Serviceværkstedet holder lukket i uge 29, 30 og 31. Man kan derfor ikke indlevere maskiner i denne periode.

Læs mere her

Kaffemaskiner med kværn

04/05 2018 : Tips & guides
Kaffemaskiner med kværn

Filterkaffemaskiner er nok nogle af de mest populære kaffebryggere i Nordeuropa - kendt og elsket af mange!

Kan du også lide duften af friskmalet og smagen af friskbrygget kaffe? Det er altså noget helt særligt. Mange nyder en god kop kaffe – specielt om morgenen – men også i løbet af dagen, og rigtig mange holder stadig af at brygge sin kaffe på den traditionelle filterkaffemaskine. Vand i beholderen og kaffe i tragten – så har du en kop kaffe efter få minutter. Det er nemt, og du kan brygge til flere kopper ad gangen.

Fordele ved kaffemaskiner med kværn

Er du til kaffebrygning på en filterkaffemaskine, og har du lyst til en endnu bedre kaffeoplevelse, så kan du med fordel investere i en kaffemaskine med indbygget kværn. Fordelen ved kaffemaskiner med kværn er, at her brygges din filterkaffe på friskmalede bønner fremfor formalet kaffe. Så snart kaffebønner males, begynder smag og aroma at forsvinde, og du vil dermed ikke få nær så meget smag og duft i den færdigbryggede kaffe. Kaffemaskinen vil selv dosere den mængde bønner, den skal bruge ud fra de indstillinger, du har valgt. Det er superbekvemt i forhold til at have en kværn ved siden af, fordi du undgår selv at skulle styre formalingsgraden og doseringen. Er du til mælkedrikke? Så læs med til sidst, hvor vi fortæller lidt mere om alternativet til en kaffemaskine med kværn – nemlig en espressomaskine med kværn.

Kaffemaskiner med kværn fylder normalvis ikke mere end en kaffemaskine uden kværn, så de optager ikke mere plads på køkkenbordet, end du er vant til. Har du allerede en kaffemaskine uden en kværn integreret, som du er glad for, vil vi anbefale dig at købe en kaffekværn ved siden af, så du altid kan friskkværne og dosere kaffen for at opnå det bedst mulige resultat. Mange kværne har forskellige indstillinger til formalingsgraden, men du kan også få kværne, hvor du skal bedømme. Ved brygning på filtermaskine skal din formaling være fin i modsætning til brygning ved stempelkande, hvor bønnerne skal males groft og ved espresso, hvor kaffen skal kværnes meget fint. Du kan læse vores test af fritstående kaffekværne.

Rigtig Kaffe anbefaler

Lad os kigge lidt på nogle varianter med indbygget kværn Severin Kaffemaskine med kværn (10 kopper), Severin Kaffemaskine med kværn (8 kopper) og Nordic Sence Kaffemaskine med kværn.

Sammenligner man Severins to varianter af kaffemaskiner med kværn er de stort set identiske – forskellen ligger i at den ene er udstyret med termokande og den anden med glaskande. Dette påvirker maskinens kapacitet i forhold til vandtank og antal kopper, den kan brygge ad gangen. Kabinettet, bønnebeholder og funktioner er de samme, så her er valget klart styret af, om man foretrækker en termokande fremfor glaskande, og om man kan leve med kun at kunne brygge 8 kopper ad gangen.

Fordelen ved at brygge direkte ned i termokanden er, at man kan servere kaffen i denne og ikke behøver hælde den over i en termokande. Begge kaffemaskiner giver dig mulighed for at vælge, om du ønsker at lave en hel kande ad gangen eller om du ønsker mindre - kværnen doserer herefter den mængde bønner, der skal bruges til den pågældende mængde vand.

Ønsker du den kaffemaskine, der kan brygge flere kopper, så kan du vælge modellen fra Nordic Sence. Den kan brygge op til 12 kopper. Denne kaffemaskine har glaskande og aftagelig bønnebeholder.

Severin Kaffemaskine med kværn (10 kopper)

 • 10 kopper
 • Glaskande
 • Plads til 200 g i bønnebeholder
 • Vandtank ca. 1,25 L
 • 1000 W
 • Autosluk
 • Fordel: Bryg op til 10 kopper kaffe

Severin Kaffemaskine med kværn (8 kopper)

 • 8 kopper
 • Termokande
 • Plads til 200 g i bønnebeholder
 • Vandtank ca. 1 L
 • 1000 W
 • Autosluk
 • Fordel: Servér kaffen direkte i termokanden

Nordic Sense Kaffemaskine med kværn

 • 12 kopper
 • Glaskande
 • Aftagelig bønnebeholder
 • Vandtank 1,5 L
 • 900 W
 • Fordel: Nemt at rengøre den aftagelig bønnebeholder

Kom godt i gang med en kaffemaskine med kværn

Hele kaffebønner

For at komme i gang med at brygge en fremragende kop kaffe på en kaffemaskine med kværn, er det naturligvis vigtigt at finde de helt rigtige hele kaffebønner! Dette er helt klart en smagssag, men hos Rigtig Kaffe har vi rigtig god erfaring med 100% arabica i filterkaffemaskiner, fordi de ikke har bitterhed i smagen, men derimod en rund og blød fylde og smag. Vi vil anbefale varianter som Arcaffe Rigtig Kaffe Gold Crema, Rigtig Kaffe Super Crema og Rigtig Kaffe Dianora.

Rent, kalkfrit vand

Brug rent, kalkfrit og friskt vand til din kaffemaskine for at opnå det bedste resultat. Kalk og bistoffer i vandet giver kaffen en kedelig smag, så dette er et langt vigtigere punkt, end mange tror! For at filtrere vandet og beskytte

kaffemaskinen mod kalk, er det vigtigt at anvende filtreret vand fra en vandfilterkande eller anvende et kalkfilter i vandtanken. Fx kan et Brita AquaGusto 100 anbefales til kaffemaskiner med en vandtank på op til 1,5 liter.

 

Rigtig Kaffes tre varianter Super Crema, Dianora & Gold Crema

Alternativet er en espressomaskine med kværn

Filterkaffemaskinen har den seneste tid fået hård konkurrence af espressomaskiner med kværn, hvor du også hurtig og nemt kan brygge dig en kop kaffe – og her har du endda også mulighed for at lave en cappuccino eller caffe latte uden de store dikkedarer. En automatisk espressomaskine og en fuldautomatisk espressomaskine har altid integreret kværn til de hele kaffebønner og en vandtank, så når du skal brygge en kop kaffe, skal du blot trykke på en knap på et display. Så laver maskinen den kaffedrik, som du har valgt med rigtig espresso med skøn crema. Det er klart, at en espressomaskine med kværn koster mere end en kaffemaskine med kværn, men du får også langt flere muligheder og funktioner med en sådan maskine. Du kan her læse om forskellene på de to typer af espressomaskiner. 

Du finder automatiske og fuldautomatiske espressomaskiner i mange forskellige prisklasser, og det kan være svært at beslutte sig for hvilken man skal købe. Rigtig Kaffe forhandler kun de bedste mærker på markedet som bl.a. er Jura, Gaggia, Nivona, Miele og Siemens.

Share this content