Grøn Te

Hos Rigtig Kaffe sælger vi også rigtig te. Grøn te er en af vores favoritter og her på siden finder du et væld af forskellige varianter, der bliver et hit i tekoppen derhjemme. Vores udvalg af grøn te byder på lækre og smagfulde varianter, hvor du kan finde netop din yndlingskop, der varmer både krop og sjæl. Bl.a. fra kvalitetsmærker som Kusmi, Chaplon og Østerlandsk Thehus. Blandt vores udvalg finder du også økologisk grøn te.

Produkter
There are 70 products.

70 produkter i alt

Grøn te skal købes hos Rigtig Kaffe

Kan jeg virkelig købe grøn te hos jer, når I hedder Rigtig Kaffe, tænker du nok. Og jo, den er god nok. Hos Rigtig Kaffe sælger vi te i alle dens afskygninger og er du på udkig efter grøn te af høj kvalitet og fyldt med smag, så er du landet det helt rette sted.

Vores passion er ikke kun kaffe og vi holder meget af at nyde en god kop te. Desuden er det godt med lidt afveksling.

Vores sortiment af grøn te byder på en te til alle, hvadenten du mest er til det friske, det søde, det kraftige eller noget helt fjerde. Det er naturligvis også muligt at købe økologisk grøn te, hvis du foretrækker dette.

Skal du gøre det helt rette grøn te køb? Så tag et kig blandt vores store udvalg og bliv inspireret til din næste kop.

Vi fører grøn te fra kendte kvalitetsmærker som:


Hvad karakteriserer grøn te?

Grøn te stammer fra planten Camellia Sinensis, ligesom både sort og hvid te gør. Det er blot behandlingen af bladene der afgører hvilken tevariant den ender ud som. Når bladene til den grønne te behandles, er der tale om to metoder; tør varme eller damp. Varmebehandlingen afgør også hvilke smagsnoter, der er mest fremtrædende i teen.

Det er muligt at vælge mellem mange forskellige varianter af grøn te, der alle bidrager med noget helt specielt. Smagen i ren grøn te kan spænde lige fra mild til frisk og næsten græsagtig, men dette afhænger af teens varmebehandling samt bryggemetode. Det er ligeledes og muligt at finde varianter af teen med specielle nuancer, der er særligt tilsat for at skabe en unik smagskombination. Dette kan eksempelvis være citron, ingefær, mint, blomster eller urter. Du kan således opleve stor smagsforskel, afhængigt af hvilken variant du vælger.

Nogle opfatter grøn te som en bitter smagsoplevelse, men er her der ofte blot tale om en forkert bryggemetode. Såfremt teen brygges korrekt, vil der sjældent være stor bitterhed til stede.

Blandt vores udvalg finder du både varianter som ren grøn te, eller hvor der er tilsat ekstra ingredienser for en særlig smagsoplevelse. Du finder også økologisk grøn te, hvor du er sikret den helt rene teoplevelse.

En af de mange grøn te fordele du vil opleve, er, at teen kan have en opkvikkende effekt pga. koffeinindholdet. Til trods for de mange grøn te fordele, kan der dog også være enkelte grøn te bivirkninger, hvis du drikker for meget. Herunder kvalme, diarré og opkast. Men her er altså tale om store mængder te.

Er grøn te sundhed? Der findes ikke endelige videnskabelige konklusioner om hvorvidt grøn te direkte påvirker vores sundhed, men der er enkelte studier der viser, at det måske kan have en gavnlig effekt i samarbejde med en generelt varieret kost. I nogle studier tyder det på, at grøn te kan medvirke som beskyttende effekt mod kræft (Kilde: Kræftens Bekæmpelse). Dette er dog ikke endeligt bevist.

Grøn te nydes bedst, når… 

Der kan være stor forskel i smagen på grøn te. Nogle varianter er delikate og milde, mens andre er kraftige, ligesom der også findes både søde og friske versioner af den skønne, varme drik. Uanset hvilken variant du ønsker i koppen, bør du være opmærksom på hvordan den enkelte grønne te bør brygges.

Ligesom kaffe, vil du opnå den bedste smagsoplevelse, hvis en grøn te brygges korrekt. Du må eksempelvis aldrig hælde kogende vand direkte på tebladene, da dette giver en meget bitter smag til teen. Dette er ofte også årsagen til at mange mennesker forbinder grøn te med en bittert smagende oplevelse, hvilket er ærgerligt.

Det er ikke muligt at give en helt præcis temperatur til brygningen, da dette afhænger af dit grøn te køb. Du bør derfor altid læse instruktionerne på hver enkelte tevariant inden du brygger den, så du får den bedste smagsoplevelse. De fleste varianter af grøn te bør brygges med frisk vand på en temperatur mellem 65-80 grader og bør trække mellem 1,5-3 minutter. Du bør derfor også sikre dig den ideelle trækketid for din valgte te, da en for lang trækketid også kan give din grønne te en bitter smag.

Grøn te kan nydes af alle, og der findes en smagsvariant, som falder i god jord hos langt de fleste. Du kan også sagtens drikke grøn te gravid, men du bør dog være opmærksom på mængden, du indtager. Der er nemlig koffein i grøn te og skal derfor ses på lige fod med indtagelse af kaffe, men du kan sagtens nyde grøn te gravid - bare i moderate mængder.

Netop pga. af grøn te koffein, bør du derfor også overveje hvilken tid på døgnet du drikker teen. Mange nyder godt af en kop grøn te om morgenen og i løbet af dagen pga den opkvikkende effekt. Hvis du derimod let bliver påvirket af koffein, bør du undgå at nyde teen om aftenen, så du kan få en god nats søvn.

Grøn te - FAQ

1. Hvad er grøn te?

Grøn te er en tesort, der kategoriseres som ægte te sammen med både sort og hvid te. Alle varianter kommer fra samme busk, men bladenes behandling er forskellig. Bladene til teen dampes, rulles og tørres efter høst, hvilket er en skånsom behandling. Dette sikrer indholdet af antioxidanter og næringsstoffer, men også en blid smag. Der kan også anvendes en tør varmebehandling, frem for damp.

2. Er der koffein i grøn te?

Ja, der er koffein i grøn te. Faktisk er indholdet op mod 50 mg koffein pr. kop. Du bør derfor overveje hvilken tid på døgnet du nyder en kop grøn te, hvis du generelt oplever en opkvikkende effekt af koffein.

3. Hvilken grøn te er bedst?

Det er meget individuelt, da der findes mange smagsvarianter. Ønsker du den helt rene smag af grøn te, bør du vælge en variant, der ikke har tilsat andre smagsgivere. Ønsker du derimod noget mere specielt, kan du gå på opdagelse blandt mange varianter, herunder citron, ingefær, mint, blomster mm.

4. Er grøn te vanddrivende? 

Ja, grøn te kan virke vanddrivende.

5. Hvor meget grøn te må man drikke om dagen?

Der er ingen øvre grænse for hvor meget grøn te du må drikke om dagen. Dog indeholder grøn te koffein, så du bør ikke drikke den om eftermiddagen og aftenen, da koffeinen virker opkvikkende. Du kan dog med fordel nyde godt af grøn te om morgenen netop pga koffeinen.