Købsguide til erhvervsmaskiner

Vi har udarbejdet en købsguide til dig og din virksomhed, så du nemmere kan beslutte dig for hvilken espressomaskine, der passer til netop jeres behov. Som du nok har opdaget er der nemlig flere forhold, som du skal tage stilling før du beslutter dig.

Typer af espressomaskiner

Du kan både købe semiautomatiske og fuldautomatiske espressomaskiner til erhverv. Hos Rigtig Kaffe specialiserer vi os i fuldautomatiske erhvervsmaskiner, da du med disse får en større brugervenlighed samt indstillingsmuligheder.

Driver du en mindre virksomhed, som en frisørsalon, skønhedsklinik, reklamebureau eller detailbutik og gerne vil give dine ansatte og kunder en god kaffeoplevelse, så kan du vælge en af vores mindre erhvervsmaskiner. Vi tilbyder både espressomaskiner og almindelige kaffemaskiner.

Hvis du er indehaver af en større virksomhed og gerne vil have en fuldautomatisk espressomaskine i kantinen, så kan du få maskiner, der kan klare kaffebrygning op til 65 personer, bl.a. nogle af Juras erhvervsmodeller. Så kan de ansatte nemt og hurtigt selv vælge den kaffedrik, som de ønsker. Enkelte af de fuldautomatiske espressomaskiner har to bønnebeholdere, hvilket giver større kapacitet samt mulighed for at skifte mellem to smagsvarianter.

Uanset størrelsen på din virksomhed, så husk at købe en espressomaskine, som er bygget til erhvervsmæssig brug. Espressomaskiner til brug i private hjem er ikke fremstillet eller designet til at brygge den mængde kaffe, som en arbejdsplads vil kræve af den.  

Udvalgte funktioner på en fuldautomatisk erhvervsmaskine

Lad os kigge på nogle udvalgte funktioner ved den fuldautomatiske erhvervsmaskine:

  • Stor vandtank: De fleste af de fuldautomatiske erhvervsmaskiner har en vandtank og kapaciteten varierer fra model til model. Vandtanken kan tages ud af maskinen og fyldes direkte under vandhanen. På nogle maskiner sidder vandtanken som en del af designet på siden, hvor den på andre sidder mere skjult bag på.
  • Direkte vandtilslutning: Enkelte af de store espressomaskiner har direkte vandtilslutning, hvilket giver en stor fordel i og med, at man ikke skal fylde vand på tanken hele tiden.
  • P.E.P funktion: Det står for Pulse Extraction Process og giver en længere ekstraktionstid og dermed en endnu bedre espresso. P.E.P funktion har nogle af Juras modeller og er super afgørende, hvis du nyder en rigtig god espresso.
  • Indbygget kværn: Den indbyggede kværn sørger for at dosere og male præcis den mængde bønner, der skal bruges til den valgte kaffedrik. Kværnen i nogle af Juras modeller er udstyret med en AromaG3 kværn, der efterlader over 60% mindre kaffegrums i kværnen end tidligere - du får derfor også helt friskkværnet kaffe hver gang.
  • En eller to bønnebeholdere: Espressomaskinerne til erhverv har alle en tætsluttende bønnebeholder, som bevarer kaffebønnernes aromer. Nogle modeller, bl.a. fra Jura, har to bønnebeholder, hvilket giver mere kapacitet og mulighed for nemt at skifte mellem to smagsvarianter alt efter hvilken kaffedrik, du vil brygge.
  • Rengøringsprogram til mælk: Med et integreret rengøringsprogram til mælkedelen, er rengøringen af mælkesystemet utrolig nemt. Du skal blot følge instrukserne på skærmen og have dine plejeprodukter klar.
  • Kaffedrikke: Med en fuldautomatisk erhvervs maskine kan du brygge mange forskellige typer kaffe. Det være sig alt lige fra espresso, americano, lungo til cappuccino, flat white og latte macchiato. I kan vælge en cooler til espressomaskinen, så mælken hele tiden er lige ved hånden og samtidig holdes kold.
  • Kandefunktion: Du har ved nogle espressomaskiner mulighed for at brygge en hel kande kaffe. Dette giver god mening, hvis I skal sidde flere i et længerevarende møde.

Mest populære mærker

Blandt de mest populære mærker indenfor espressomaskiner til erhverv finder du schweiziske Jura, når vi taler om automatiske og fuldautomatiske erhvervsmaskiner. Juras erhvervsmaskiner er bygget til at kunne brygge op til 200 kopper kaffe om dagen. Her får du kvalitet fra top til bund, og de er både brugervenlige og smukke at se på. Læs vores Jura erhvervsmaskine købguide her.

Bravilor Bonamat er en hollandsk, familiejet virksomhed med mere end 65 år på bagen. Bonamat udvikler og producerer solide filterkaffemaskiner, perkolatorer og varmtvandsmaskiner til virksomheder, med en mission om, at inspirere og være innovative. Med en Bonamat kaffemaskine får du en maskine af top kvalitet, som vil holde i mange år!

Garanti og service

Som erhvervskunde har du 6 måneders garanti og 6 måneders reklamationsret på din espressomaskine. Har du købt en espressomaskine fra Jura får du en 6 måneders serviceaftale med i købet. Mange af de øvrige mærker serviceres på eget autoriseret serviceværksted i Skanderborg. Hvis du sørger for at vedligeholde din espressomaskine med forhandlernes egne plejeprodukter, har du ofte din espressomaskine i rigtig mange år. Du kan her læse vores blogindlæg om hvordan du vedligeholder lige netop din espressomaskine.

Strømforbrug

De semiautomatiske espressomaskiner bruger en smule mere strøm end en fuldautomatisk espressomaskine. Grunden hertil er, at der sidder en større kedel i en semiautomatisk espressomaskine, som skal varme vandet op. I de fuldautomatiske sidder der en mindre spiral, som varmer vandet op, og det sker meget hurtigt. Mange fuldautomatiske espressomaskiner har desuden autosluk, så de ikke bruge unødvendig strøm.

Holdbarhed

Espressomaskiner ligger i mange forskellige prisklasser, hvor pris og kvalitet i langt de fleste tilfælde hænger sammen. Jo mere en maskine koster, jo flere fede features følger med og jo bedre materialer, er den fremstillet af. Betaler du lidt mere for en espressomaskine, eksempelvis fra Jura, har du den som ofteste også i mange flere år, hvis du altså sørge for at vedligeholde den løbende. Vi har lavet en guide til hvordan du vedligeholder din Jura maskine: Pas godt på din Jura espressomaskine.

Temperatur

For at sikre den optimale kaffe ekstraktion varmer espressomaskinerne vandet til under kogepunktet (mellem 92-96 grader). Hvis vandets temperatur er for høj vil din kaffe smage bittert – hvis den er for lav vil kaffen smage syrligt og smagløst. Espressomaskinerne er indstillet til at brygge ved den rette temperatur, og på flere espressomaskiner har du mulighed for selv at indstille temperaturen, hvis du ønsker dette.

Antal ansatte

Det er vigtigt at købe en espressomaskine, som passer til det antal ansatte, der skal bruge maskinen på daglig basis. Du kan få espressomaskiner, der kan håndtere produktion til 5 personer og helt op til 65 personer. Det vil sige, at du kan målrette din søgning lige netop efter det antal ansatte, I er. Det kan være, at der skal stå én maskine i hver af de to thekøkkener, eller I foretrækker at have en større i kantinen, som alle kan bruge.

Rengøring

En espressomaskine skal plejes og vedligeholdes løbende, hvis I ønsker at have den i flere år og gerne vil have at din kaffe smager fantastisk hver gang. De fleste automatiske og fuldautomatiske espressomaskiner fortæller jer, når det er tid til pleje. Her følger du blot instrukserne, som vises på skærmen. Vi anbefaler altid at anvende producenternes egne plejeprodukter, da de er lavet specifikt til at forlænge maskinens levetid. Ved rengøring af en professionel semiautomatisk espressomaskine anvendes et blindfilter, som sættes i portafilter og fyldes med et pleje pulver. Når du trykker på knappen løber vandet med pulveret tilbage i maskinen og derved laver et backflush. Det er også en rigtig god idé at holde steameren ren for mælkerester, da det vil påvirke smagen i din mælkedrik.

Slip for manuelle bestillinger og bøvl

Hvad er det allerværste, der kan ske på kontoret? At løbe tør for kaffe eller pleje! Vi ved alle, at kaffen er fuldstændig uundværlig i løbet af en arbejdsdag, og plejen skal til for at passe på maskinen. Men hvis ansvar er det, at få det bestilt, for kaffe og pleje dukker ikke bare op på jeres dørtrin af sig selv - eller gør det?

Som kontokunde hos Rigtig Kaffe kan I (når I er logget ind) få adgang til en fantastisk abonnementsløsning på kaffe- samt plejelevering! Med et kaffe & pleje abonnement kan I automatisk få tilsendt kaffe eller pleje hver, hver 3. eller hver 6. måned. Med henblik på kaffe kan vælge mellem kaffepakker på 6-7 kgkaffepakker på 8-12 kg samt kaffepakker på 24 kg, og der kan udvælges kaffer mellem alle Rigtig Kaffes egne blends samt andre lækre mærker såsom Lavazza, Kimbo, Le Piantagioni m.m. I plejeprodukter har i mulighed for at vælge frit mellem plejeprodukter til erhverv.

Hos Rigtig Kaffe har vi erfaring med erhvervsløsninger. Vi kan blandt andet tilbyde erhvervsabonnementer til kontorer, industri, restauration, liberale erhverv, offentlige institutioner og mange andre.

Læs meget mere om  Kaffe- & plejeabonnement til erhverv her.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg købe en espressomaskine til min virksomhed?

Ja, vi sælger espressomaskiner til erhverv. Kontakt os og få et uforpligtende tilbud, hvis du eksempelvis har brug for flere maskiner. Du kan se alle vores erhvervsmaskiner her. Når vi kender til jeres behov, så kan vi nemmere rådgive jer i forhold til, hvilken maskine, der giver jer de bedste kaffeoplevelser.

Kan jeg købe kaffebønner til min virksomhed?

Ja, vi sælger også kaffebønner til erhverv. Vi sælger kaffepakker i forskellige størrelser, så der vil helt sikkert også være en mængde, der passer til jeres behov. Vi har kaffepakker i storkøb op til 24 kg pr. pakke.

Hvad er forskellen på en fuldautomatisk, automatisk og semiautomatisk espressomaskine?

Der er mange gode espressomaskiner på markedet i dag, og der findes et hav af løsninger og muligheder inden for verdenen af espresso, men hvad er forskellen på en semiautomatisk, en automatisk og en fuldautomatisk espressomaskine - og hvad skal du vælge? Læs alt om dette i vores blogindlæg her

Udforsk alt til erhverv her

Se alle produkter til erhverv her

Udforsk vores store sortiment til erhverv, hvor vi udbyder alt fra erhvervsmaskiner, løs te samt tilbehør.