Drippers

En god dripper er uundværlig, hvis du gerne vil brygge en god kop pour over kaffe. Med en dripper kan du nemt og kontrolleret hælde det varme vand over de friskmalede kaffebønner i cirkulære bevægelser. På den måde kommer alle de malene bønner i kontakt med vandet, og du opnår den absolut bedste smag i din kaffe. Udforsk alle vores drippers her.

Produkter
There are 17 products.

17 produkter i alt

En god dripper er helt uundværlig

Er du en af dem, som anvender filterbryg eller pour over metoden, så er en god og brugervenlig dripper helt afgørende for et godt resultat. Og hvad er en dripper så? En dripper eregentlig en filterholder, hvor du kan placere dit papirfilter, og herefter fylde din frisk kværnede kaffe i. Dripperen placeres ovenpå en server eller termokande, hvorefter du hælder det varme vand henover, som du har kogt i din kedel. Grunden til at det hedder en dripper, er fordi kaffen stille og rolig drypper fra filteret. Vi anbefaler altid at vente et par minutter, før du hælder det kogende vand hen over dine friskmalede bønner. Hvis du hælder kogende vand på, kan du risikere at "skolde" smagen ud af kaffebønnerne. 

Hvilken dripper skal jeg vælge?

De fleste drippers ligner hinanden grundet deres kegleformede udtryk. Alligevel findes der forskellige drippers på markedet  - både når man kigger på design, materiale og størrelse:

  • Design: Du kan få drippers, som er udført med et stort hul i bunden for at sikre, at det varme vand kan løbe korrekt igennem bønnerne, så alle de gode smagsstoffer fra kaffen trækkes ud. Derudover kan du få drippers, der er designet med specille riller på indersiden af dripperen, der giver den perfekte vandgennemstrømning.  

  • Materiale: I forhold til materiale kan du både få drippers, der er fremstillet af solid plast, smuk keramik eller kobber. Kobber er et materiale, der er utroligt velegnet til kaffebrygning, takket være sin isolerende effekt og varmeledningsevne.
  • Størrelse: Du kan få drippers i flere forskellige størrelser. Hvis du blot er dig selv i husstanden, og nyder at få en friskbrygget kop kaffe hver gang, så skal du gå efter 1 kop. Kan ud godt drikke 2 kopper adgangen eller vil du dele med din kærreste, så skal du gå efter 2 kop. Der findes også dripper til 4 kopper.

Hvordan brygger jeg dryp-kaffe?

  1. Placér dripperen på en kop eller en range server

  2. Fold papirsfilteret langs sømmet og sæt det i dripperen

  3. Tilføj medium/fint malet kaffe og ryst dripperen let, så kaffen fordeles jævnt

  4. Hæld langsomt varmt vand over kaffen, så den bliver fugtig (hæld fra midten og udad med cirkulære bevægelser)

  5. Vent ca. 30 sekunder og hæld mere vand over

  6. Fortsæt med langsomt at hælde vand over

  7. En brygning tager ca. 3 minutter

Det elskværdige papirfilter

Papirsfiltret, som vi kender det i dag, blev opfundet i 1908 af Melitta Bentz. Hun ønskede at brygge en kop kaffe, der ikke smagte alt for bittert. Hun havde hidtil anvendt et stykke stof, men fik en dag idéen til at hælde kogende vand gennem et foldet, rundt stykke papir, som skulle opsamle kaffepulveret, inden det løb videre ned i koppen. Hun fik patent på sin opfindelse og dannede firmaet Melitta. Firmaet ejes i dag af Melitta Bentz’ børnebørn og har over 3.000 ansatte med afdelinger i hele verden.

Kaffefiltre er ofte kegleformede og produceres i mange forskellige størrelser, afhængigt af hvor meget kaffe man ønsker. Filtrene, som anvendes til filterbryg, findes i størrelse 1, 2, 4 og 6. Større filtre til kaffemaskiner, som du ofte finder i supermarkederne, er dimensioneret til at give 4-6 kopper eller 8-12 kopper.

Du har nok lagt mærke til, at papirfiltrene findes i hvid og brun farve. Hvide papirfiltre forarbejdes for at få den rene, hvide farve. Det gøres ofte ved hjælp af klor eller naturlig ilt-blegning. De brune filtre har sin naturlige farve, så brune filtre er helt uforarbejdede og ublegede modsat de hvide filtre.

Harios populære drippers 

Japanske Hario har gennem en lang årrække udviklet og fremstillet nogle af de bedste produkter indenfor filterbryg. Hario er en glasproducent med egen fabrik, der siden 1921 har dedikeret sig til design, produktion og salg af varmesikkert glas. Hario betyder kongen af glas, og navnet forpligter - i dag er Hario et synonym for glasproduktion på højeste niveau.

I dag er Hario et anerkendt og solidt brand indenfor kaffeverdenen, hvor det især er deres V60 drippers og tilbehør, der er populært. I de seneste år er begrebet slow brew blevet synonymt med god tid. Den ikoniske V60-tragt, der er blevet produceret siden 1950’erne, findes i flere størrelser til brygning af 1-4 kopper kaffe ad gangen. Filterholderen kan placeres over en serveringskande eller direkte over din kaffekop, for at gøre det let at lave en enkelt kop kaffe.

Hario har givet serien navnet V60 ud fra den 60-graders vinkel, som tragten har. Dette tilføjer dybde til kaffen. Filterholderen findes i flere forskellige farver og materialer som for eksempel plastik, keramik, metal eller (selvfølgelig) en glastragt.

Brugen af produkter fra Hario V60-serien giver stor kontrol med bryggeprocessen, hvilket klart har været den væsenligst faktor i forhold til hvorfor bryggemetoden er så populær. Som homebarista skal du være omhyggelig og have en lille smule tålmodighed og øvelse for at få den perfekte kaffe - men når du først har knækket koden, kan pour over give en kaffeoplevelse, som du ikke kan finde andre steder.