Espressokander - Induktion

Espressokanderne på denne side passer alle til induktionskomfur. Husk dog altid at tjekke hvilken diameter, der passer til netop dit induktionskomfur, da der kan være stor forskel. Når du klikker på kanderne, kan du inde på produktet se espressokandens diameter under beskrivelsen. 

Produkter
There are 40 products.

40 produkter i alt

Espressokander til induktion

Espressokanderne på denne side passer alle til induktionskomfur. Husk dog altid at tjekke hvilken diameter der passer til netop dit induktions komfur, da der kan være stor forskel. Derfor kan vi desværre ikke garantere, at vores kander passer til netop dit komfur. Når du klikker på kanderne, kan du inde på produktet se espressokandens diameter under beskrivelsen.

Espressokanden blev opfundet og patenteret i 1933 i Italien af Alfonso Bialetti, og selvsamme kande produceres stadig i dag af italienske Bialetti under navnet Moka Express. Designet på den traditionelle kande er ikonisk og udstilles på bl.a. Museum of Modern Art.

Espressokanden er espressobrygningens moder og bruges stadig i især Europa og Latin America.

Brygningen foregår ved, at kogekammeret i bunden fyldes med vand, filteret sættes på og den malede kaffe tilføjes. Kandens top skrues nu på basen, hvorefter kanden sættes på varmekilden. Vandet opvarmes til kogepunktet, så der opstår damp i kogekammeret. Dampen når til sidst et højt nok tryk, så det kogende vand tvinges op i det øverste kammer, hvor kaffen opsamles.

Kaffen fra espressokanden varierer afhængigt af bønnetype, ristning, malingsgrad osv, men du får en utrolig autentisk kaffeoplevelse med denne type brygning.

Hvordan brygger man på en espressokande?

Brygningen foregår ved, at kogekammeret i bunden fyldes med vand, filteret sættes på og den malede kaffe tilføjes. Kandens top skrues nu på basen, hvorefter kanden sættes på varmekilden. Vandet opvarmes til kogepunktet, så der opstår damp i kogekammeret. Dampen når til sidst et højt nok tryk, så det kogende vand tvinges op i det øverste kammer, hvor kaffen opsamles.

Kaffen fra espressokanden varierer afhængigt af bønnetype, ristning, malingsgrad osv, men du får en utrolig autentisk kaffeoplevelse med denne type brygning.

Sådan gør du - trin for trin:
  1. Fyld nederste kammer med vand til lige under sikkerhedsventilen
  2. Indsæt filterkurven og fyld op med friskmalet kaffe, ca 15-20g (skal ikke tampes). Fjern kaffe fra kanten af tragten, hvis der sidder noget
  3. Sæt toppen af espressokanden på og skru den fast. Undgå at bruge håndtaget, når du skruer
  4. Placer kanden på en passende størrelser kogeplade
  5. Lad kanden stå indtil vandet begynder at koge og kaffen begynder at trænge op i det øverste kammer
  6. Når det øverste kammer er fyldt med kaffe, fjernes kanden fra kogepladen. Nøddebrunt skum vil komme ud, når kaffen er færdig
  7. Rør rundt i kaffen med en ske før servering
Tips:
  • Brug filtreret vand for den bedste smag
  • Kaffen må ikke være for fint malet (skal have samme konsistens som groft sand)
  • Prøv dig frem med temperaturindstillingen på komfuret - brygger du ved for høj varme, kan kaffen brænde på
  • Tilføj mælkeskum for en lækker cappuccino

Vi har desuden lavet et blogindlæg, hvor du får den fulde guide i, hvordan man brygger kaffe på en espressokande.

Brygning.jpg

Hvilken størrelse espressokande, skal jeg vælge?

Espressokanden fås i mange forskellige størrelser ofte angivet i antal kopper - her er det vigtigt at vide, at en kop moka er meget mindre, end de kopper og krus, vi traditionelt anvender i Danmark, så hav dette i tankerne, når du vælger størrelse. De gængse størrelser er 3 og 6 kopper, men visse modeller fås også i størrelser som eksempelvis 1, 2, 4, 9, 10 og 12 kopper.

Nedenstående tabel er Bialettis vejledende størrelser for Moka Express. Efter brygning vil der ligge en smule vand tilbage i det nederste kammer, så mængden af den færdige kaffe vil være en smule mindre end angivet.

Antal kopper Kapacitet
1 kop. 60 ml
3 kop. 200 ml
6 kop. 300 ml
9 kop. 550 ml
12 kop. 775 ml