Chaplon Te

Hos Rigtig Kaffe har vi et stort udvalg af Chaplon Te - vi har både løs te i smukke dåser og i refills, som er perfekte til genopfyldning af dine yndlings teer i de tomme dåser. Chaplon tea findes både som sort te, grøn te og hvid te. Gå på opdagelse i de mange forskellige varianter og find din nye yndlings te.

Produkter
There are 14 products.

14 produkter i alt

Chaplon te findes i et stort udvalg

Uanset om du er til sort te, grøn te eller hvid te, så har vi en chaplon te til dig - her er både de klassiske teer, fx en klassisk Earl Grey, samt teer med skønne smagsgivere, fx frugt, blomster, krydderier og lignende - prøv fx den skønne Bjergblomst te. Stort set alle Chaplon Tea er økologisk fremstillet, så du med ro i maven drikke din te med god samvittighed. Chaplon te findes både som løs te og Chaplon tebreve.  

Historien om Chaplon te

Chaplon Tea er et dansk firma, som producerer delikat økologisk te i virkelig mange varianter. Virksomheden blev grundlagt af Jais Westh Lauritsen i 2003 og er drevet af forkærligheden for højkvalitets te. Jas har rejst i Asien i årevis, for at finde den bedste te. Chaplon har i dag sine egne teplantager på Sri Lanka (tidligere Ceylon), hvor teen dyrkes efter japanske principper og her fokuseres på kvalitet frem for kvantitet. Her er smagen og kvaliteten i fokus, og der produceres kun en begrænset mængde te hver sæson.

Chaplon arbejder med et fuld fokus på socialt ansvar - med respekt for både personer og landet, fx får alle arbejdere på plantagen samt deres familier gratis sundhedspleje og der tilbydes desuden gratis uddannelseslektioner. Chaplon Teas vision går kort fortalt ud på at dyrke te af rigtig god kvalitet til en rimelig pris - uden at skade naturen og belaste lokalsamfundet. Chaplon Tea søger at være med til at skabe bæredygtig udvikling på Sri Lanka, hvor teen dyrkes. Ligeledes sikrer man, at virksomhedens egen te dyrkes uden brug af kunstgødning, sprøjtemidler og kunstige tilsætningsstoffer, der kan skade miljø og mennesker.

Disse Chaplon teer er mest populære

Chaplon tea er elsket af utrolig mange tedrikkere. Deres te smager enestående og skabt med kærlighed. Nogle af de mest populære varianter er:

  • Chaplon Blodmåne Te
    Chaplon Blodmåne Te er en økologisk srilankansk (Ceylon) grøn te med en vidunderlig smag af lakrids og en behagelig varme fra chili. Teen har en lys gylden farve i koppen og en dejlig sødmefuld og frisk smag med en fin lakridstone og noter af citrus, chili og gojibær.

  • Chaplon Earl Grey Te
    Chaplons Earl Grey er den ikoniske sorte te med en forfriskende duft og smag. En klassiker som aldrig tager fejl.Teens smagsgiver er bergamotappelsin, den pressede olie fra den lille citrusfrugt giver teen en citrusagtig duft og den karakteristiske smag. Der er desuden blandet jasmin i teen for at runde smagen af. Earl Grey er uden tvivl verdens mest populære aromatiserede sorte te. Earl Grey er navngivet efter den britiske skaber og premierminister Charles Grey. Han modtog en kinesisk te aromatiseret med bergamot i gave og blandingen faldt så meget i hans smag, at han spurgte sin televerandør om at gengive blandingen.

  • Chaplon Bjergblomst Te
    Chaplons Bjergblomst Te er en blanding af grøn ceylon te, sort pekoe og blomster. Teen har en frisk eksotisk, rund og blød smag, med en indbydende duft præget af citrus og blomster. Grøn te høstes normalt på et sent stadium af teens udvikling, hvilket gør bladet blød i smagen. Pekoe er en fin topskudskvalitet, som oftest har mere smag end de ældre blade. Ceylon te er en generel betegnelse for te, der er dyrket på Sri Lanka, som indtil år 1972 hed Ceylon. I 1867 introducerede den britiske plantageejer, James Taylor, Sri Lanka for teindustrien og i dag er landet verdens 4. største teproducent.

Chaplon Te / FAQ 

Hvad er Chaplon Tea?

Chaplon er et dansk brand med sin egen unikke serie af økologisk eksklusiv te, indeholdende nogle af verdens bedste teer. For Chaplon Tea er det ensbetydende med at lave så fin og blød en te som overhovedet muligt. I plantagerne på Sri Lanka (Ceylon) håndplukkes teerne, mens tebladene stadig er små og lysegrønne.

Hvor kan man købe Chaplon Tea?

Du kan købe Chaplon Te hos Rigtig Kaffe. Vi har et stort udvalg af alle de bedste Chaplon teer. 

Kan man købe økologisk te fra Chaplon Te?

Ja, alle varianter fra Chaplon Tea er økologiske.