Gaggia

Det var én mands målrettede søgen efter den perfekte espresso i 1930'erne i Milano, der fødte et af Italiens mest ikoniske mærker. I mere end et halvt århundrede har Gaggia forsynet både barer og private hjem med innovative, avancerede kaffemaskiner. År efter år skabte Gaggia smukke, tidløse produkter inspireret af dagens mode, design og kultur samt den italienske passion for "La Dolce Vita". Læs hele fortællingen om Gaggia.

92 produkter i alt

Italienske Gaggia opfandt espressomaskinen

Hele Gaggias historie starter tilbage i 1930’erne, hvor Achille Gaggia, som arbejdede på familiens kaffebar, begyndte at få en forståelse for, at kundernes præferencer ændrede sig og det var tid til at forbedre hele processen i kaffeekstraktionen og søge efter en bedre smag og udseende på kaffen.

På det tidspunkt var kaffe så bitter, at Achille plejede at sige, at det lignede "at gå ind i et tåget Milano". Han begyndte at arbejde dag efter dag i kaffebarens lager, studerede og eksperimenterede med nye udvindingsprocesser og søgte efter den perfekte espresso.

Takket være mødet med ingeniøren Antonio Cremonese, der delte samme ønske om at forbedre kaffeekstraktion, var Achille i stand til at forfine sine studier og opfandt systemet "a torchio" (omdøbt til "Lampo").

Den 5. september 1938 indgav Achille patentnr. 365726 til "Lampo". Denne mekanisme brugte varmtvandstryk i stedet for damp og tilberedte en lækker espresso, kendetegnet ved et blødt lag af "crema naturale". En sand revolution! Dette øjeblik markerer begyndelsen på den moderne æra med espresso.

Achille Gaggia registrerede sit andet patent på en stempelmekanisme, som tvinger vand gennem kaffegrums ved højt tryk - det tager 15 sekunder at producere et enkelt espresso skud. Det menes, at ideen til stempel mekanismen kom til Gaggia efter, at han observerede motoren i en amerikansk jeep.

Achille Gaggia grundlagde i samarbejde med iværksætteren Carlo Ernesto Valente "Officine Faema Brevetti Gaggia" og kunne producere sin første espressomaskine: Tipo Classica. Det var en teknologisk og æstetisk revolution: vandret udviklet med smukke løftestænger, umiskendeligt slogan og logo.

Ca. år 1949 begynder Gaggia at producere sin første kaffemaskine til brug i barer: Classic, hvis unikke stempelmekanisme frembringer crema - et naturligt lag kaffeolier som ligner skum på overfladen af kaffen. Dette gør Gaggias espresso ulig noget andet.

Gaggia installerer sine maskiner i kaffebarer rundt omkring i Milano ledsaget af enorme skilte i vinduerne, hvor der står; "Caffé crema di caffe naturale" (kaffefløde fra naturlig kaffe). Og espresso dillen begynder...

Vil du gerne vide mere om Gaggia? Så læs hele fortællingen om Gaggia her

80 års jubilæum

I september 2018 har Gaggia kunnet fejre sit 80 års jubilæum, og er i sandhed en garvet spiller indenfor espressoverdenen. Dette er bl.a. fejret ved at lancere en helt ny udgave af Gaggia Classic med opdateret design og funktionalitet - et lille stykke design og en stor del af espressoens historie.

Gaggias espressomaskiner

I dag producerer Gaggia maskiner inden for alle tre espressomaskine-kategorier:

Gaggia har stadig det oprindelige mål for øje “At tilbyde en unik nydelse af autentisk italiensk espresso”. De fleste af maskinerne fra Gaggia er produceret i nærheden af Milano, hvor hovedkontoret ligger.

Rigtig Kaffe er i dag eneste officielle forhandler af Gaggias maskiner og importerer selv direkte fra fabrikken i Milano. Vi har naturligvis eget serviceværksted i Tilst, Aarhus og uddannet personale i både servicering og support.