Kaffemaskiner

Produkter
There are 87 products.

87 produkter i alt

Kaffemaskiner - elsket af mange!

Vi danskere elsker kaffe, og rigtig mange af os har stadig en stor forkærlighed for den klassiske kaffemaskine med filter til malet kaffe. Kaffemaskinen er en af de mest udbredte og dermed også mest populære brygningsmetoder i Danmark. En af de helt store fordele ved at brygge på kaffemaskine er, at du kan brygge kaffe til mange på en gang - eksempelvis når du har gæster på besøg. Hvis du så ovenikøbet har en kaffemaskine med termokande, hvor kaffen brygges direkte ned i denne, så bliver det ikke nemmere. Du skal vælge at købe formalet kaffe og bruge i din kaffemaskine, men mange vælger at tilkøbe en elektriske kaffekværn ved siden af, hvor man kværne hele kaffebønner og bruge i kaffemaskinen. Ved at anvende frisk malede kaffebønner opnår du et langt bedre kafferesultat. De hele kaffebønner bevare i langt højere grad kaffens aromaer end formalet kaffe. Du kan faktisk også få den traditionelle kaffemaskine med indbygget kaffekværn. Kaffemaskinen doserer selv mængden af kaffebønner alt efter, hvor meget kaffe du ønsker at brygge. Du kan med fordel også vælge en kaffemaskine med timer, så morgenskaffen er klar ligeså snart, du står op - det er smart!

Sådan fungerer en klassisk kaffemaskine

Brygning på en traditionel kaffemaskine foregår ved, at vandet siver igennem det malede kaffe, hvor det absorberer olien og aromaen, inden det passerer igennem bunden af filteret og ned i kanden. Papirsfiltret, som vi kender det i dag, blev opfundet i 1908 af Melitta Bentz, og er en praktisk løsning, da det er let at smide både filteret og kaffegrumsen ud efter brygningen. Du kan med fordel genbruge dit kaffegrums - læs de 10 gode grunde til at genbruge dit kaffegrums her.

Få mest mulig ud af din kaffemaskine

1. Brug altid frisk kaffe

Først og fremmest skal du sørge for at bruge kaffe som er frisk, og vi anbefaler selvfølgelig, at du bruger hele kaffebønner og først kværner dem umiddelbart før brug. Ved at bruge friskmalene kaffebønner får du det absolut bedste kafferesultet. Du kan anskaffe dig en kaffekværn ved siden af din kaffemaskine eller købe en kaffemaskine med indbygget kværn.Du kan læse vores blodindlæg om Kaffemaskiner med kværn og blive klogere for fordelene ved sådan en maskine.

2. Brug altid frisk vand

Brug altid koldt og frisk vand, og lad aldrig vand stå i tanken. Det kan være en god ide at bruge filtreret vand, fra f.eks. en vandfilterkande, da det kan give en bedre smag og samtidig være med til at beskytte mod kalk.

3. Pas på din kaffemaskine

Kaffen får den bedste smag, hvis du bruger rent udstyr. Vi har i Danmark utrolig meget kalk i vores vand, sørg derfor for at afkalke din kaffemaskine løbende. Det er ikke nok at afkalke når kaffemaskinen er begyndt at sprutte. Vil du være rigtig god mod din kaffemaskine, så brug et kvalitets afkalkningsprodukt, som har en beskyttende virkning for slanger og rør. Og så afkalk din kaffemaskine hver 6. uge. En vandfilterkande beskytter også kaffemaskinen mod kalk.

4. Drik kaffen med det samme

I modsætning til rødvin, så bliver kaffe ikke bedre af at stå og “ilte”. Kaffe skal drikkes umiddelbart efter den er brygget. Kaffen skal selvfølgelig have mulighed for at falde til en drikkelig temperatur, men sørg for at drikke den inden for 20-30 minutter efter den er brygget. Skal kaffen stå i længere tid, så sørg for at opbevare kaffen i en termokande.

5. Den rigtige temperatur

Når du brygger kaffen er det utrolig vigtig, at temperaturen er den rigtige. Hvis din kaffemaskine brygger for koldt, vil du opleve af kaffen bliver mere bitter, og du får slet ikke nuancerne frem i kaffen. Når vandet rammer kaffen, skal det have en temperatur på mellem 92 og 96 grader. Når kaffen er brygget og står i kolben, skal den gerne holdes på cirka 85 grader. Vi anbefaler altid at hælde kaffen over i en termokande efter endt brygning, så vandet ikke står og fordamper.

6. Prøv dig frem med forskellige bønner

Der findes utroligt mange forskellige slags kaffe og kaffebønner. Hvis man har sørget for at have udstyret i orden, er der ingen grund til at ødelægge oplevelsen ved at bare tage det første og billigste kaffe i supermarkedet. Vær ikke bange for at gå på opdagelse og prøv nogle forskellige bønner - det kan give dig et helt nyt syn på hvordan kaffe også kan smage, og pludselig har du fundet din personlige favorit. Du kan her læse vores store kaffebønne købsguide, som forhåbentlig vil gøre dig klogere på, hvilken kaffebønner, der vil falde i din smag.

Kaffemaskiner findes i mange forskellige størrelser

Vi har kaffemaskiner i alle størrelser. Størrelsen bygger på hvor mange kopper, kaffemaskinen kan brygge ad gangen. Du kan finde kaffemaskiner, som kan brygge op til 4 kopper ad gangen og kaffemaskiner, der kan brygge op til 12 kopper ad gangen.

Lille kaffemaskine - op til 4 kopper

Det kan være, at du er den eneste i husstanden og dermed ikke har behov for store mængder af kaffe ad gangen, eller du har et lille køkken, hvor der ikke er plads til en stor kaffemaskine - så vil en lille kaffemaskine være at foretrække. En lille kaffemaskine kan brygge op til 4 kopper. Se eksempelvis Severins Kaffemaskine, der kan brygge op til 4 kopper. På Severin Kaffemaskine brygges kaffen ned i en flot glaskande, og vi anbefaler, at du hælder kaffen i termokande efter endt brygning, så smagen bevares.

Stor kaffemaskine - op til 12 kopper

Langt de fleste husstande har en kaffemaskine, der kan brygge 8-12 kopper ad gangen. Her vil det nemlig være muligt at brygge større mængder kaffe ad gangen, eksempelvis når du har gæster på besøg. Er du på udkig efter en kaffemaskine, der kan brygge op til 8 kopper kan vi anbefale Severin Caprice Kaffemaskine. Med denne innovative kaffemaskine kan du selv vælge om du vil have en mild, balanceret kaffenydelse eller en stærk, aromatisk kaffeoplevelse. Ønsker du en kaffemaskine, der kan brygge op til 10 kopper, kan du med fordel købe Severin Kaffemaskine med Kværn. Denne kaffemaskine er en flot, kompakt og pladsbesparende maskine pga. sit slanke design og med bønnebeholde med plads til ca. 200 gram bønner. Er I mange kaffedrikkere i din husstand og har du ofte behov for at brygge meget kaffe ad gangen, så skal du have fat i en 12 kops kaffemaskine. Her kan du med fordel købe en KitchenAid Kaffemaskine. Du kan få KitchenAid Kaffemaskine i flere flotte farver og en af de helt store fordele ved denne kaffemaskine er, at den med sit 29-huls store bruserhoved gennemvæder de malede bønner fuldstændigt. Resultatet bliver en dampende varm kaffe med masser af smag og dejlig aroma.

Erhvervskaffemaskine - op til 10 liter

Du har som erhvervsdrivende også mulighed for at købe kaffemaskiner hos Rigtig Kaffe - uanset størrelsen på din virksomhed. Vi forhandler store kaffemaskiner, der kan brygge op til 10 liter kaffe adgangen. Dette kan Bonamat Percolator 75 Kaffemaskine, der på 45-50 minutter brygger hele 10 liter kaffe. Af samme finder du også Bonamat THa Kaffemaskine, der er en brugervenlig og effektiv filterkaffemaskine, som brygger direkte ned i en termokande (vær obs på at denne ikke medfølger). På 7 minutter brygger maskinen 2,2 liter kaffe. Har du en mindre virksomhed, kunne Severin Dobbelte Kaffemaskine m. 2 Termokander være en god løsning, da den kan brygge op til 16 kopper ad gangen. Den er udstyret med 2 tænd-/sluk-knapper, hvilket muliggøre kun at brygge kaffe på den ene enhed, hvis man ønsker dette.

Kaffemaskiner med kværn

Er du til kaffebrygning på en filterkaffemaskine, og har du lyst til en endnu bedre kaffeoplevelse, så kan du med fordel investere i en kaffemaskine med indbygget kværn. Der er mange fordele ved kaffemaskiner med kværn:

 • Du brygger filterkaffe på friskmalede bønner - fremfor formalet kaffe 
  Så snart kaffebønner males, begynder smag og aroma at forsvinde, og du vil dermed ikke få nær så meget smag og duft i den færdigbryggede kaffe.
 • Automatisk dosering af kaffebønner 
  Kaffemaskinen doserer automatisk den mængde bønner, den skal bruge ud fra dine indstillinger. Det er superbekvemt i forhold til at have en kværn ved siden af, fordi du undgår selv at skulle styre formalingsgraden og doseringen.
 • Ikke så pladskrævende i køkkenet
  Kaffemaskiner med kværn fylder normalvis ikke mere end en kaffemaskine uden kværn, så de optager ikke mere plads på køkkenbordet, end du er vant til.
 • Stor kapacitet - ofte kan du brygge en hel kande 
  Kaffemaskinerne med kværn giver dig mulighed for at brygge en hel kande af friskbrygget kaffe ad gangen - hvilket bl.a. er ideelt, når du har gæster på besøg.
 • Aromafunktion
  Udvalgte modeller er udstyret med en særlig aromafunktion, der giver en mere intens kaffesmag. Aromafunktionen frigiver kogende vand i intervaller, hvilket betyder, at vandet løber langsommere gennem den malede kaffe - dette giver kaffen tid til at udvikle smagen.

Er du nysgerrig på kaffemaskiner med indbygget kværn, så læs vores blogindlæg her.

Kaffemaskiner med mælkeskummer

Er du interesseret i en kaffemaskine, som også kan skumme mælken for dig, hvis du er særlig glad for caffe latte, cappuccino eller andre mælkeholdige drikke, så kunne det være en idé at kigge efter en fuldautomatisk espressomaskine. Ordret espressomaskine kan godt forskrække nogle, da mange ikke kan lide den intense smag af en ren espresso, men en espressomaskine kan meget mere end at brygge espresso. En fuldautomatisk espressomaskine kan nemlig brygge alverdens kaffedrikke, såsom cappuccino, caffe latte, flat white og americano. Du kan frit vælge mellem mange forskellige mælkedrikke og kan samtidig også brygge dig en almindelig kop kaffe. En fuldautomatisk espressomaskine har et integreret mælkesystem, bønnebeholder og kværn som gør kaffebrygning hurtig og nemt samtidig med, at du får dig en yderst smagfuld kop kaffe. Du får dermed en kaffemaskine med mælkeskummer, så du nemt kan brygge din ynglingskaffe, som du kender den af caféerne.

Fordele ved den fuldautomatiske espressomaskine

 • Hurtig og nem kaffebrygning
 • Friskbrygget mælkedrik med et enkelt tryk
 • Indbygget kaffekværn
 • Nem og enkel rengøring af maskinen