Den ultimative kaffekværn købsguide

Udvalget af kaffekværne er utrolig stort, så vi kan godt forstå, at det kan være svært at vælge hvilken kaffekværn, du skal købe. Derfor har vi udarbejdet en købsguide til dig, så du får den kaffekværn, der passer til dine behov.

Typer af kaffekværne

Espressokværne

Elektriske kaffekværne

Manuelle Kaffekværne

Espressokværne

Når du skal brygge kaffe på din semiautomatiske espressomaskine, er det vigtigt, at bønnerne er malet korrekt. For at opnå den bedste og mest smagfulde kop kaffe, anbefaler vi, at du anvender en god espressokværn, der kan male bønnerne utroligt fint, hvilket du skal bruge til din espressokaffe. 

En espressokværn er næsten uundværlig, når du skal brygge kaffe på din semiautomatiske espressomaskine. Den maler din kaffe til perfektion direkte ned i din portafilter. Med en espressokværn kan du nemt indstille malingsgraden, den kværner bønnerne hurtigt og kaffebønnerne kan nemt holde sig i den lufttætte bønnebeholder. En espressokværn kan være lidt af en investering, men nyder du at lege barista og holder af lækker kaffe, så vil en espressokværn være alle pengene værd. 

Hos Rigtig Kaffe har vi et stort udvalg af espressokværne i højeste kvalitet fra kendte producenter. Vi lægger vægt på hastighed, præcision og kvalitet, da det er vigtigt, at kværnen er stabil, præcis og holdbar - det giver dig det bedste resultat og en espressokværn, du vil have glæde af mange år fremover.

Fordele ved en espressokværn

 • Mal direkte ned i portafilter
 • Indstil formalingen til dit behov
 • Bevare kaffens aromaer
 • Kan kværne kaffe til forskellige bryggemetoder

Udvalgte funktioner

Lad os kigge på nogle udvalgte funktioner ved en espressokværn:

 • Indstillinger: Espressokværne har ofte flere indstillinger, så du kan både kan kværne kaffe til din espressomaskine, som den jo er beregnet til, men også til andre former for kaffebrygning, såsom stempelkande eller filterbryg.  
 • Kværnblade: De fleste espressokværne er udstyret med flade kværnblade, som er med til at male bønnerne hurtigere og som sikre en utrolig jævn og præcis maling af kaffebønnerne. 
 • Filterholder: Espressokværne vil typisk have en “gaffel” til portafilter, så du kan støtte portafilter på denne "gaffel", eller hvor filterholderen kan sidde selv, mens kaffen males.
 • Lydniveau: De fleste espressokværne er konstrueret på en måde, så de har et meget lavt lydniveau. Det gælder bl.a. for AscasoMacapProfitec og Eurekas modeller
 • Bønnebeholder: Espressokværne har en lufttæt bønnebeholder, som gør at du kan opbevare dine kaffebønner her, så du ikke behøver at fylde nye på hver gang du skal brygge din kaffe. Bl.a. har nogle af Profitecs modeller store beholdere med en kapacitet på hele 500 g. 
 • Rengøring: Din espressokværn kan holde i mange år, hvis bare du passer godt på den og rengør den jævnligt. Til rengøringen kan du anvende en rensebørste og kværnrens. Der kan samle sig kaffeolier på både kværnblade og i kværnhus - derfor er det nødvendigt med kværnrens-piller en gang imellem.

Mest populære mærker

Blandt de mest populære mærker indenfor espressokværne finder du italienske Eureka. Virksomheden har en simpel vision; at lave den bedste espressokværn på markedet. Det ser ud til at være lykkedes, for i dag er det den foretrukne kværn for mange kaffeentusiaster.
Find alle Eureka kværne her.

Italienske Macap er en af de helt store spillere, når vi taler om espressokværne i høj kvalitet. Hvert eneste skridt i produktionen og i udvikling er medvirkende til at skabe kaffekværne af den højeste kvalitet og holdbarhed på markedet. 
Find alle Macap kværne her.

Spanske Ascaso har i årtier produceret espressokværne i topkvalitet. Ascaso er kendt for deres vintage og retro design og har altid været en favorit blandt retro-folket. En unik kværn at have stående i sit køkken.
Find alle Ascaso kværne her.

Tyske Profitec fremstiller kværne i absolut højeste ende af kvalitetsskalaen. Deres espressokværne er effektive og solide, og deres elegante, minimalistiske design passer perfekt til espressomaskinernes industrielle look.
Find alle Profitec kværne her.

Ofte stillede spørgsmål

→ Hvilken fuldautomatisk espressomaskine er bedst?

Nogle af de allerbedste fuldautomatiske espressomaskiner produceres af schweiziske Jura. Med en espressomaskine fra Jura får du en espressomaskine i topkvalitet, og du får funktionalitet og design for alle pengene! Du finder udvalget af Juras fuldautomatiske espressomaskiner her. Ydermere produceres nogle af de bedste fuldautomatiske espressomaskiner af Miele og Nivona. De har hver især udviklet forskellige serier med hver deres unikke egenskaber.

→ Hvad er forskellen på en fuldautomatisk, automatisk og semiautomatisk espressomaskine?

Der er mange gode espressomaskiner på markedet i dag, og der findes et hav af løsninger og muligheder inden for verdenen af espresso, men hvad er forskellen på en semiautomatisk, en automatisk og en fuldautomatisk espressomaskine - og hvad skal du vælge? Læs alt om dette i vores blogindlæg her.

→ Kan en espressomaskine lave almindelig kaffe?

En espressomaskine kan ikke lave en almindelig sort filterkaffe, men mange maskiner kan lave en cafe creme og/eller americano, som er det tætteste, du kommer på en almindelig kop sort kaffe. Hvis du har en automatisk eller en fuldautomatisk espressomaskine, vil den kunne lave en americano. Hvis du har en semiautomatisk espressomaskine kan lave en espresso, og herefter selv tilføje varmt vand og derved lave en americano.

Elektriske kaffekværne

Et must have for alle kaffeelskere er selvfølgelig en kaffekværn, så du kan nyde kaffe brygget på friskmalede bønner, uanset om du brygger din kaffe i en stempelkande eller laver klassisk filterkaffe. De hele bønner holder nemlig bedre på aromaer og smagsstoffer, så du får en en bedre smagsoplevelse. Vi anbefaler derfor altid, at du bruger friskkværnede kaffebønner.

Du opnår den absolut bedste kaffeoplevelse med friskkværnede kaffebønner, og det kan du få med en elektrisk kaffekværn. En elektrisk kaffekværn kværner bønnerne for dig ofte ned i en lille beholder, som du nemt kan tage ud og hælde det malede kaffe direkte ned i dit kaffefilter eller stempelkande. På nogle kværne kan du indstille formalingen til netop den type kaffe, som du skal brygge. På andre modeller skal du selv vurdere, hvornår du rammer den korrekte formaling - her vil der ofte være vedlagt en lille vejledning om, hvor mange sekunder, du skal kværne for at opnå det ønskede resultat.  

Fordele ved en elektrisk kaffekværn

 • Kværner bønnerne for dig
 • Nem og hurtig maling af bønnerne
 • Indstil formalingen til din brygningsmetode

Udvalgte funktioner

Lad os kigge på nogle udvalgte funktioner ved en elektrisk kaffekværn:

 • Indstillinger: Mange elektriske kaffekværne, som fx NivonaEureka og Fellows modeller, kan indstilles til at male bønnerne lige præcis til den type kaffe, som du skal brygge. Skal du brygge på en stempelkande skal det males grovt og finere, hvis du skal bruge kaffen til pour over eller kaffemaskinen
 • Kværnblade: Nogle elektriske kaffekværne er udstyret med koniske kværnblade, hvilket gør at den kværner uden at varme dine bønner op. Dette giver et rigtig godt resultet og kaffen bevare sin aroma. 
 • Lydniveau: Elektriske kaffekværne vil give lyd fra sig, men der kan være stor forskel på, hvor meget de larmer. Hvis du ønsker en lydsvag kværn vil du ofte skulle betaler lidt mere for den, se bl.a Fellow Ode Grinder som har et meget lavt lydniveau. 
 • Rengøring: Din kaffekværn kan holde i mange år, hvis bare du passer godt på den og rengør den jævnligt. Til rengøringen kan du anvende en rensebørste og kværnrens. Der kan samle sig kaffeolier på både kværnblade og i kværnhus - derfor er det nødvendigt med kværnrens-piller en gang imellem.

Mest populære mærker

Blandt de mest populære mærker indenfor kaffekværne finder du italienske Eureka. Virksomheden har en simpel vision; at lave den bedste kværne på markedet. Det ser ud til at være lykkedes, for i dag er det den foretrukne kværn for mange kaffeentusiaster.
Find alle Eureka kværne her.

Fellow har gennem tiden produceret mange skønne produkter indenfor kaffeverdenen. Helt særligt er deres kaffekværn Fellow Ode Brew, som udover dens lave lydniveau og brugervenlighed, kværner bønnerne med stor nøjagtighed.
Find alle Fellow kværne her.

Tyske Nivona er specialister i produktion og udvikling af espressomaskiner og kaffekværne. Deres kaffekværne sikre præcis maling af bønnerne hver gang grundet de mange indstillinger, og motoren afgiver mindst mulig varme til kaffen, så bønnerne bevare den fulde smag.
Find alle Nivona kværne her.

I mere end 60 år har tyske Severin produceret små elektriske apparater med en ambition om at gøre forbrugerens daglige liv, så let som muligt. De producerer udelukkende kvalitetsprodukter kombineret med høj brugervenlighed til overkommelige penge. 
Find alle Severin kværne her.

Ofte stillede spørgsmål

→ Hvilken automatisk kaffemaskine er bedst?

Nogle af de bedste automatiske espressomaskiner finder du indenfor mærkerne Jura og Gaggia. En automatisk espressomaskine er god for dig, som gerne vil bruge hele kaffebønner og nyder en god espresso og som ikke behøver mælk, eller gerne selv vil steame mælken til din kaffe. Du kan her læse forskellene på de forskellige typer af espressomaskiner.

→ Hvad er forskellen på en fuldautomatisk, automatisk og semiautomatisk espressomaskine?

Der er mange gode espressomaskiner på markedet i dag, og der findes et hav af løsninger og muligheder inden for verdenen af espresso, men hvad er forskellen på en semiautomatisk, en automatisk og en fuldautomatisk espressomaskine - og hvad skal du vælge? Læs alt om dette i vores blogindlæg her.

→ Kan en espressomaskine lave almindelig kaffe?

En espressomaskine kan ikke lave en almindelig sort filterkaffe, men mange maskiner kan lave en cafe creme og/eller americano, som er det tætteste, du kommer på en almindelig kop sort kaffe. Hvis du har en automatisk eller en fuldautomatisk espressomaskine, vil den kunne lave en americano. Hvis du har en semiautomatisk espressomaskine kan lave en espresso, og herefter selv tilføje varmt vand og derved lave en americano.

Manuelle kaffekværne

Mange nyder stadig den manuelle proces i kværningen af hele kaffebønner. Du undgår larmen fra en elektrisk kværn, og du bestemmer selv tempoet. En manuel kaffekværn er også super at tage med på telt- og campingtur eller tage med i båden, når du skal nyde en friskbrygget kop kaffe. 

Den manuelle kaffekværn, kaldes ofte også kaffemølle, er for dig, som gerne vil fordybe dig i hele kaffebrygningsprocessen og nyder lyden af kværnbladene, der stille og rolig kværner bønnerne. Ved hjælp af håndkraft drejer du håndtaget, som får kværnbladene til at kværne bønnerne ned i en lille beholder. De fleste manuelle kværne kan indstilles til den formaling, som du har behov for alt efter hvilken kaffe, du skal brygge.

Vi fører kun manuelle kaffemøller af høj kvalitet fra anerkendte producenter som bl.a. BialettiDualit og selvfølgelig også Hario, som producerer nogle af de mest elskede manuelle kaffekværne. Se dem alle her

Fordele ved en manuel kaffekværn

 • Ofte lidt billigere end elektriske kværne
 • Nem at have med på farten
 • Ingen maskinel larm
 • God til 1-2 kopper kaffe

Udvalgte funktioner

Lad os kigge på nogle udvalgte funktioner ved en manuel kaffekværn:

 • Indstillinger: På mange af de manuelle kaffekværne kan du indstille formalingen manuelt ved at dreje kværnbladene fra eller tættere på hinanden. 
 • Kværnblade: De fleste manuelle kaffemøller har koniske kværnblade, som gør at du ikke varmer bønnerne op under kværningen og derved bevare kaffens aromaer.
 • Rengøring: Den manuelle kaffekværn kan holde i mange år, hvis du passer godt på den og sørger for at fjerne kafferester fra den hver gang. Vær opmærksom på hvilke dele, som kan tåle opvaskemaskine og hvilke der ikke kan. 
 • Kapacitet: Nogle manuelle kværne kan kun kværne kaffe til 1-2 kopper ad gangen, mens andre kan kværne til en større kande. Det er væsentlig at gøre sig overvejelser, hvor meget kaffe du skal brygge, så du få en kaffekværn, der passer til dit behov. Bl.a. har mærket Hario modeller, der kan kværne op til 100 g kaffe ad gangen.

Mest populære mærker

Italienske Bialetti er en dominerende faktor på verdensplan i forhold til espressokander, men sortimentet har gennem tiden udvidet sig til andre områder indenfor kaffebrygning og tilbehør, bl.a. også kaffekværne.  
Find alle Bialetti kværne her.

Blandt de mest populære mærker indenfor manuelle kværne finder du japanske Hario. Uanset hvilken type produkt, du køber fra Hario, er du sikker på, at det er i højeste kvalitet samt fremragende funktionelt design. De har specialiseret sig i slow brew kaffebrygning, hvor du med fordel kan bruge en af deres manuelle kaffekværne. Lær her vores blogindlæg om Harios produkter, der fuldender et rigtig baristakøkken.
Find alle Hario kværne her.

Franske Peugeot blev grundlagt tilbage i 1810 og i midten af det 19. århundrede startede produktionen af kaffe- og peberkværne. I dag er Peugeot en reference for kværne og det foretrukne mærke hos mange kokke. De skaber produkter i stilrene designs, som passer du vil nyde at have stående fremme i dit køkken. 
Find alle Peugeot kværne her.

Ofte stillede spørgsmål

→ Hvad betyder semiautomatisk?

En semiautomatisk espressomaskine kaldes også for en manuel espressomaskine, hvor du selv har fuld kontrol over hele kaffebrygningen. Du investerer i et håndværk og hele oplevelsen i arbejdet med at brygge kaffe. Det kan lyde omstændigt, men når først man forstår princippet og teknikken, så er det faktisk ganske let.

→ Hvad er forskellen på en fuldautomatisk, automatisk og semiautomatisk espressomaskine?

Der er mange gode espressomaskiner på markedet i dag, og der findes et hav af løsninger og muligheder inden for verdenen af espresso, men hvad er forskellen på en semiautomatisk, en automatisk og en fuldautomatisk espressomaskine - og hvad skal du vælge? Læs alt om dette i vores blogindlæg her.

→ Kan en espressomaskine lave almindelig kaffe?

En espressomaskine kan ikke lave en almindelig sort filterkaffe, men mange maskiner kan lave en cafe creme og/eller americano, som er det tætteste, du kommer på en almindelig kop sort kaffe. Hvis du har en automatisk eller en fuldautomatisk espressomaskine, vil den kunne lave en americano. Hvis du har en semiautomatisk espressomaskine kan lave en espresso, og herefter selv tilføje varmt vand og derved lave en americano.

Kværnblade

Der findes to typer kværnblade; koniske og flade. De koniske kværnblade har en akse i midten, og afstanden mellem disse to afgøre malingsgraden. Størrelsen på de koniske er ofte mindre end de flade. At kværnbladene er flade betyder, at det er to blade som ligger oven på hinanden, og disse kan så drejes fra hinanden og derved øges malingsgraden. Om man skal vælge flade eller koniske er meget en personlig sag, men faktum er, at de flade blade ofte er større, kan kværne mere kaffe i timen og hurtigere. Derved er prisen på de flade ofte højere end på de koniske.

Holdbarhed

Holdbarheden på en kaffekværn afhænger i høj grad af hvor godt du behandler og vedligeholder den. Sørger du for jævnlig rengøring og kun bruger den til at male kaffebønner i, kan du have en kaffekværn i mange år. Hvis du investerer i en dyrere espressokværn, vil vi altid anbefale at anvende kværnrens ved rengøring, så du får renset kværnen med de rigtige plejeprodukter og altid opnår helt nymalet kaffe. Det er en rigtig god idé at være opmærksom på hvilke dele på kaffekværnen, der kan tåle opvaskemaskine og hvilke, som ikke kan.  

Pris

En god manuel kaffekværn, hvor du selv maler bønnerne med håndkraft, kan du købe for mellem ca. 200-1200 kr. Her betaler du ofte lidt mere for de mest anerkendte mærker som DualitHario og Peugeot. En elektrisk kaffekværnfindes i et prisspænd fra 200-2500 kr., mens en espressokværn kan anskaffes fra ca. 1600-7500 kr. Grunden til at espressokværne koster mere end almindelige elektriske kaffekværne er, at de er særdeles præcise i formalingen og kan indstilles til nøjagtig den mængde kaffe, som du skal bruge til din espresso. Espressokværne er ofte udstyret med flade kværnblade, som hurtigt kan kværne flere kaffebønner i timen, og derfor også ofte er lidt dyrere end kværne med koniske blade.  

Design & materiale

Det er vigtigt at overveje hvordan din kaffekværn skal se ud, da den som oftest skal stå fremme på køkkenbordet. De mindre manuelle og elektriske kaffekværne kan dog nemt gemmes væk i et skab efter brug. Rigtig mange kan godt lide, at kaffekværnen matcher deres nuværende kaffemaskine eller espressomaskine i designet - altså f.eks er i samme materiale og farve. Det er også en god idé at forholde sig, hvor stor kaffekværnen må være, så du kan have plads til den på køkkenbordet.  

Lydniveau

Hvis du ønsker en kaffekværn uden den maskinelle lyd, skal du købe en manuel kaffekværn. Her står du nemlig selv for ved hjælp af håndkraft at male bønnerne, hvilket nogle finder utrolig tiltalende, da de her kan fordybe sig i hele kaffebrygningen. Hvis du mere er til en maskine, som gør arbejdet for dig, kan du sagtens findes kaffe- og espressokværne, som er utrolig lydsvage. Du finder bl.a. lydsvage kaffekværne fra mærkerne Fellow og Eureka. Skal du have fat i en lydsvag espressokværn kan du med fordel gå efter mærkerne AscasoEurekaProfitec og Macap, som er toppen af poppen, når vi taler om espressokværne.  

Rengøring

Din kaffekværn kan holde i mange år, hvis bare du passer godt på den og rengør den jævnligt. Til rengøringen kan du anvende en rensebørste og kværnrens. Der kan samle sig kaffeolier på både kværnblade og i kværnhus - derfor er det nødvendigt med kværnrens-piller en gang imellem. Når du køber en kaffekværn er det også en god idé at være opmærksom på hvilke dele, som kan tåle opvaskemaskine og hvilke der ikke kan.

Er du blevet klogere på kværnene?

Vi håber, at dette overblik over funktioner og fordele har givet dig et bedre indblik i kaffekværns junglen. Når du har taget stilling til hvilken type kaffekværn, du skal have, kan du findes vores udvalg her:

Vil du vide mere, så læs vores ofte stillede spørgsmål til kaffekværne herunder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på kaffemølle og kaffekværn?
Kaffemøller og kaffekværne er sådan set det samme. Der er tale om en maskine, der med blade af forskellige størrelse og tykkelse maler bønnerne til finere eller grovere pulver. Pulverets tekstur afhænger af typen af kværn. Man taler om to typer af kaffekværne; den elektriske og den manuelle. Den elektriske er en maskine, der tilsluttet strøm selv maler bønnerne. Med den manuelle udgave skal man selv dreje på en kværn eller en mølle, som maler bønnerne.

Hvad er forskellen på elektriske og manuelle kaffekværne? 
Forskellen på den elektriske og den manuelle kaffekværn er, at den elektriske er en "maskine", der tilsluttet strøm selv maler bønnerne. Med den manuelle kaffemølle skal man selv dreje på en kværn eller en mølle, som maler bønnerne. Om du skal købe en elektrisk eller en manuel kaffekværn afhænger af, hvor ofte du skal bruge din kværn og hvor store mængder kaffe du skal kværne ad gangen.

Hvor fint skal kaffen kværnes til espresso?
Når du skal brygge en espresso, skal kaffen males meget fint. Det malede kaffe skal nemlig presses sammen i portafilter med en tamper, hvorefter vandet stille og roligt skal trænge ned igennem. Espresso er en hurtig brygmetoden, hvor vandet bliver presset igennem kaffen med 9 bar, og derfor skal kaffebønnerne kværnes yderst fint.

Udforsk vores FAQ her

Vil du vide mere?

Læs vores store kaffe FAQ, hvor vi har svaret på alle dine kaffespørgsmål. Få alle kaffe-svar hos Rigtig Kaffe.

Kaffekværn test

Test af kaffekværne

Er du i tvivl om hvilken kaffekværn du skal vælge?
Så tjek Rigtig Kaffes store kaffekværn test ud her!