Vejen til rent vand og længere levetid på espressomaskiner

Vejen til rent vand og længere levetid på espressomaskiner

Hos Rigtig Kaffe forhandler vi vandfilterkander fra Brita!

Brita er et tysk mærke, som i mere end 40 år har arbejdet med konstant innovation af vandfilterløsninger i højeste kvalitet. Virksomheden er en af de førende indenfor filtrering af postevand og fjernelse af kalk samt urenheder, og vandfilterkanderne kan derfor også anvendes til drikkevand for en blødere og bedre smag.  

I Danmark har vi generelt meget hårdt og kalkholdigt vand, hvilket naturligvis ikke er godt for hverken espressomaskiner, kaffemaskiner, køkkenmaskiner osv. Det er derfor utroligt vigtigt at beskytte sine maskiner mod kalk, hvilket kan gøres på mange forskellige måder.

Det er selvfølgelig altid bedst at købe kildevand uden kalk, men det er ikke ligefrem den billigste løsning. En billigere og samtidig lettere løsning er at filtrere vandet inden, du hælder det i din espressomaskine, og her kan du bruge en vandfilterkande.


Vandfilterkander - Hvad bruges de til? 

Med en vandfilterkande har du mulighed for at filtere vandet fra hanen for både kalk og urenheder - også kaldet bistoffer. På denne måde får du meget renere og blødere vand, som giver dig en forbedret kaffeoplevelse, samtidig med du forlænger levetiden på din espressomaskine, idet du minimerer chancen for, at der kan trænge kalk ind i maskinen. 

Brita vandfilterkanderne beskytter dog ikke kun mod kalkaflejringer i dine maskiner - de er også medvirkende til at give en forbedret smag i både din kaffe, te og drikkevand.


Hvordan anvendes vandfilterkanderne? 

En vandfilterkande er typisk udført i plastik, bestående af en kande samt en inderskål/tragt med plads til et kalkfilter. 

Kanderne fra Brita fungerer således, at du monterer dit kalkfilter i bunden af tragten, hvor du herefter fylder tragten op med vand, som stille og roligt løber igennem filteret og ud i selve kanden.

Når vandet fra hanen er blevet filtreret ned gennem tragten og ud i kanden, er vandet kalkfrit og du kan nu enten skænke dig et glas forfriskende vand eller hælde vandet i vandtanken på din espressomaskine.

Nedsænk filteret i vand for at fjerne luftbobler Sæt tragten i kanden og monter filteret i bunden af den Fyld vand i tragten og lad det løbe gennem filteret Hæld det filtrerede vand i din maskine, elkedel eller lignende  

Filterpatron

Den filterpatron du skal montere i tragten skal skiftes cirka hver 4 uge for at sikre den optimale smag og beskyttelse. Idet du sagtens kan bruge vandfilterkanden til andre drikkelige formål, og blot sætter den i køleskabet, så er det en økonomisk god løsning at bruge en vandfilterkande med filterpatroner. Brita Meter 

Britas vandfilterkander findes i flere udgaver og størrelser, og på modellen “Elemaris” er kanden udstyret med en Brita meter funktion. Denne funktionen giver dig mulighed for at holde øje med, hvor lang tid filterpatronen har siddet i vandfilterkanden. Den skal blot nulstilles, når filterpatronen skiftes, og så markerer den selv, hvornår det er tid til at skifte igen.  


 

Brita Kalender

På modellen “Marella” får du en kalender funktionen til kanden. Denne fungerer ved, at du indstiller datoen en måned frem hver gang, du skifter filterpatron. På den måde kan du huske, hvornår det er tid til at skifte filter.

 

Brita MAXTRA vandfilterpatronBrita Maxtra+

Vandfilterpatronerne er fremstillet til at kunne optage op til 150 liter vand på 4 uger. Du skal derfor stadigvæk afkalke din espressomaskine jævnligt, da kalkniveauet i Danmark er så højt. Hvor ofte du skal afkalke din espressomaskine afhænger meget af vandets hårdhed i dit område, men vi anbefaler  at gøre det minimum hver eller hver anden måned.
Husk at bruge afkalkningsmiddel der er beregnet til din espressomaskine. 

Hvad indeholder kalkfilteret?

Brita’s kalkfiltre er baseret på ion-bindere og aktivt kul, som er et organisk materiale lavet af kokosnød. Det aktive kul bliver fremstillet gennem to processer: en forkulning og en aktivering. Det færdige resultat bliver aktivt kul med utallige porer med et enormt overfladeareal, som sørger for, at kullet har en høj absorberingsevne til optagelse af bl.a. kalk. 

I sjældne tilfælde kan man observere små sorte partikler i det filtrerede vand - dette er aktivt kul, som er løbet igennem filteret, f.eks. i tilfælde af at filterets net er beskadiget. Disse partikler er fuldstændigt harmløse og er ikke farlige at indtage. 


Fordele ved brug af Brita vandfilterkander: 

  1. Det filtrerede vand smager bedre - filteret reducerer mængden af bistoffer som klorin og metaller. 

  2. Forbedret kaffeoplevelse ved brug af vandfilterkander, idet bitterstofferne i kaffen binder sig til kalk. Ved brug af vandfiltrering mindsker du derfor den bitre smag i kaffen.
     
  3. Ved at fjerne kalk fra vandet, sørger du samtidig for at fjerne den største trussel mod din espressomaskine - kalk fra vandet eroderer sig ind i maskinens vitale dele og skaber lækage, som resulterer i utætheder.

Relaterede indlæg

Log ind for at give en anmeldelse

Del dette indlæg