Matcha Te

Er du på udkig efter en lækker matcha te, så er du kommet det rigtige sted hen. Hos Rigtig Kaffe finder du skøn matcha grøn te, som smager fantastisk. Matcha er populær som aldrig før og det skyldes bl.a. at matcha har et særligt højt indhold af antioxidanter og er rig på c-vitamin og klorofyl. Se udvalg af matcha her.

Produkter
There are 3 products.

3 produkter i alt

Gode grunde til at drikke matcha te

Der er flere grunde til, at det er godt for dig at drikke matcha te. Matcha har et højt indhold af antioxidanter og er rig på c-vitamin og klorofyl. 

 1. Matcha indeholder naturlige antioxidanter
  Mange af de gode egenskaber ved Matcha grøn te stammer fra antioxidanterne – og det er netop derfor matcha te er så interessant at drikke, hvis du gerne vil holde sig sund og rask. 

 2. Matcha kan give mere energi
  Matcha giver kroppen en god og naturlig energi, som kan gavne dig gennem hele dagen. Ligesom mange andre varianter af grøn te indeholder matcha koffein. Den naturlige ”boostende” effekt af koffeinen bliver understøttet af kombinationen af alle de andre gode næringsstoffer.

 3. Matcha kan virke beroligende
  På trods af koffeinen indeholder matcha også aminosyren L-theanin, som har en afslappende og beroligende effekt på kroppen. Teen kan dermed bidrage til at sænke dit stressniveau en smule i en travl og hektisk hverdag.

Karakteristika ved matcha te

Matcha betyder i alt sin enkelthed ”knust te” eller ”pulveriseret te”. En normal kop te laver du typisk ved at lade nogle blade trække i vand, hvorefter du smider bladene ud. Når der er tale om matcha drikker du selve bladene, da det er disse der er pulveriseret helt fint. Matcha minder meget om almindelig grøn te – og så alligevel slet ikke. Matcha te pulver kan fås med forskellige smage som citrus, ingefær og mango. Fra matcha bladene høstes til de ender hjemme hos dig, forarbejdes de uden brug af varme. Dette sikrer at så mange næringsstoffer som muligt bibeholdes i det færdige matcha te produkt. Den unikke smag af matcha te kan bedst beskrives som værende frisk og smule bitter, dog ikke så bitter som almindelig grøn te. Matchas duft minder lidt om græs og tang, men uden at det bliver for meget. For nogen kræver det lidt tilvænning, før matcha teen for alvor kan nydes, men når du så har lært dens smag at kende, vil du opleve, at du ikke kan undvære den igen.  

Sådan laver du matcha te

Du får her opskriften på, hvordan du traditionelt laver en rigtig god kop matcha te. 

 1. Opvarm en skål ved hjælp af varmt vand. Tøm skålen og tør den af med et viskestykke eller lignende. 

 2. Tilføj 1,5 teske med top matcha pulver (følg gerne det enkelte produkts anbefalinger)

 3. Tilsæt 50-60 ml varmt vand med en temperatur på 70-80 grader. Vandet skal være kogt og afkølet til den rette temperatur.

 4. Nu skal matcha pulveret og vandet blandes grundigt. Dette gør du med et matcha piskeris. Måden hvorpå piskeriset føres, skal være i en W form.

 5. Når matcha teen er blandet, luftig og med luftbobler, er den klar til at blive drukket.

Langt de fleste laver deres matcha te i en stor kop eller krus, hvor du har mulighed for at røre godt rundt. 

Matcha te / FAQ

Hvor kan man købe matcha te?

Du kan købe matcha te hos Rigtig Kaffe. Vi sælger ikke kun rigtig god kaffe, men også et kæmpe udvalg af te - både løs te og tebreve

Er der sukker i matcha?

Nej, der er ikke sukker i matcha, medmindre du vælger en sødet variant af teen. 

Hvor meget matcha te om dagen? 

Der er ikke nogen fastsat grænse for, hvor mange kopper matcha du må drikke om dagen. Eftersom matcha indeholder koffein, bør du ikke drikke overdrevet mange kopper. Undgå desuden at drikke matcha te inden sengetid, da koffein kan virke opkvikkende. 

Hvad smager matcha te af?

Den unikke smag af matcha te kan bedst beskrives som værende frisk og smule bitter, dog ikke så bitter som almindelig grøn te. Matchas duft minder lidt om græs og tang, men uden at det bliver for meget.