Pleje

En espressomaskine er ligesom enhver anden maskine - den kræver vedligeholdelse og rengøring. Derfor anbefaler vi, at du anvender plejeprodukter, som passer netop til din espressomaskine. Jo bedre du passer på din maskine, desto længere tid har du den. Se vores store udvalg her! 

Pleje til din espressomaskine

En kvalitets espressomaskine skal plejes og fortjener kvalitets tilbehør og kaffebønner. Hos Rigtig Kaffe har vi samlet alt, hvad du behøver for en fantastisk kaffeoplevelse i en butik.
Intet er godt nok til din espressomaskine!

Vi anbefaler, at man afkalker sin espressomaskine ca. 1 gang om måneden. Kører du med et kalkfilter i vandtanken, kan slippe for at afkalke maskinen helt så ofte. Vi anbefaler altid du bruger producenternes egne plejeprodukter, da de er lavet specifkt til at forlænge maskinernes levetid.

Er du i tvivl så ring til os på 70 777 303 og hør nærmere. Du kan også læse vores vejledning om vedligeholdelse af espressomaskiner her.

Jo bedre du passer på din maskine, jo længere holder den

En espressomaskine er ligesom enhver anden maskine - den kræver vedligeholdelse og rengøring. Derfor anbefaler vi altid at du anvender de plejeprodukter som passer til din espressomaskine. Har du en fuldautomatisk eller automatisk espressomaskine, så anbefaler vi, at du bruger mærkets egne plejeprodukter. Hvis du har en semiautomatisk espressomaskine kan du bruge plejeprodukter fra vores Clean serie eller fra Urnex.

Du må ikke anvende eddikkesyre til at afkalke din espressomaskine. Problemet med at bruge eddikesyre er, at både slanger og termoblok/kedel ødelægges. En stor del af eddikesyre består af sukker og når termoblokken/kedlen opvarmes karameliseres sukkeret. Dette danner så lange strenge og flager, som du ikke kan få af igen. Så derfor beskyt og pas på din espressomaskine - så har du glæden ved frisk kaffe i mange år frem.

Er du den heldige indehaver af en Jura espressomaskine, så læs vores guide til, hvordan du passer godt på din maskine her. Har du en semiautomatisk espressomaskine, så kan du her læse vores guide til, hvordan du foretager den daglige rengøring.

Filtér dit vand for kalk og urenheder

Med en vandfilterkande har du mulighed for at filtere vandet fra hanen for både kalk og urenheder - også kaldet bistoffer. På denne måde får du meget renere og blødere vand, som giver dig en forbedret kaffeoplevelse, samtidig med du forlænger levetiden på din espressomaskine, idet du minimerer chancen for, at der kan trænge kalk ind i maskinen. Brita vandfilterkanderne beskytter dog ikke kun mod kalkaflejringer i dine maskiner - de er også medvirkende til at give en forbedret smag i både din kaffe, te og drikkevand.

En vandfilterkande er typisk udført i plastik, bestående af en kande samt en inderskål/tragt med plads til et kalkfilter. Kanderne fra Brita fungerer således, at du monterer dit kalkfilter i bunden af tragten, hvor du herefter fylder tragten op med vand, som stille og roligt løber igennem filteret og ud i selve kanden. Når vandet fra hanen er blevet filtreret ned gennem tragten og ud i kanden, er vandet kalkfrit og du kan nu enten skænke dig et glas forfriskende vand eller hælde vandet i vandtanken på din espressomaskine.

Læs meget mere om vandfilterkander her.