Vejen til rent vand og længere levetid på espressomaskiner

Vejen til rent vand og længere levetid på espressomaskiner

Forlæng levetiden på din kaffemaskine med en Brita vandfilterkande!

Brita er et tysk mærke, som i mere end 50 år har arbejdet med konstant innovation af vandfilterløsninger i højeste kvalitet. Virksomheden er en af de førende indenfor filtrering af postevand og fjernelse af kalk samt urenheder, og vandfilterkanderne kan derfor også anvendes til drikkevand for en blødere og bedre smag.  

I Danmark har vi generelt meget hårdt og kalkholdigt vand, hvilket naturligvis ikke er godt for hverken espressomaskiner, kaffemaskiner, køkkenmaskiner osv. Det er derfor utroligt vigtigt at beskytte sine maskiner mod kalk, hvilket kan gøres på mange forskellige måder.

Det er selvfølgelig altid bedst at købe kildevand uden kalk, men det er ikke ligefrem den billigste løsning. En billigere og samtidig mere effektiv løsning er at filtrere vandet inden, du hælder det i din espressomaskine, og her kan du bruge en vandfilterkande.


Vandfilterkander - Hvad bruges de til? 

Med en vandfilterkande har du mulighed for at filtrere vandet fra hanen for både kalk og bistoffer, f.eks. klor, som påvirker smag og lugt. På denne måde får du meget renere og blødere vand, som giver dig en forbedret kaffeoplevelse, samtidig med du forlænger levetiden på din espressomaskine, idet du minimerer chancen for, at der kan trænge kalk ind i maskinen. 

Brita vandfilterkanderne beskytter dog ikke kun mod kalkaflejringer i dine maskiner - de er også medvirkende til at give en forbedret smag i både din kaffe, te og drikkevand.

Fordele ved brug af vandfilterkander: 

 • Giver lækkert, velsmagende og friskfiltreret vand
 • Filtrerer spor af urenheder som herbicider og pesticider
 • Reducerer smagshæmmende stoffer som klor
 • Beskytter dine apparater mod kalk i områder med blødt til hårdt vand
 • Reducerer tilstedeværelsen af klor, bly og kobber
 • Miljøvenligt, praktisk og økonomisk
 • Bæredygtig: 50% biobaseret plastik på de nyeste modeller

Hvordan anvendes vandfilterkanderne? 

En vandfilterkande er typisk udført i plastik, bestående af en kande samt en inderskål/tragt med plads til et kalkfilter. 

Kanderne fra Brita fungerer således:

 • Fyld først din rene Brita vandfilterkande med koldt vand
 • Nedsænk patronen i koldt vand, mens du ryster forsigtigt for at reducere eventuelle luftbobler
 • Monter dit kalkfilter i bunden af tragten
 • Filtrer og kassér de første to fyldninger med filtreret vand. Nu er din patron klar til at filtrere velsmagende vand
 • Indstil indikatoren der viser hvornår, du skal skifte patronen igen

Når vandet fra hanen er blevet filtreret ned gennem tragten og ud i kanden, er vandet kalkfrit og du kan nu enten skænke dig et glas forfriskende vand eller hælde vandet i vandtanken på din espressomaskine.


Filterpatron

Brita filterpatronerne er fremstillet til at kunne optage op til 150 liter vand, men bør skiftes ca. en gang i måneden for optimal ydeevne.

Du skal stadigvæk sørge for at afkalke din espressomaskine i ny og næ, da kalkniveauet i Danmark er så højt. Hvor ofte du skal afkalke din espressomaskine afhænger meget af vandets hårdhed i dit område. Husk at bruge afkalkningsmiddel der er beregnet til din espressomaskine. 

Hvad indeholder kalkfilteret?

Brita’s kalkfiltre er baseret på ion-bindere og aktivt kul, som er et organisk materiale lavet af kokosnød. Det aktive kul bliver fremstillet gennem to processer: en forkulning og en aktivering. Det færdige resultat bliver aktivt kul med utallige porer med et enormt overfladeareal, som sørger for, at kullet har en høj absorberingsevne til optagelse af bl.a. kalk. 

I sjældne tilfælde kan man observere små sorte partikler i det filtrerede vand - dette er aktivt kul, som er løbet igennem filteret, f.eks. i tilfælde af at filterets net er beskadiget. Disse partikler er fuldstændigt harmløse og er ikke farlige at indtage. 

Hvordan fungerer filtreringen? 

På billedet til venstre kan du se en illustration af filteret indefra og de funktioner, det er fremstillet med.

 1. Her vises et superfint net, som opfanger grove partikler fra gamle rørsystemer. 

 2. Dette er naturligt Micro Carbon fra kokosnøddeskaller
  • reducerer klor, filtrerer stoffer der påvirker smagen
  • filtrerer spor af urenheder såsom visse herbicider, pesticider
  • giver velsmagende, friskfiltreret vand
 3. Dette er effektive Ion Exchange Pearls
  • blødgør vand
  • beskytter dine apparater
  • reducerer tilstedeværelsen af metaller som bly og kobber
 4. Slutteligt er der et ekstra filter-net med høj ydeevne

MEMO-funktion

Brita vandfilterkanderne er fremstillet med en MEMO-funktion, som sørger for at huske dig på, hvornår det er tid til at skifte patronen. 

MEMO-funktionen er verdens første elektroniske patronudskiftningsindikator. Når du indsætter et filter i kanden, trykker du blot på BRITA memos startknap, indtil der står 100% og herefter vil memo-funktionen tælle ned, indtil det er tid til at udskifte filteret.

Du behøver derfor ikke selv at huske på, hvornår du sidst udskiftede filteret og er dermed altid garanteret friskfiltreret rent vand. 

Relaterede indlæg

Del dette indlæg