En lækker sød delikat smag, som skabes ved hjælp af en blend, som kombinere den friske frugtagtige smag fra El Hato Blue bønnen fra Guatemala med den intense citrus smag fra den etiopiske Sidamo bønne.
Denne blend fremstår med en perfekt balance mellem en intens aroma og en smule bitterhed.
Karakter på en 7-skala
Aroma: 6½
Sødme: 6½
Syrlighed: 5
Krop/Body: 4½
Eftersmag: 5
Leveringstid:
På vejen mellem Guatemala City og Salvador kan man beundre vulkanerne, der ligger i de centrale Cordillera bjerge. Her ligger Pacaya vulkanen, som skiller sig ud fra de andre pga. dens størrelse og den vedvarende røg, der rejser sig fra vulkanen.
Umiddelbart efter dette ligger den harmoniske Santa Rosa region med smukke, skovklædte bakker.
El Hato bønnen produceres i dette område i El Hato Blue plantagen, der er placeret midt i et enormt Orkide gartneri. Produktionen foregår i 1.200 - 1.450 meters højde.
Efter høstning vaskes kaffen - dette er en proces, der ved hjælp af friktion, fermentering og vand fjerner kaffefrugten mm, så kun bønnen er tilbage. Efter vaskningen soltørres bønnerne.
Bønne | El Hato |
---|---|
Producent | Empresa Agricola El Hato SA |
Land | Guatemala |
Produktionsområde | Santa Rosa region |
Art | Arabica |
Variation | Caturra (60%), Bourbon (30%), Red Catuaì (10%) |
Højde | 1.200 - 1.450 m. |
Behandling | Vasket |
Tørring | Soltørret |
Høst | December til februar |
Yrgalem bønnen stammer fra Etiopien, og kaldes en "have kaffe", fordi alle producenterne er meget små og deres produktioner er begrænsede til, hvad man kan dyrke i en almindelig have.
Producenterne leverer hele deres produktion til "vaske stationer", hvor kaffen efterfølgende forarbejdes og sælges til eksportørerne.
Le Piantagionis kaffe forarbejdes på en vaske station ejet af Abdullah Bagersh, som er en dygtig kaffe tester og 3. generation af familien, der alle har været en del af kaffeindustrien.
Bønne | Yrgalem |
---|---|
Producent | S.A. Bagersh Plc. |
Land | Etiopien |
Produktionsområde | Sidamo |
Art | Arabica |
Variation | Typica Arabica |
Højde | 1.600 - 2.000 m. |
Behandling | Fully washed |
Tørring | Soltørring i bakker |
Høst | November til december |
Kaffestyrke | Lys |
Arabica | 100% |
Robusta | 0% |
CSC mærket | Ja |
Kaffetype | Hele kaffebønner |
Noter | Citrus |
Oprindelse | Etiopien |
Oprindelse | Guatemala |
Vægt | 500 g |
Udemærket kaffe, men ikke så fuglene synger.
Den første kaffe vi prøvede på en automatisk Gaggia Brera. Og den er fantastisk lækker, blød og smagfuld. Men også dyr...
Den første i serien, som jeg har smagt og den er jo ganske fantastisk - der er nu ikke noget, som en god kop kaffe :)
Dejlig balanceret, frugtig smag
En fin stempelkande kaffe, ikke så voldsom men dejlig..
Fantastisk kaffe, som ikke er for "stærk". Perfekt til min cappuccino :-)
En super god og kraftfuld kaffe fyldig og aligevel blid i smagen kan kraftig anbefales.