, som kaldes Wadessa, Qararo, Gatame og Shawo, og ved Le Piantagionis besøg, faldt de for Wadesso-områdets kaffe med en særpræget frugtig karakter.

  Le Piantagioni har samarbejdet med Dambi Uddo siden 2018.

  ProducentDambi Uddo Farm, Wadessa plot
  LandEtiopien
  ProduktionsområdeGuji, Shakiso
  ArtArabica
  Variation100% Typica
  Højde2.150 - 2.160 m.
  BehandlingNatural
  TørringSoltørret
  Høstdecember til februar
  KaffestyrkeMedium
  Arabica100%
  Robusta0%
  KaffetypeHele kaffebønner
  NoterÆble
  NoterHindbær
  OprindelseEtiopien
  Vægt500 g

  Om Le Piantagioni Del Caffè

  Le Piantagioni Del Caffè
  Vis alle produkter fra Le Piantagioni Del Caffè

  2 anmeldelser af Le Piantagioni Dambi Uddo 500g Hele kaffebønner

  Samlet bedømmelse: 3,0 ud af 5 stjener baseret på 2 anmeldelser
  Erik Jensen 06/04 2020

  virkelig spændende

  Vildt man kan være så forskellige i smag - jeg syntes denne kaffe er helt vild interessant og nok en af de bedste jeg har smagt nogensinde ( bortset fra Rigtigkaffes Gold Crema - som er min favorit)
  Jeg kan rigtig godt lide den virker frisk i smagen og det hænger nok sammen med jeg også godt kan lide lysristet kaffe. Bestemt en kaffe der skal opleves og jeg tilslutter mig at kaffen er "noget af det ypperste".

  Jeg vil give kaffe 10 stjerner.

   Wilfred Vianen 25/02 2020

   for meget "ikke-kaffe"

   Smagen er meget typisk og for mig bestemt en "ikke-kaffe" smag. De søde noter i smagen dominerer alt for meget, og giver kaffe en meget mærkelig og atypisk smag. Jeg har ikke kun selv prøvet den, men også serveret den til nogle venner. Ingen kunne lide det.
   For at kalde det her for noget af det ypperste er absolut misvisende.

    Skriv en anmeldelse

    Relaterede blogindlæg

    Andre produkter i samme kategori: