Kaffekværne

Vi har et bredt udvalg af kaffekværne, espressokværne og kaffemøller i god kvalitet. Friskmalede kaffebønner er første skridt mod en god kop kaffe, da de holder bedre på aromaer og smagsstoffer. Er du i tvivl om, hvilken kværn du skal vælge?
Læs vores købsguide eller kontakt os - vi står klar til at rådgive dig!

Købsguide

FAQ Kværne

Fordele Kværne

Stort udvalg af kaffekværne til al slags kaffe

Friskmalede kaffebønner er første skridt mod en god kop kaffe, da de holder bedre på aromaer og smagsstoffer. Derfor anbefaler vi altid, at du maler dine egne bønner, og til det formål har du selvfølgelig brug for en god kaffekværn.

Hos Rigtig Kaffe har vi et stort udvalg af kaffekværne, espressokværne og kaffemøller i god kvalitet, så du altid kan få friskkværnet kaffe, uanset om du har en semiautomatisk espressomaskine, en stempelkande eller en filterkaffemaskine.

Der findes mange forskellige måder, du kan kværne bønnerne på, og det kan være en god idé at vælge en kaffekværn, der passer til din valgte bryggemetode. Derudover vil vi anbefale dig at vælge en kaffekværn, der er nem at gøre ren - du kan lige så godt gøre det let for dig selv.

Skal du male kaffebønner til en semiautomatisk espressomaskine, anbefaler vi, at du bruger en espressokværn, da disse kværne er lavet til at male helt fin espressokaffe, der giver det bedste kafferesultat. Vi har blandt andet espressokværne fra Eureka og professionel kvalitet fra Profitec. Du kan også kigge på Macap’s espressokværne i top kvalitet.

Vi har en kaffekværn til dig, uanset om du vil have toppen af kaffepoppen eller bare vil prøve kræfter med at kværne hele kaffebønner selv.

Blandt vores bedst sælgende elektriske kaffekværne er også Nivona’s “Cafe Grano 130” med konisk kværn fremstillet i hærdet rustfrit stål og tysk kvalitet; perfekt til både stempel- og filterkaffe. Og denne lille fikse Bosch kaffekværn, som kan kværne 75 gram bønner på 25 sekunder.

Hvis du ikke har behov for en elektrisk kaffekværn, har vi også klassiske manuelle kaffemøller. Skru ned for tempoet (og larmen) med en kaffemølle fra Hario i træ eller moderne, stilrent design.

Læs også vores 2021 testvinder guide, om den bedste kaffeværn.

Sådan maler du dine kaffebønner rigtigt

Bønnerne skal males sådan, at du får mest ud af kaffen, hvad enten du brygger den i en espressomaskine, hvor vandet kun er i kontakt med kaffen i kort tid, fordi det bliver presset gennem kaffen, eller i en stempelkande, hvor smagen har mere tid til at trække ud.

Når du maler kaffe til en stempelkande, skal du gå efter en grov formaling; kaffen skal føles lidt som groft salt, du kender fra saltkværnen, fordi kaffen er i kontakt med vandet længe.

Skal kaffen males til filterkaffe skal den have en medium formaling; her føles kaffen kornet men fint som bordsalt, fordi vandet løber relativt hurtigt gennem kaffen.

Kaffebønner, der skal kværnes til en espressomaskine, skal du gå efter at male fint; det skal føles finere end sukker, men ikke helt pulver, fordi vandet bliver presset gennem kaffen ved højt tryk og derfor er i kontakt med kaffen meget kort.

Hvis der ikke må være nogen slinger i valsen, når du skal brygge din kaffe, kan du investere i en kaffevægt - så har du helt styr på doseringen hver gang. Alternativt kan du tælle cirka 50 hele kaffebønner (7 gram) pr. kop.

Din kværn kan holde i mange år, hvis du passer godt på den og rengør den jævnligt. De to must-haves til rengøringen er en rensebørste og kaffekværnrens. Børsten kan fjerne det meste pulver, men der kan ophobe sig olier fra kaffebønnerne på både kværnblade og kværnhus, og derfor er det en gang imellem nødvendigt med kværnrens-piller. Tag eventuelt et kig på vores guide til pleje af kaffekværne.

Køb altid kaffebønner i god kvalitet

Nu har du malet din kaffe og ventet spændt, mens vandet løb igennem. Endelig er det tid til den første tår, men alt dit hårde arbejde kan være spildt, hvis bønnerne er dårlige.

De ristede kaffebønner skal opbevares mørkt, køligt og i en lufttæt indpakning - og selv sådan kan de ikke holde sig i årevis. Så ud med den pose kaffebønner, der har stået bagerst i skabet, siden du engang fik den i firmajulegave, men aldrig fik brugt, fordi du ikke havde en kaffekværn.

Smid de gamle bønner ud og prøv i stedet en af vores mange lækre kaffepakker, hvor du virkelig kan få lov at smage forskellene på kaffe - lige fra lysristede bønner, der giver en mild og blød kaffeoplevelse, til mørkristede kaffeblends, der giver en intens espresso med lækker crema.

Prøv for eksempel denne lækre mixpakke med 10 af Rigtig Kaffes egne blends - nøje udvalgt for at give dig en god blanding af forskellige smagsnuancer og sammensætninger, så du har mulighed for at finde netop din favorit.

Hvis der ikke må være nogen slinger i valsen, når du skal brygge din kaffe, kan du investere i en kaffevægt - så har du helt styr på doseringen hver gang. Alternativt kan du tælle cirka 50 hele kaffebønner (7 gram) pr. kop.

Din kværn kan holde i mange år, hvis du passer godt på den og rengør den jævnligt. To must-haves til rengøringen er en rensebørste og kaffekværnrens. Børsten kan fjerne det meste pulver, men der kan ophobe sig olier fra kaffebønnerne på både kværnblade og kværnhus, og derfor er det en gang imellem nødvendigt med kværnrens-piller. Tag eventuelt et kig på vores guide til pleje af kaffekværne.

Brug for hjælp?

Er du i tvivl om, hvilken kværn, der passer til dig og dine behov? Så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at give dig den bedste rådgivning, så du kan vælge den helt rigtige kværn til dine kaffebønner, så du kan få en kaffeoplevelse ud over det sædvanlige.

KØBSGUIDES

Læs meget mere i vores købsguides

Find alle vores købsguides og få en masse viden om espressomaskiner, kværne, kaffe m.m.