Hele fortællingen om italienske Gaggia

Det var én mands målrettede søgen efter den perfekte espresso i 1930'erne i Milano, der fødte et af Italiens mest ikoniske mærker. I mere end et halvt århundrede har Gaggia forsynet både barer og private hjem med innovative, avancerede kaffemaskiner. År efter år skabte Gaggia smukke, tidløse produkter inspireret af dagens mode, design og kultur samt den italienske passion for "La Dolce Vita".

Gaggia fejrer i 2023 sit 85 års jubilæum

Det er 85 år siden, at Achille Gaggia fik sit patent i 1938, der har revolutioneret espressoverdenen. Med sit patent blev espressobrygning aldrig det samme igen, og Achille Gaggia har i den grad været hovedpersonen bag udviklingen af espressomaskinen, som vi kender den i dag. 

Gaggia's 85 års jubilæum logo er udviklet i samarbejde med den italienske kunster Andrea De Santis. Kunsteren har forsøgt at inkorperere alle milepælene i Gaggias historie ind i dette kunstværk - helt tilbage fra patentet og frem til udviklingen af de nyeste espressomaskiner, som f.eks. Gaggia Accademia med den ikoniske røde linje på fronten.

Gaggia har de seneste år haft meget fokus på at skabe endnu bedre kaffeoplevelser for deres kunder uden at gå på kompromis med deres grundlæggende værdier, som de har arbejdet ud fra i mere end 80 år. Her kan du læse deres værdier, som altid har været kendetegnet for italienske Gaggia.

GAGGIA MILANO_ 85th ANNIVERSARY LOGO_2.jpg

Klar & tydelig holdning

Espresso er ikke kun en drink. Det er en ritual og en måde at socialisere på. Det muliggør, at du kan tilbringe øjeblikke med dem, som du elsker, have gode samtaler og lære af hinanden. Det kan også være en mulighed for at slappe af på egen hånd.

Design, kvalitet, passion, mennesker og omsorg for detaljer er en afgørende pointe. Disse ting er centrale for alle Gaggia kaffeoplevelser rundt omkring verdenen. Uanset hvem du er, eller hvor du er fra.

AS4I8461.jpg

Autentisk fra start til slut

Gaggia har været med helt fra begyndelsen af espressokulturen. Gaggias navn står for en lang arv og erfaring i det italienske kaffekultur. I alt hvad de skaber, ærer de fortiden. De ændrer aldrig deres sjæl og nerve, men de udvikler sig med nye teknologier til at imødekomme kundernes behov. Gaggia foretrækker at være direkte, gennemsigtige, ærlig og ægte.

Troværdighed & tillid er afgørende

Gaggia er specialister i netop det, som de laver, og de har gjort det i mere end 80 år. De er 100% fokuseret på at bringe en lang tradition for italiensk kaffehåndværk ind i folks hjem. Gaggias arv, unikke ekspertise og stærke passion omsættes til høje kvalitetsprodukter, designet med brugeren i tankerne.
Gaggia er ved brugernes side, og de vokser med dem langs deres personlige kafferejse. Denne tilgang til kunderne vækker en følelse af tillid og pålidelighed overfor mærket.

Ægte italiensk nydelse

Gaggia er bygget om af design, passion, kvalitet, omsorg, kunst, ritualer, hygge og stil.
Hver person, der ejer en Gaggia espressomaskine kan mærke disse vibes og oplevelse fornøjelsen af en unik italiensk kaffeoplevelse. Det er en særlig atmosfære, som hver Gaggia maskine fostrer. Det er det, der gør Gaggia unik og uerstattelige.

Gaggia opfandt espressomaskinen

Hele Gaggias historie starter tilbage i 1930’erne, hvor Achille Gaggia, som arbejdede på familiens kaffebar, begyndte at få en forståelse for, at kundernes præferencer ændrede sig og det var tid til at forbedre hele processen i kaffeekstraktionen og søge efter en bedre smag og udseende på kaffen.

På det tidspunkt var kaffe så bitter, at Achille plejede at sige, at det lignede "at gå ind i et tåget Milano". Han begyndte at arbejde dag efter dag i kaffebarens lager, studerede og eksperimenterede med nye udvindingsprocesser og søgte efter den perfekte espresso.

Takket være mødet med ingeniøren Antonio Cremonese i 1936, der delte samme ønske om at forbedre kaffeekstraktion, var Achille i stand til at forfine sine studier og opfandt systemet "a torchio" (omdøbt til "Lampo").

Den 5. september 1938 indgav Achille patentnr. 365726 til "Lampo". Denne mekanisme brugte varmtvandstryk i stedet for damp og tilberedte en lækker espresso, kendetegnet ved et blødt lag af "crema naturale". En sand revolution! Dette øjeblik markerer begyndelsen på den moderne æra med espresso.

Achille Gaggia registrerede sit andet patent på en stempelmekanisme, som tvinger vand gennem kaffegrums ved højt tryk - det tager 15 sekunder at producere et enkelt espressoskud. Det menes, at ideen til stempelmekanismen kom til efter, at han observerede motoren i en amerikansk jeep.

Espressomaskinen Tipo Classica

Achille Gaggia grundlagde i samarbejde med iværksætteren Carlo Ernesto Valente "Officine Faema Brevetti Gaggia" og kunne producere sin første espressomaskine: Tipo Classica. Det var en teknologisk og æstetisk revolution: vandret udviklet med smukke løftestænger, umiskendeligt slogan og logo.

Ca. år 1949 begynder Gaggia at producere sin første kaffemaskine til brug i barer: Classic, hvis unikke stempelmekanisme frembringer crema - et naturligt lag kaffeolier som ligner skum på overfladen af kaffen. Dette gør Gaggias espresso ulig noget andet.

Gaggia installerer sine maskiner i kaffebarer rundt omkring i Milano ledsaget af enorme skilte i vinduerne, hvor der står; "Caffé crema di caffe naturale" (kaffefløde fra naturlig kaffe). Og espressodillen begynder for alvor.

Udviklingen tager for alvor fart

I tæt samarbejde med ingeniøren Armando Migliorini har Achille designet og producerede forskellige serier såsom Esportazione, Internazionale, Spagna og Treno.

Alle præget af elegante linjer og slagkraftigt design. For første gang stod baristaen overfor kunderne, mens de tilberedte espresso, og bagsiden af maskinerne repræsenterede en ny måde at kommunikere med kunderne på.

På venstre billede ses eksempler på de mange unikke
espressomaskiner, som blev udviklet.
Som man tydeligt kan se, blev der tænkt meget i udseende og design.

På billedet til højre vises nogle af de mange caféer,
hvor espressomaskiner blev taget i brug.
De første kaffebarer, der fik lov at introducere espressomaskinerne, var eksklusive Motta og Biffi.

Achille Gaggia døde desværre alt for tidligt (1961), og ledelsen overgik til hans søn Camillo og til forretningspartneren Armando Migliorini.

Gaggia havde et stort ønske om at blive en del af familiernes dagligdag ved at bringe den samme espresso fra kaffebarerne hjem til den almindelig husstand. Den første model, der blev lanceret, var "Duo", men det var med den uforglemmelige "Baby Gaggia", der gjorde drømmen til virkelighed i 1977. Den blev udviklet sammen med den japanske designer Makio Hasuike, og var den allerførste espressomaskine, der blev masseproduceret. Med et unikt kompakt design og den høje kvalitet trådte ”Baby Gaggia” straks ind i italienernes hjem og hjerter.

I 2022 er det altså 45 år siden, at den første ”Baby Gaggia” blev fremstillet. Den blev naturligvis udviklet på gennem årerne og er i dag den vi kender som ”Gaggia Classic”. At det er 45 år siden, fejrer Gaggia med en limited edition udgave af Gaggia Classic i den legendariske lobster red.

Espressomaskiner i høj kvalitet

Gaggia har stadig det oprindelige mål for øje, nemlig “at tilbyde en unik nydelse af autentisk italiensk espresso”. Rigtig Kaffe er stolte over at være officiel forhandler af Gaggias maskiner og importerer selv direkte fra fabrikken i Italien. Rigtig Kaffe har eget serviceværksted og uddannet personale i både rådgivning, servicering og support af Gaggias espressomaskiner.

I dag producerer Gaggia både fuldautomatiskeautomatiske og semiautomatiske espressomaskiner i høj kvalitet. De har en unik måde at designe deres espressomaskiner på, så de fremstår stilrene og passer ind i de fleste køkkener. Gaggias espressomaskiner ligger i et prisleje, hvor alle kan være med – uanset om du er på udkig efter en automatisk eller semiautomatisk espressomaskine.