• Levering fra dag til dag- afsendes fra eget lager
  • Danmarks største udvalg- i espressomaskiner og tilbehør
  • Vi giver gratis fragt- på alle ordrer over 699,-
  • Egen butik og lager- besøg os i Skanderborg
Søg i bloggen
Tilmeld dig vores nyhedsmail!
Besøg butikken

Skanderborg
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg

Mandag - fredag: 09.00-17.00
Lørdag: 10.00-14.00

Se mere info her.

Rigtig Kaffe
  • Returret 14 dages fortrydelsesret
  • Sikkerhed 3D secure - for din sikkerhed
  • Gratis levering Ved køb over kr. 699,-
  • Rådgivning og service Vi er autoriseret forhandler
  • Butik i Skanderborg Oplev et univers af kaffe
  • Egen YouTube kanal Med guides og produkt videoer
  • Afsendelse fra eget lager Bestil inden 15.30 og vi sender samme dag


Hos Rigtig Kaffe kan du betale med MobilePay

Daglig rengøring af din manuelle espressomaskine

Udgivet: 13/08 2013
Kategorier: Tips & guides

En espressomaskine er ligesom enhver anden maskine - den kræver vedligeholdelse og rengøring.

Jo bedre du passer på din maskine, jo længere holder den. Det, at have en espressomaskine kræver en lille smule mere arbejde end en almindelig kaffemaskine.
Det kan nemt virke overvældende, men har du først gjort det et par gange så bliver det hurtigt en vanesag.

Når du har brygget espresso

Når du har brygget en espresso på din manuelle espressomaskine skal du altid huske at flushe din maskine. Det, at flushe betyder, at du kører vand i gennem maskinen - du skyller simpelthen systemet igennem. Rent praktisk tænder du for brygknappen uden at du har filterholderen i.
Filterholderen bankes tom for kaffe efter hver brygning (kaffen i filterholderen kaldes for en puck). Til dette formål kan du bruge en Knockbox som er specielt beregnet til dette formål.
 
 

Når du har skummet mælk

Når du har skummet, skal du altid huske at tørre din steamarm af med det samme. Mælken brænder som regel fast på steamarmen, dette kan fjernes med en fugtig klud. Når du har gjort dette skal du ganske kort tænde for steam armen, så du blæser eventuelle mælrerester ud af systemet. Hvis ikke dette huskes kan mælken stoppe hullerne i steam armen til og der kommer ingen damp ud. 
 
Hvis skaden er sket og du ikke kan få damp ud, kan du skille steam armen ad, lægge delene i en blanding af vand og mælkerens og derefter rense delene godt med en børste. (er din maskine udstyret med en "No-burn arm", skal du ikke forsøge at skille den ad.)
 
 
En gang om dagen skal gruppehovedet børstes. Det er vigtig at gøre dette inden kaffen tørrer alt for meget ind - så kan det være svært at fjerne. Der findes mange forskellige børster som du kan anvende, men det vigtigste er, at du sørger for, at du kommer godt rundt og får børstet hele gruppehovedet rent.
 
 
En gang om ugen skal du backflushe din maskine med et rensemiddel der er beregnet til den pågældende maskine. Det gælder dog kun maskiner, der har tre-vejsventil. Hvis du ønsker at se en video gennemgang af en backflush process så se videoen nedenfor.
 
 

Relaterede blogindlæg