Italienske Gaggia opfandt espressomaskinen
Hele Gaggias historie starter tilbage i 1930’erne, hvor Achille Gaggia, som arbejdede på familiens kaffebar, begyndte at få en forståelse for, at kundernes præferencer ændrede sig og det var tid til at forbedre hele processen i kaffeekstraktionen og søge efter en bedre smag og udseende på kaffen.
På det tidspunkt var kaffe så bitter, at Achille plejede at sige, at det lignede "at gå ind i et tåget Milano". Han begyndte at arbejde dag efter dag i kaffebarens lager, studerede og eksperimenterede med nye udvindingsprocesser og søgte efter den perfekte espresso.
Takket være mødet med ingeniøren Antonio Cremonese, der delte samme ønske om at forbedre kaffeekstraktion, var Achille i stand til at forfine sine studier og opfandt systemet "a torchio" (omdøbt til "Lampo").
Den 5. september 1938 indgav Achille patentnr. 365726 til "Lampo". Denne mekanisme brugte varmtvandstryk i stedet for damp og tilberedte en lækker espresso, kendetegnet ved et blødt lag af "crema naturale". En sand revolution! Dette øjeblik markerer begyndelsen på den moderne æra med espresso.
Achille Gaggia registrerede sit andet patent på en stempelmekanisme, som tvinger vand gennem kaffegrums ved højt tryk - det tager 15 sekunder at producere et enkelt espresso skud. Det menes, at ideen til stempel mekanismen kom til Gaggia efter, at han observerede motoren i en amerikansk jeep.
Achille Gaggia grundlagde i samarbejde med iværksætteren Carlo Ernesto Valente "Officine Faema Brevetti Gaggia" og kunne producere sin første espressomaskine: Tipo Classica. Det var en teknologisk og æstetisk revolution: vandret udviklet med smukke løftestænger, umiskendeligt slogan og logo.
Ca. år 1949 begynder Gaggia at producere sin første kaffemaskine til brug i barer: Classic, hvis unikke stempelmekanisme frembringer crema - et naturligt lag kaffeolier som ligner skum på overfladen af kaffen. Dette gør Gaggias espresso ulig noget andet.
Gaggia installerer sine maskiner i kaffebarer rundt omkring i Milano ledsaget af enorme skilte i vinduerne, hvor der står; "Caffé crema di caffe naturale" (kaffefløde fra naturlig kaffe). Og espresso dillen begynder...
Vil du gerne vide mere om Gaggia? Så læs hele fortællingen om Gaggia her.