Baristaunivers

Her finder du alt i udstyr til den kaffeglade barista. Vi har alt i specialudstyr lige fra tampere, mælkekander og knockboxe til kaffevægte og latte art tilbehør. Vi forhandler kun udstyr af højeste kvalitet fra anerkendte mærker, så du kan få den bedste kaffeoplevelse hver gang.

Baristaudstyr - det skal være sjovt at brygge kaffe

Er du den heldige indehaver af en espressomaskine, hvor du selv skal tampe kaffen og steame mælken, så er du havnet det helt rigtig sted. En ægte barista har nemlig udstyret i orden, når der skal brygges kaffe, som du kender det fra caféerne. Med en semiautomatisk espressomaskine kræver kaffebrygning nemlig mere af dig, end hvis du har en fuldautomatisk espressomaskine, som gør alt arbejdet for dig. At det kræver mere arbejde, skal ikke ses som noget negativt - mange vælger nemlig helt bevidst at anskaffe sig en semiautomatisk espressomaskine, da de her kan fordybe sig i hele bryggeprocessen og udleve sin indre barista. Du har mulighed for at eksperimentere med forskellige gennemløbstider, smage, temperature, kaffedrikke og konsistensen på mælkeskummet. Vi kommer heller ikke udenom, at du har helt unikke muligheder for at score ekstra point ved at imponere med en cappuccino, hvor du har kreeret et lille hjerte i mælkeskummet.

Hvilket baristaudstyr har du brug for?

Hvilket baristaudstyr, som du skal have fat på, afhænger af hvor meget tid og kræfter, du vil bruge på kaffebrygningen. Der vil dog være noget udstyr, som er helt nødvendigt til din semiautomatiske espressomaskine. Lad os se nærmere på udstyret her også kan du selv afgøre, hvad er vigtigt for dig:

Tamper

En tamper bruges i forbindelse med, at du skal lave et espressoshot for at presse det malede kaffe kompakt i din portafilter, når vandet skal rende igennem. Det anbefalede tryk er 15 kg, og det er vigtigt, at kaffen fordeles lige og ensartet i kurven. Se udvalget af tampere her.

Tamperstation

En tamperstation er et praktisk hjælpemiddel til hjemmebaristaen med en semiautomatisk espressomaskine. Tamper stationen gør det muligt for dig at placere dit portafilter sikkert og fast, når du skal tampe kaffen i dit portafilter. Ved de fleste tamperstationer undgår du også at ridse bordpladen i dit arbejde. Se udvalget af tamperstationer her.

Stampemåtte

Stampermåtte bruges, når du skal lave espresso på din semiautomatiske espressomaskine. Stampermåtten beskytter dit bord mod ridser og kaffegrums, når den malede kaffe tampes i portafilteret. Se udvalget af stampermåtter her.

Knockbox

En knockbox er et redskab, hvor du kan banke det brugte kaffe ud af portafiltret efter du har brygget et espressoshot på din semiautomatiske espressomaskine. Med en knockbox slipper du for kaffegrums på bordet, da beholderen samler det hele op. Ved at banke din portafilter på midterstangen af din knockbox, ryger det pressede og malede kaffe nemt og hurtigt ud. Se udvalget af knockboxe her.

Mælkekande & termometer

En mælkekande er en lille stålkande, som du skal bruge, når du vil steame din mælk til fx cappuccino eller caffe latte. Hvis du vil undgå at varme mælken for meget op, så kan du købe et termometer til din mælkekande. Så er du sikker på at opnå den ønskede temperatur på ca. 65 grader. Se udvalget af mælkekander og termometre her.

Portafilter/filterholder

Portafilter - også kaldet filterholder - er det håndtag, som kan fastgøres på din semiautomatiske espressomaskine, når du skal brygge et espressoshot. I portafilteret sidder en filterkurv, hvori kaffen presses sammen. Portafilteret monteres på espressomaskinen og vandet kan nu løbe igennem til en kop espresso. Ofte vil der medfølge en portafilter, når du køber en semiautomatisk espressomaskine. Se udvalget af portafiler/filterholdere her.

Kaffevægt

En kaffevægt anvendes til doseringen af kaffe. Dosering af kaffe er svært at klare på øjemål og måleskeer er ikke nøjagtige nok, hvis kaffeoplevelsen skal være helt i top. Derfor kan en kaffevægt være en god investering. Hvis du maler din kaffe direkte ned i din portafilter ved hjælp af din espressokværn, vil du kunne indstille mængden af kaffe på kværnen. Se udvalget af kaffevægte her.

Latte art tilbehør

Latte art er en teknik, hvor du fx laver et lille hjerte, rosetta eller tulipan i mælkeskummet på din cappuccino eller caffe latte. Latte art er et lille kunstværk på din kaffe, som laves med din mælkekande med opvarmet mælk. Det kræver øvelse og den rette konsistent på mælkeskummet at lykkes med et smukt resultat, men alle kan lære det. Et alternativ er at bruge latte art tilbehør som fx penne til at tegne i skummet med eller dekorationssæt med små figurer. Se udvalget af latte art tilbehør her.

Står du og mangler flere enheder for at opnå en endnu bedre kaffeoplevelse, når du skal brygge kaffe på din espressomaskine, så har vi også baristapakker, hvor du kan købe knockbox, tamper, mælkekande mv. samlet til en god pris.

Sådan tamper du din kaffe

Når du tamper er det vigtigste, at du får stampet kaffen sammen med det rigtige tryk. Stamper du bønnerne for let, løber vandet for hurtigt gennem og stamper du for hårdt, får espressomaskinen svært ved at presse vandet gennem bønnerne. Som tommelfingerregel skal du stampe bønnerne sammen med et tryk på ca. 15 kg. Et godt tip når, du er nybegynder, er at stampe oven på en badevægt for at få en fornemmelse for hvor meget 15 kg føles som. Det er samtidig også utrolig vigtigt, at kaffen ligger jævn i filterkurven, så vandet løber ensartet igennem. Læs her vores guide til hvordan du tamper din kaffe.

Sådan laver du den perfekte mælkeskum

Mælkeskummet skal være blødt og cremet uden luftbobler for at opnå det bedste resultet. Det kræver lidt øvelse at steame den perfekte mælkeskum, men alle kan lære det. Læs her vores guide til skumning af mælk. Når du har lært at skumme mælken korrekt, kan du kaste dig ud i at kreere små kunstværker med mælkeskummet på sin kaffedrik, som eksempelvis et hjerte eller en tulipan. Det kræver lidt øvelse og den rette konsistens på mælkeskummet, men det er enormt sjovt at kaste sig ud i. Og når det så lykkes, er det lidt som om, at kaffen smager endnu bedre!

Tip - genbrug dit kaffegrums!

Når du har nydt din friskbryggede espresso eller cappuccino, står du tilbage med kaffegrums. I stedet for at smide det ud, så kan du nemt genbruge det - til gavn for dig og miljøet. Brug det som gødning, til at fjerne lugt eller til ansigtsbehandling. Vi har her samlet 10 gode grunde til at genburge kaffegrums.