Filterbryg

Produkter
There are 76 products.

76 produkter i alt

Filterbryg

Kaffebryggemetoden filterbryg - også kaldet pour over - er en meget populær måde at brygge kaffe på. Grunden til at det hedder filterbryg, er fordi du anvender et filter, hvor vandet siver igennem det malede kaffe. Det kaldes som nævnt også pour over, fordi du hælder vandet over din kaffe. Filteret er med til at absorbere olien og aromaen inden det passerer igennem bunden af filteret og ned i din termokande. Filteret kan enten være et genanvendeligt filter i metal eller nylon, der kan skylles af efter brug. Det kan også være et papirfilter, som du efter brygning nemt kan smide ud efter brygning. Husk at du kan genanvende din kaffegrums. Læs meget mere om det her.  

Sådan brygger du filterbryg

Vi har lavet en kompelt guide til dig, som gerne vil i gang med filterbryg eller gerne vil blive bedre til at brygge en god kop kaffe. Læs vores blogindlæg: Sådan brygger du filterbryg.
Vi gennemgår processen for filterbryg step by step, så du er klar til at kaste dig ud i kaffebrygningens fine kunst.

5 fordele ved filterbryg

  • Bryg 1-8 kopper kaffe
    En af fordelene ved filterbryg er, at du kan nøjes med at brygge 1 kop kaffe og helt op til en hel kande kaffe, hvis du har brug for det.

  • Fordyb dig i kaffebrygningen
    En anden fordel er, at det giver dig mulighed for at fordybe dig i kaffebrygningen, hvilket absolut er en af grundene til, at filterbryggemetoden er blevet så populær.

  • Bedre ekstraktion af kaffen
    En tredje fordel er, at alt kaffen kommer i bedre kontakt med vandet i modsætning til en traditionel kaffemaskine, hvor vandstrålen ofte kun rammer i midten af tragten og ikke når ud til kaffen i siderne. At kaffen er i bedre kontakt med vandet gør, at du får en langt bedre ekstraktion og dermed en bedre smag.

  • Bedre smag i din kaffe
    En fjerde fordel ved filterbrygning er, at du får en langt bedre smag i din kaffe end ved brygning på en traditionel kaffemaskine. Kombinationen af friskmalede kaffebønner, vandtemperaturen og fordelingen af vandet i cirkulære bevægelser, der giver den helt rette ekstraktion, udgør tilsammen en fantastisk måde at brygge kaffe på og giver dig dermed en utrolig lækker kop kaffe.

  • Brug alle typer kaffer
    Den femte fordel er, at du kan bruge hvilken som helst type kaffe. Du kan bruge lys-, medium- såvel som mørkristede kaffer. Du kan kværne hele kaffebønner eller købe formalet kaffe. Særligt lys- og mediumristede kaffer er særligt gode til filterbryg, fordi bryggemetoden er med til at frembringe syrlighed, fylde og ikke mindst de frugtige smagsnuancer fra kaffen.


Filterbryg.jpg

Det elskværdige papirfilter

Papirsfiltret, som vi kender det i dag, blev opfundet i 1908 af Melitta Bentz. Hun ønskede at brygge en kop kaffe, der ikke smagte alt for bittert. Hun havde hidtil anvendt et stykke stof, men fik en dag idéen til at hælde kogende vand gennem et foldet, rundt stykke papir, som skulle opsamle kaffepulveret, inden det løb videre ned i koppen. Hun fik patent på sin opfindelse og dannede firmaet Melitta. Firmaet ejes i dag af Melitta Bentz’ børnebørn og har over 3.000 ansatte med afdelinger i hele verden.

Kaffefiltre er ofte kegleformede og produceres i mange forskellige størrelser, afhængigt af hvor meget kaffe man ønsker. Filtrene, som anvendes til filterbryg, findes i størrelse 1, 2, 4 og 6. Større filtre til kaffemaskiner, som du ofte finder i supermarkederne, er dimensioneret til at give 4-6 kopper eller 8-12 kopper.

Du har nok lagt mærke til, at papirfiltrene findes i hvid og brun farve. Hvide papirfiltre forarbejdes for at få den rene, hvide farve. Det gøres ofte ved hjælp af klor eller naturlig ilt-blegning. De brune filtre har sin naturlige farve, så brune filtre er helt uforarbejdede og ublegede modsat de hvide filtre.

Hario er overlegen med sin V60-serie 

Japanske Hario har gennem en lang årrække udviklet og fremstillet nogle af de bedste pour over bryggere i verden. Hario er en glasproducent med egen fabrik, der siden 1921 har dedikeret sig til design, produktion og salg af varmesikkert glas. Hario betyder kongen af glas, og navnet forpligter - i dag er Hario et synonym for glasproduktion på højeste niveau.

I dag er Hario et anerkendt og solidt brand indenfor kaffeverdenen, hvor det især er deres V60 drippers og tilbehør, der er populært. I de seneste år er begrebet slow brew blevet synonymt med god tid. Den ikoniske V60-tragt, der er blevet produceret siden 1950’erne, findes i flere størrelser til brygning af 1-4 kopper kaffe ad gangen. Filterholderen kan placeres over en serveringskande eller direkte over din kaffekop, for at gøre det let at lave en enkelt kop kaffe.

Hario har givet serien navnet V60 ud fra den 60-graders vinkel, som tragten har. Dette tilføjer dybde til kaffen. Filterholderen findes i flere forskellige farver og materialer som for eksempel plastik, keramik, metal eller (selvfølgelig) en glastragt.

Brugen af produkter fra Hario V60-serien giver stor kontrol med bryggeprocessen, hvilket klart har været den væsenligst faktor i forhold til hvorfor bryggemetoden er så populær. Som homebarista skal du være omhyggelig og have en lille smule tålmodighed og øvelse for at få den perfekte kaffe - men når du først har knækket koden, kan pour over give en kaffeoplevelse, som du ikke kan finde andre steder.

Hario tilbyder også mange andre produkter til pour over. De har udviklet nogle fantastiske kedler og elkedler med gooseneck i mange forskellige designs. Hario V60 Buono Kedlen er det perfekte redskab til dem, som holder af at brygge med pour over metoden. Kedel findes i 1 L og 1,2 L. Hario Smart G kedel i mat sort er en elegant kedel designet i en minimalistisk og industriel stil. Den har også den såkaldte gooseneck hældetud, som gør den perfekt til filterbryg. Er du på udkig efter en serveringskande, kan Hario også tilbyde dette. Den elegante V60 Range Server er lavet med varme resistent glas, som er perfekt til servering af varm kaffe. Range Serveren er designet til at supplere Hario Cup dripper og Buono kedel. V60 drippers kan sidde direkte på toppen af Range serveren. Hario har alt hvad dit brændende kaffehjerte begære, og den helt store udfording for dig ligger i at begrænse sig i forhold til indkøb af alt for meget udstyr. Men hey - kan man få for meget kaffeudstyr? 

Fantastiske gooseneck kedler fra Fellow

Fellow har udviklet nogle af mest stilfulde og eksklusive kedler og elkedler på markedet. På grund af deres gooseneck hældetud er de perfekte til pour over bryggemetoden, da du opnår fuld kontrol, når du hælder fra kedlen. Elkedlerne er fremstillet med et indbygget stopur, som giver dig mulighed for at måle bryggetiden på din yndlingskaffe samt en nøjagtig temperaturregulering så du kan brygge flere forskellige former for kaffe og te. Du kan indstille temperaturen mellem 40-100 grader. 

Stagg EKG kedlen er fremstillet i et minimalistisk og stilrent design, hvor du får en elkedel med en kapacitet på 900 ml. Elkedlen har ligeledes et smart LCD skærmdisplay, en hold-knap hvor kedlen holder temperaturen i op til 60 minutter samt auto-sluk, hvor kedlen slukker automatisk efter 15 minutter i stand-by mode. 

Fellows produkter er elsket blandt mange kaffeelskere. Vi tilbyder en lang række produkter fra Fellow, såsom kaffebeholdere, kedler, elkedler, kopper og kaffekværne.