• Levering fra dag til dag- afsendes fra eget lager
  • Danmarks største udvalg- i espressomaskiner og tilbehør
  • Vi giver gratis fragt- på alle ordrer over 699,-
  • Egen butik og lager- besøg os i Skanderborg

Besøg butikkerne

Århus
Banegårdspladsen 20
8000 Århus C

Mandag - torsdag:10.00-17.30
Fredag:10.00-18.00
Lørdag:10.00-14.00

Skanderborg
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg

Mandag - fredag:09.00-17.00
Lørdag:10.00-14.00

Se mere info her.

Rigtig Kaffe

  • Returret 14 dages fortrydelsesret
  • Sikkerhed 3D secure - for din sikkerhed
  • Gratis levering Ved køb over kr. 699,-
  • Rådgivning og service Vi er autoriseret forhandler
  • Butik i Skanderborg & Århus Oplev et univers af kaffe
  • Egen YouTube kanal Med guides og produkt videoer
  • Afsendelse fra eget lager Bestil inden 15.30 og vi sender samme dag
Rigtig Kaffe er Gazelle 2015

Hos Rigtig Kaffe kan du betale med MobilePay

RomDer er 65 varer.

pr side
pr side

Rigtig Rom hos Rigtig Kaffe - rom i topkvalitet!

Den primære produktion af rom foregår i dag i Caribien og Latinamerika, men produceres også i bl.a. Østrig, Spanien, Mexico, U.S.A m.fl.
Rom produceres i flere varianter - lyse rom, som ofte anvendes til drinks, mens gyldne og mørke rom typisk nydes som de er.

Hos Rigtig Kaffe har vi udvalgt en række rom fra forskellige producenter og serier. Alle kan nydes som de er, og findes i en prisklasse, hvor alle kan være med.

Rommens historie

Rom er en destilleret alkoholholdig drik, der fremstilles af bl.a. sukkerrør, som er grundlaget for rommen og historien herom. Den eksakte oprindelse af rommen er ukendt, men den opstod ud fra biproduktet i sukkerproduktionen.

Columbus tog de første sukkerrør med til Amerika, hvilket blev begyndelsen på sukkerrørsplantagerne i Caribien og Mellemamerika. Sukkeret blev udvundet af rørene og tilbage stod producenterne med et biprodukt, som plantageslaverne opdagede kunne gæres til alkohol. Denne drik var frygtelig stærk, fordi man ikke kendte til den rette produktionsmetode.

Rommen havde et meget vigtigt fortrin - det var billigt, og derfor blev det typisk drukket af slaverne, fattige sømænd og pirater, som vi kender fra de mange historier.

Navnet rom menes at stamme fra det engelske udtryk “Rumbuillon”, som betyder “a great tumult or uproar”, og dette navn er meget passende, når man tænker på historierne om piraterne og den frygtelig stærke rom.

Med tiden blev produktionen af rom forbedret og forfinet, og populariteten tog for alvor fat i det 19. århundrede. I dag har rom og romproduktionen et respekteret image, og en god rom kan nydes både rent, med is eller i lækre cocktails og drinks.

Fremstilling af rom

Rom fremstilles af sukkerrørsjuice eller restproduktet af rørsukker - melasse. Størstedelen af den rom, der produceres i dag er baseret på melasse, som er en mørk og klistret masse. 

En traditionel romproduktion kan deles op i fire steps:
1. Gæring
2. Destillering
3. Lagring
4. Blending

Melassen blandes op med varmt vand og der tilsættes gær, hvorefter massen gæres nogle dage til en alkoholprocent på 5-9% - længden af gæringen og typen af gær afgør den færdige roms karakter.

Efter gæringen destilleres væsken for at fjerne overskydende vand og dermed øge alkoholprocenten. Dette foregår typisk i et kolonneanlæg.
Efter destilleringen lagres en stor del af rommen på egetræsfade i adskillige år, før den tappes. 

Det er i lagringsprocessen, at rommens karakteristika udvikles og smagen bliver mere rund og mild. Rommen får sin mørke og karakteristiske farve i disse fade - fremstiller man hvid rom, skal rommen filtereres gennem kulfiltre efter lagringen, så den mørke farve forsvinder igen.
Egetræsfadene er typisk gamle whiskyfade, som ristes på indersiden inden rommen tilføjes - træet er et vigtigt element, som spiller en stor rolle ift. den færdige rom.

Den sidste fase af produktionen kaldes blending, og denne fase bestemmes af chefblenderen. Rommen blandes med andre typer rom, for at opnå den helt specielle og ønskede smag på det færdige produkt. Det er en videnskab i sig selv, at blende rommen, og det kræver en dygtig og erfaren chefblender med stor viden om sit produkt.