Iskaffebryggere

Synes du også det bedste er en smagsfuld og forfriskende kop koldbrygget kaffe, når sommeren banker på? Så er du kommet til det rette sted.

Produkter
There are 16 products.

16 produkter i alt

Bryg smagfuld koldbrygget kaffe

Når sommeren og solen hilser på, er der næsten intet bedre end en dejlig kop iskaffe på terassen. Vores store udvalg af koldbryggere gør det muligt for dig at få en forfriskende og aromafyldt koldbrygget kaffe, hvor alle smagsnuancer og noter er fremhævet.

Hvad er cold brew kaffe?

Som navnet antyder brygges cold brew kaffe med koldt vand. Du skal altså ikke varme vandet op, inden det hældes over kaffen. Det kolde vand kræver til gengæld, at trækketiden bliver betydeligt længere, end hvis du laver en normal kop kaffe.

Faktisk skal kaffen trække mellem 6 til 24 timer, afhængig af hvilken smag du ønsker.

Den lange trækketid uden opvarmning, giver cold brew kaffe en helt anderledes smag, end vi normalt kender fra kaffe. Da kaffen ikke udsættes for det varme vand, vil mange af de olier, der normalt ekstraheres fra kaffen ikke udvindes i en koldbrygning.

Cold brew kaffe får dermed en markant anderledes og mere frisk smag, der kan beskrives som mild, sød og læskende.

Koldbrygget kaffe drikkes med eller uden isterninger og eventuelt kan du vælge at tilføje lidt mælk og en smule kaffesirup.

Det er vigtigt, at bruge helt friskkværnede kaffebønner for at opnå den bedste smag. Vælg bønner efter dine præferencer - hos Rigtig Kaffe finder du et kæmpe udvalg af hele kaffebønner fra de bedste kafferegioner over hele verden.

Sådan laver du koldbrygget kaffe

Og hvordan brygger man så egentlig koldbrygget kaffe? Du skal bruge en god koldbrygger, en vægt til at afveje kaffebønner og en kaffekværn til at kværne dem.

Normalt bruges 100-120 gram kaffebønner til en liter vand. Hvis du synes, at kaffen bliver for mild eller svag i smagen, kan du også prøve at tilsætte mere kaffe - op til 200 gram kaffe til en liter vand.

Det er vigtigt, når du laver cold brew, at du undervejs i trækketiden smager på kaffen. Smag første gang efter eksempelvis 6 timer, og så måske hver 3. time herefter. Kaffen vil blive ved med at udvikle sig i smagen og afhængig af, hvordan du ønsker den, kan du selv vælge, hvor længe den skal trække.

Du kan lade kaffen trække i køleskab eller på køkkenbordet ved stuetemperatur. De to metoder giver forskelligt resultat. Den kolde temperatur i køleskabet gør ekstraheringen langsommere, det vil sige, at kaffen generelt skal trække længere tid i køleskab end ved stuetemperatur.