Kaffemaskiner med kværn

24/07 2021 : Tips & guides
Kaffemaskiner med kværn

Filterkaffemaskiner er nogle af de mest populære kaffebryggere i Nordeuropa - kendt og elsket af mange!

Elsker du også duften af friskmalet kaffe, hvor smagen er fyldt med lækre aromaer og et cremet lag? Det er altså noget helt særligt. Mange nyder en god kop kaffe – specielt om morgenen – men også i løbet af dagen, og rigtig mange holder stadig af at brygge sin kaffe på den traditionelle filterkaffemaskine. Vand i beholderen og kaffe i tragten – så har du en kop kaffe efter få minutter. Det er nemt, og du kan brygge til flere kopper ad gangen.


Fordele ved kaffemaskiner med kværn

Er du til kaffebrygning på en filterkaffemaskine, og har du lyst til en endnu bedre kaffeoplevelse, så kan du med fordel investere i en kaffemaskine med indbygget kværn. Der er mange fordele ved kaffemaskiner med kværn, disse er bl.a.: 

 • Du brygger filterkaffe på friskmalede bønner - fremfor formalet kaffe 

Så snart kaffebønner males, begynder smag og aroma at forsvinde, og du vil dermed ikke få nær så meget smag og duft i den færdigbryggede kaffe.

 • Automatisk dosering af kaffebønner 

Kaffemaskinen doserer automatisk den mængde bønner, den skal bruge ud fra dine indstillinger. Det er superbekvemt i forhold til at have en kværn ved siden af, fordi du undgår selv at skulle styre formalingsgraden og doseringen. 

 • Ikke så pladskrævende i køkkenet

Kaffemaskiner med kværn fylder normalvis ikke mere end en kaffemaskine uden kværn, så de optager ikke mere plads på køkkenbordet, end du er vant til.

 • Stor kapacitet - ofte kan du brygge en hel kande 

Kaffemaskinerne med kværn giver dig mulighed for at brygge en hel kande af friskbrygget kaffe ad gangen - hvilket bl.a. er ideelt, når du har gæster på besøg. 

 • Aromafunktion

Udvalgte modeller er udstyret med en særlig aromafunktion, der giver en mere intens kaffesmag. Aromafunktionen frigiver kogende vand i intervaller, hvilket betyder, at vandet løber langsommere gennem den malede kaffe - dette giver kaffen tid til at udvikle smagen.


Elsker du derimod en lækker mælkedrik såsom en cappuccino eller latte macchiato? Og ønsker du at kunne brygge en mælkedrik ligeså god, som dem du får på caféer? Så er det alternativet espressomaskine med kværn, du bør kigge på. 

Har du allerede en kaffemaskine uden en kværn integreret, som du er glad for, vil vi anbefale dig at købe en kaffekværn ved siden af, så du altid kan friskkværne og dosere kaffen for at opnå det bedst mulige resultat.

Ved brygning på filtermaskine skal din formaling være fin i modsætning til brygning ved stempelkande, hvor bønnerne skal males groft og ved espresso, hvor kaffen skal kværnes meget fint. Du kan læse vores test af fritstående kaffekværne.


Rigtig Kaffe anbefaler

Lad os kigge lidt på nogle varianter med indbygget kværn Severin Kaffemaskine med kværn (10 kopper), Severin Kaffemaskine med kværn (8 kopper) og Nordic Sence Kaffemaskine med kværn.

Sammenligner man Severins to varianter af kaffemaskiner med kværn er de stort set identiske – forskellen ligger i at den ene er udstyret med termokande og den anden med glaskande. Dette påvirker maskinens kapacitet i forhold til vandtank og antal kopper, den kan brygge ad gangen. Kabinettet, bønnebeholder og funktioner er de samme, så her er valget klart styret af, om man foretrækker en termokande fremfor glaskande, og om man kan leve med kun at kunne brygge 8 kopper ad gangen.

Fordelen ved at brygge direkte ned i termokanden er, at man kan servere kaffen i denne og ikke behøver hælde den over i en termokande. Begge kaffemaskiner giver dig mulighed for at vælge, om du ønsker at lave en hel kande ad gangen eller om du ønsker mindre - kværnen doserer herefter den mængde bønner, der skal bruges til den pågældende mængde vand.

Ønsker du den kaffemaskine, der kan brygge flere kopper, så kan du vælge modellen fra Nordic Sence. Den kan brygge op til 12 kopper. Denne kaffemaskine har glaskande og aftagelig bønnebeholder.

Severin Kaffemaskine med kværn (10 kopper)

 • 10 kopper

 • Glaskande

 • Plads til 200 g i bønnebeholder

 • Vandtank ca. 1,25 L

 • 1000 W

 • Autosluk

 • Fordel: Bryg op til 10 kopper kaffe


Severin Kaffemaskine med kværn (8 kopper)

 • 8 kopper

 • Termokande

 • Plads til 200 g i bønnebeholder

 • Vandtank ca. 1 L

 • 1000 W

 • Autosluk

 • Fordel: Servér kaffen direkte i termokanden




Nordic Sense Kaffemaskine med kværn

 • 12 kopper

 • Glaskande

 • Aftagelig bønnebeholder

 • Vandtank 1,5 L

 • 900 W

 • Fordel: Nemt at rengøre aftagelig bønnebeholder




Kom godt i gang med en kaffemaskine med kværn - Læs vores store købsguide her!

Hele kaffebønner
For at komme i gang med at brygge en fremragende kop kaffe på en kaffemaskine med kværn, er det naturligvis vigtigt at finde de helt rigtige hele kaffebønner! 

Smag & aroma

Inden for kaffens verden er der identificeret mere end 800 forskellige smags- og aromabærende stoffer, hvilket er med til at gøre kaffe til en af de mest komplekse fødevarer, der findes. Derfor findes der også så mange forskellige varianter på markedet. Aromaer er de sanseindtryk, som du oplever, når du dufter og smager på kaffen. Man skelner mellem den direkte og indirekte. Den direkte aroma er den, du oplever, når du dufter til kaffen. Den indirekte aroma er den, du oplever, når du drikker kaffen. 

Ristning

Når du skal vælge kaffebønner, er det væsentlig at overveje, hvordan bønnerne er ristet, da det har stor betydning for smagen. Men hvordan ved jeg så hvilken ristning, jeg er mest til, spørger du så? Den mest almindelige måde at beskrive kafferistninger på, er ud fra farven på de færdigristede bønner, hvilket typisk strækker sig fra lysristet til meget mørkristet. Hvis du er nysgerrig på endnu mere så læs her

Holdbarhed & opbevaring

Generelt bliver kaffe ikke for gammelt, som vi kender det fra andre fødevare. Alt kaffe fra eksempelvis vores eget mærke Rigtig Kaffe er pakket i en beskyttet atmosfære, som er en blanding af nitrogen og kulsyre. Denne beskyttende atmosfære har til formål at fortrænge ilten, så kaffens gode smag ikke udsættes for iltning. Fra ristning og 24 måneder frem kan du altid regne med, at smagen fortsat er god. Selv om holdbarhedsdatoen er overskredet, kan du stadig sagtens drikke kaffen, da kaffe ikke fordærves, men blot mister aroma over tid.

De personer, som rigtig nørder i kaffe, vil helst anvende kaffebønner, der er ristet indenfor 3 uger for at opnå den allerbedste smag i kaffen. Det er en rigtig god idé for at bevare kaffens aromaer, er at anvende det indenfor 4 uger efter åbning, og at opbevare det korrekt. Kaffe skal opbevares mørkt, tørt, køligt og i en lufttæt beholder, da ilt fjerner smag og aroma fra kaffen. Det kan virke som en god ide at opbevare din kaffe i køleskabet, men du risikerer, at der opstår kondens, som får bønnerne til at tabe smag hurtigere. 

Rent, kalkfrit vand

Brug rent, kalkfrit og friskt vand til din kaffemaskine for at opnå det bedste resultat. Kalk og bistoffer i vandet giver kaffen en kedelig smag, så dette er et langt vigtigere punkt, end mange tror! For at filtrere vandet og beskytte

kaffemaskinen mod kalk, er det vigtigt at anvende filtreret vand fra en vandfilterkande eller anvende et kalkfilter i vandtanken. Fx kan et Brita AquaGusto 100 anbefales til kaffemaskiner med en vandtank på op til 1,5 liter.


Espressomaskine med kværn - Læs vores store købsguide her!

Filterkaffemaskinen har den seneste tid fået hård konkurrence af espressomaskiner med kværn, hvor du også hurtig og nemt kan brygge dig en kop kaffe – og her har du endda også mulighed for at lave en cappuccino eller caffe latte uden de store dikkedarer.

En automatisk espressomaskine og en fuldautomatisk espressomaskine har altid integreret kværn til de hele kaffebønner og en vandtank, så når du skal brygge en kop kaffe, skal du blot trykke på en knap på et display. Så laver maskinen den kaffedrik, som du har valgt med rigtig espresso med skøn crema. Det er klart, at en espressomaskine med kværn koster mere end en kaffemaskine med kværn, men du får også langt flere muligheder og funktioner med en sådan maskine. Du kan her læse om forskellene på de to typer af espressomaskiner. 

Du finder automatiske og fuldautomatiske espressomaskiner i mange forskellige prisklasser, og det kan være svært at beslutte sig for hvilken man skal købe. Rigtig Kaffe forhandler kun de bedste mærker på markedet som bl.a. er Jura, Gaggia, Nivona, Miele og Siemens.


Prøv en fuldautomatisk espressomaskine

En fuldautomatisk espressomaskine kan ved enkelte tryk helt automatisk brygge den kaffedrik, som du ønsker med eller uden mælk - nemt og bekvemt. Denne type maskine har nemlig indbygget kværn, som maler bønnerne fint for dig.

Den helt store forskel på en automatisk og en fuldautomatisk espressomaskine er, at den fuldautomatiske har et automatisk mælkesystem, så du ved blot et tryk kan brygge cappuccino og latte macchiato. Maskinen er ofte udstyret med en mælkeslange, som placeres i en mælkebeholder, hvorefter maskinen selv suger den rette mængde mælk op, varmer og skummer den, hvorefter den løber ud i din kop. 

På mange af maskinerne har du også mulighed for foretage individuelle indstillinger på kaffedrikkene. En fuldautomatisk espressomaskine har desuden en indbygget software, der fortæller, hvornår det er tid til rengøring, filterskift og meget mere, og processerne skal blot sættes i gang ved enkelte tryk.

Fordele ved en fuldautomatisk espressomaskine

 • Hurtig og nem kaffebrygning

 • Friskbrygget mælkedrik med et enkelt tryk

 • Indbygget kaffekværn

 • Nem og enkel rengøring af maskinen

Frontløberne indenfor fuldautomatiske espressomaskiner er Jura. Jura formår at kombinere brugervenlighed, design og espressobrygning på en helt særlig måde. Deres espressomaskiner er af høj kvalitet og har en lang levetid.En af de mest populære modeller er Jura E8 (EA) espressomaskine. Denne espressomaskine har indbygget kværn i topklasse, som er særdeles støjsvag, og som på samme tid sikrer den absolut bedste aroma i den færdige kop kaffe - ifølge Jura tilbereder maskinen kaffe med op til 12% mere aroma end tidligere. En anden af Juras populære maskiner er Jura Z10 (EA) espressomaskine, der er udstyret med en indbygget kværn med Automatic Grinder Adjustment, der søger for at kværnen leverer suverænt præcist resultat hver gang. Når kaffemaskinen skal brygge, kværnes lige præcis den mængde bønner der skal bruges til den enkelte kop, og takket være den nye Product Recognising Grinder (P.R.G), opnår du et perfekt slutresultat. 


Vi anbefaler følgende kaffemaskiner med kværn:

Jura E8 (EA) espressomaskine

 • Jura Professionel Aromakværn, som sikrer ca. 12% mere aroma

 • Nyt Fluid system muliggør tilberedningen Lungo- & Caffè 

 • Det nye Fluid system sikrer også en endnu lettere og enkel

  mælkesystemrens (One-Touch)

 • 17 forskellige kaffespecialiteter med og uden mælk

                           

Jura Z10 (EA) espressomaskine

 • Product Recognising Grinder (P.R.G.)

 • Cold Brew & Hot Brew

 • 3D Bryggeteknologi & Smart mode (AI)

 • A.G.A. (Automatick Grinder Adjustment) 

 • Intelligent forvarmning af bryggekammeret

 • 4,3" Touchscreen-farvedisplay og rotationshjul 

 • 32 forskellige kaffespecialiteter, både Hot & Cold Brew


Prøv en automatisk espressomaskine

En automatisk espressomaskine er i princippet en kombination af en semiautomatisk espressomaskine og en espressokværn. Denne type kaffemaskine har nemlig indbygget kværn, som maler bønnerne fint for dig.Med en automatisk espressomaskine kan du ved hjælp af blot et tryk brygge 1-2 kopper kaffe eller espresso. Først maler maskine automatisk den mængde kaffe, den skal bruge, hvorefter det sendes ned i et lille kammer i maskinens brygenhed. I brygenheden tampes kaffen automatisk, hvorefter vandet løber igennem og kommer ud som friskbrygget kaffe. Du kan selv skabe cremet mælkeskum ved hjælp af steameren, hvis du ønsker en caffe latte eller cappuccino. Tilbehør til en automatisk espressomaskine er en mælkekande og evt. et termometer.

Fordele ved en automatisk espressomaskine

 • Friskbrygget espresso med et enkelt tryk

 • Indbygget kaffekværn

 • Mulighed for selv at steame din mælk

 • Du er vild med en god, sort kop kaffe

En af de populære mærker indenfor automatiske kaffemaskiner med kværn er italienske Gaggia. De har med deres unikke espressomaskiner altid haft en ting for øje: At tilbyde en unik nydelse af autentisk italiensk espresso. Deres espressomaskiner designes og produceres fortsat i Italien. Gaggia Magenta Plus automatiske espressomaskine er fremstillet med en keramisk kværn, som sikrer den reneste aroma fra kaffebønnerne og forhindrer overophedning og forbrænding. Den keramiske kværn sikrer en lang levetid og det bedste resultat hver gang. Maskinen har desuden funktionen "Optiaroma", som giver dig mulighed for at justere aromaintensiteten i 5 niveauer og dermed opnå den perfekte kop kaffe.Jura har også udviklet en automatisk espressomaskine med indbygget kværn - designet til dig, som er særlig glad for espresso og sort kaffe. Jura Ena 4 automatiske espressomaskine er udstyret med AromaG3 kværn, som sørger for, at maskinen efterlader over 60% mindre kaffegrums i kværnen end på tidligere maskiner. En anden ting som er specielt ved Ena 4 Full er en software, som aktiverer en helt ny feature kaldet intelligent forvamning af bryggekammeret. Dette betyder, at bryggekammeret (såfremt den forudsatte temperatur er sat til høj og at der er gået mere end 5 min. siden sidste brygning) opvarmes med varmt vand inden brygningen af en espresso eller kaffe. Dette sikrer en optimal temperatur samt en endnu bedre aroma.


Vi anbefaler følgende kaffemaskiner med kværn:

Gaggia Magenta Plus espressomaskine

 • Automatisk espressomaskine

 • Overskuelig betjening via TFT display og touchknapper

 • Fem forskellige drikke

 • Keramisk, lydsvag kværn

 • Preinfusion

 • Optiaroma – justering af aromaintensiteten i 5 niveauer

 • Professionel steamer i rustfrit stål


Jura Ena 4 espressomaskine

 • Automatisk espressomaskine

 • Symbol display med knapper 

 • AromaG3 kværn – 60% mindre kaffegrums i kværnen

 • Intelligent forvarmning af bryggekammeret

 • 4 kaffedrikke

 • P.E.P teknologi – længere ekstraktionstid

Relaterede indlæg

Log ind for at give en anmeldelse

Del dette indlæg