Hvordan brygger man på en espressokande?
Brygningen foregår ved, at kogekammeret i bunden fyldes med vand, filteret sættes på og den malede kaffe tilføjes. Kandens top skrues nu på basen, hvorefter kanden sættes på varmekilden. Vandet opvarmes til kogepunktet, så der opstår damp i kogekammeret. Dampen når til sidst et højt nok tryk, så det kogende vand tvinges op i det øverste kammer, hvor kaffen opsamles.
Kaffen fra espressokanden varierer afhængigt af bønnetype, ristning, malingsgrad osv, men du får en utrolig autentisk kaffeoplevelse med denne type brygning.
- Fyld nederste kammer med vand til lige under sikkerhedsventilen
- Indsæt filterkurven og fyld op med friskmalet kaffe, ca 15-20g (skal ikke tampes). Fjern kaffe fra kanten af tragten, hvis der sidder noget
- Sæt toppen af espressokanden på og skru den fast. Undgå at bruge håndtaget, når du skruer
- Placer kanden på en passende størrelser kogeplade
- Lad kanden stå indtil vandet begynder at koge og kaffen begynder at trænge op i det øverste kammer
- Når det øverste kammer er fyldt med kaffe, fjernes kanden fra kogepladen. Nøddebrunt skum vil komme ud, når kaffen er færdig
- Rør rundt i kaffen med en ske før servering
- Brug filtreret vand for den bedste smag
- Kaffen må ikke være for fint malet (skal have samme konsistens som groft sand)
- Prøv dig frem med temperaturindstillingen på komfuret - brygger du ved for høj varme, kan kaffen brænde på
- Tilføj mælkeskum for en lækker cappuccino
Vi har desuden lavet et blogindlæg, hvor du får den fulde guide i, hvordan man brygger kaffe på en espressokande.