Hvorfor er det vigtigt at bruge de rigtige plejeprodukter?

Hvorfor er det vigtigt at bruge de rigtige plejeprodukter?

Jo bedre du passer på din maskine, jo længere holder den

En espressomaskine er ligesom enhver anden maskine - den kræver vedligeholdelse og rengøring. Derfor anbefaler vi altid, at du anvender de plejeprodukter, som passer til din espressomaskine.

Har du en fuldautomatisk eller automatisk espressomaskine så anbefaler vi, at du bruger mærkets egne plejeprodukter, såsom Jura, Siemens, Miele, Gaggia og Nivona. Hvis du har en semiautomatisk espressomaskine kan du bruge plejeprodukter fra Clean, Cafetto eller Urnex.

Da vi har eget serviceværksted i Tilst ved Aarhus, ser vi selv de fejlslagne forsøg på at afkalke espressomaskiner derhjemme.

Vi oplever desværre, at en del kunder forsøger at afkalke deres espressomaskiner med eddikesyre, minuskalk og sågar nogle, der slet ikke har afkalket deres maskiner. Det der oftest er et problem, er at folk afkalker deres espressomaskiner med eddikesyre, minuskalk og lignende produkter. Espressomaskiner er langt mere komplicerede og sensitive end f.eks din filterkaffemaskine derhjemme, så de kan ganske enkelt ikke tåle disse produkter. Hvis du anvender disse produkter, ødelægger du simpelthen espressomaskinen. 


Den største synder er eddikesyre!

Problemet med at bruge eddikesyre er, at både slanger og termoblok/kedel ødelægges. En stor del af eddikesyre består af sukker, og når termoblokken/kedlen opvarmes karameliseres sukkeret. Dette danner så lange strenge og flager, som du ikke kan få af igen. Du skal derfor aldrig afkalke din maskine med eddikesyre. 

Beskyt og pas på din espressomaskine - så har du glæden ved smagfuld kaffe i mange år frem, og du øger samtidig espressomaskinens levealder. Er du i tvivl om hvilke plejeprodukter du skal anvende til din espressomaskine, så tøv ikke med at kontakt os for rådgivning. 


Oplever du meget kalk i vandet?

Hvis du har meget hårdt vand - altså meget kalkholdigt vand - hjemme hos dig, anbefaler vi at bruge kalkfilter i vandtanken på din espressomaskine. Du kan også vælge at anvende vandfilterkander. Her filteres vandet og fjerner kalk og urenheder, som ellers ville være endt nede i maskinen. På den måde får du renere og blødere vand, som ikke kun gavner maskinen, men også giver en forbedret kaffeoplevelse.

Relaterede indlæg

Del dette indlæg