Latte Art

Produkter
There are 8 products.

8 produkter i alt

Skab smukke kaffer med latte art

Hvad er latte art?

Hvis du ønsker at gøre noget specielt ud af din daglige kaffe, så prøv dig frem med latte art. Latte art er en af baristaens mest beundringsværdige færdigheder. Du har nok været på café og fået serveret en lækker caffé latte med en flot blomst eller hjerte i mælkeskummet. Det er latte art, og det er kun fantasien, der sætter grænsen for hvad man kan lave. De rigtig dygtige baristaer kan skabe rigtig mange forskellige motiver. Dette gøres ved hjælp af en god mælkekande, hvor du kan steame den perfekte mælkeskum. Når mælkeskummet er steamet korrekt, giver det sig mulighed for at skabe flotte dekorationer på din kaffe.

Det kræver lidt øvelse at mestre latte art, men man kan sagtens kaste sig ud i udfordringen derhjemme. Faktisk kommer det helt af sig selv, når man hælder mælkeskummet ned i sin espresso. Du vil automatisk få lyst til at bevæge mælkekanden lidt, for at få fordelt skummet i koppen. Sammensmeltningen af den gyldne espresso og hvide mælkeskum er fryd for øjet.

Hvilket udstyr skal jeg bruge for at lave latte art?

For at lave latte art som en ægte barista, som du kender det fra caféerne, skal du bruge en god mælkekande. Hvis du er nybegynder og gerne vil i gang, så du kan imponere dine gæster, så kan du starte med at købe latte art udstyr. Latte art udstyr kan eksempelvis være latte art pennedekorationssæt og shakere. Latte ark penne bruges, når du har hældt kaffe og mælkeskum i din kop. Herfter kan du tegne ovenpå mælkeskummet med pennen, fx ved at dyppe den i kaffen eller chokolade først. Derefter kan du tegne det mønster, som du ønsker. Et dekorationssæt kan bruges som et stempel på din kaffe, og med en shaker kan du drysse kakao, krydderier eller andet ud over din friskbryggede kaffe.

Den helt store guide til at skabe latte art

Er du blevet endnu mere nysgerrig på, hvordan du laver late art hjemme i dit eget køkken, så tjek vores blogindlæg ud: Hvordan laver jeg latte art? Her gennemgår vi trin for trin, hvor du laver flotte mønstre. Guiden kan bruges af nybegyndere, men også mere erfarne baristaer, som gerne vil blive endnu bedre. 

Du kan bruge alle typer mælk, men du vil opleve, at nogle typer er nemmere at håndtere end andre. Mælkens fedtindhold har betydning for smagen og konsistensen af mælkeskummet. For at gøre det let for dig selv, bør du vælge homogeniseret mælk, da det kan være svært at få en god mælkeskum fra økologisk og uhomogeniseret mælk. 

Skummetmælk og minimælk giver “sprødt” og meget stabilt skum, der næsten minder om stiftpiskede æggehvider. Det er et oplagt valg, hvis du vil spare på kalorierne, men mager mælk giver ikke så meget afrunding i kaffedrikkens smag.

Sødmælk er den, der oftest bruges på caféerne. Den giver en lækker cremet konsistens til mælkeskummet og tilføjer mere sødme og afrunding til kaffedrikken. Letmælk giver blødt mælkeskum, der ikke er helt så stabilt som de andre mælketyper.

Du kan også bruge plantedrik til latte art. Der findes decideret barista-plantemælk, der er lavet til at blive skummet og hældt i kaffe. Du kan også bruge havremælk på nøjagtigt samme måde som “almindelig” mælk. Bruger du derimod mandelmælk eller sojamælk skal du helst varme mælken eller lade kaffen køle lidt, før du hælder mælkeskummet i, da det ellers har tendens til at skille.