Lavazza espresso

Du kender sandsynligvis ordet “espresso” men er du helt sikker på, hvad det dækker over? Espresso er en tilberedningsmetode og altså ikke hverken en speciel ristning eller en bestemt kaffebønne. Espressobrygning foregår ved at vand bliver tvunget gennem fintmalet kaffe ved højt tryk.

Produkter
There are 40 products.

40 produkter i alt

Lækker Lavazza espresso kaffe

Du kender sandsynligvis ordet “espresso” men er du helt sikker på, hvad det dækker over? Espresso er en tilberedningsmetode og altså ikke hverken en speciel ristning eller en bestemt kaffebønne. Espressobrygning foregår ved at vand bliver tvunget gennem fintmalet kaffe ved højt tryk. 

Den hurtige brygning trækker flere kaffeolier med ud, og det giver en mere fyldig og kraftig kop kaffe. Kaffeolierne kan kun blive blandet med vandet ved over 9 bars tryk, og disse olier er med til at skabe espressoens “Crema” - den gyldne, cremede skum på toppen, der kommer fra brygning ved højt tryk.

Det er svært at sige, hvad den bedste espressokaffe er, men Lavazza Super Crema er velegnet til espresso ligesom Lavazza Crema E Aroma - de fleste hele kaffebønner kan bruges i espressobrygning, du skal bare vælge din favorit.

Tidligere associerede man nok espressokaffe med noget italiensk, stærkt og mørkristet grænsende til forkullet. I dag bliver der oftere brugt lysere ristede single-origin bønner, og det bliver sjældnere at der er Robusta kaffe i espressoblends. 

En meget mørk ristning kan eliminere nuancer og særpræg i kaffen, men mange kafferisterier har stadig specielle “espresso-ristninger,” der er ristet en smule mørkere end ellers. 

Espressoen er vigtig, fordi den er grundbasen til dine kaffedrikke; Café Latte, Cappuccino og Macchiato for at nævne nogle få. 

Til espressobrygning kan du opnå den ideelle formalingsgrad med en espressokværn, der kan male den fine kaffe, der skal bruges i en semiautomatisk espressomaskine. 

Vil du give den gas som en ægte barista, har vi et stort udvalg af semiautomatiske espressomaskiner, hvor du selv har fuld kontrol over bryggeproccessen, eller måske er du mere til at sidde i sofaen mens en fuldautomatisk espressomaskine klarer hele brygningen - fra bønne til kop inklusive kaffe-mælkedrikke. 

Ordet espresso blev officielt optaget i det italienske leksikon omkring 1920, men dengang var der nærmere tale om en kop sort kaffe brygget relativt hurtigt end den cremede espresso, du måske kender i dag. 

I 1900-tallet var espressokaffe karakteriseret ved tre ting: meget mørk ristning, blends i stedet for single origin og så indeholdt de Robusta-kaffe. Ved at blande kaffesorter og riste bønnerne mørkt var det lettere for kommercielle kaffeproducenter at opnå ens smag fra gang til gang. Her havde de italienske kafferisterier som Lavazza kronede dage, men meget har ændret sig siden. 

Hurtig levering af Lavazza espressokaffe

Du finder altid gode tilbud på Lavazza kaffe til espresso her på siden. Vi sender varerne fra eget lager, så du altid får lynhurtig levering. Vi sender typisk din pakke allerede samme dag, som du bestiller, og derfor har du din kaffe 1-2 dage efter bestilling. Husk, at vi altid giver gratis fragt på alle ordrer over 699,- 

Ofte stillede spørgsmål om Lavazza espressokaffe

Hvad er espressokaffe?
Espressokaffe henviser til den unikke bryggemetode, hvor vandet ved højt tryk bliver presset gennem fintmalet kaffe

Kan Lavazza hele kaffebønner bruges til espresso?
Ja - de kan bruges til de fleste bryggemetoder inklusive espresso