• Levering fra dag til dag- afsendes fra eget lager
 • Danmarks største udvalg- i espressomaskiner og tilbehør
 • Vi giver gratis fragt- på alle ordrer over 699,-
 • Egen butik og lager- besøg os i Skanderborg

Katalog

Te styrke
Koffein niveau
Te type

Tilmeld dig vores nyhedsmail!


Besøg butikkerne

Århus
Banegårdspladsen 20
8000 Århus C

Mandag - torsdag:10.00-17.30
Fredag:10.00-18.00
Lørdag:10.00-14.00

Skanderborg
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg

Mandag - fredag:09.00-17.00
Lørdag:10.00-14.00

Se mere info her.

Rigtig Kaffe

 • Returret 14 dages fortrydelsesret
 • Sikkerhed 3D secure - for din sikkerhed
 • Gratis levering Ved køb over kr. 699,-
 • Rådgivning og service Vi er autoriseret forhandler
 • Butik i Skanderborg & Århus Oplev et univers af kaffe
 • Egen YouTube kanal Med guides og produkt videoer
 • Afsendelse fra eget lager Bestil inden 15.30 og vi sender samme dag
Rigtig Kaffe er Gazelle 2015

Hos Rigtig Kaffe kan du betale med MobilePay

Matcha TeDer er 9 varer.

 • 299,95 DKK

  Kusmi Matcha teen er en utroligt fin og lækker japansk matcha te, som er perfekt til dig, der nyder en kop matcha på helt traditionel vis.

  Leveringstid: 1-2 hverdage
  Skanderborg: Aarhus:

   

 • 299,95 DKK

  Kusmi Matcha teen er en fin og lækker japansk matcha te, som er perfekt til dig, der ikke blot nyder en kop matcha, men også vil eksperimentere med...

  Leveringstid: 1-2 hverdage

   

 • 799,95 DKK

  Kusmi Matcha gaveæsken er en flot gaveæske med alt du har brug for, for at tilberede og servere en lækker kop matcha te.

  Leveringstid: 1-2 hverdage
  Skanderborg: Aarhus:

  Gratis levering

 • 120,00 DKK 172,00 DKK

  KISSA Matcha for Cooking er perfekt til dig, der gerne vil bruge Matcha i din madlavning. Denne Matcha er fyldt med polyfenoler (antioxidanter) ,...

  Leveringstid: 1-2 hverdage
  Skanderborg: Aarhus:

   

  Tilbud
 • 110,00 DKK 155,00 DKK

  KISSA Matcha Kisses Genmaicha er en kombination af alt det bedste - teen er et mix af Matcha, Genmaicha te, og grøn Sencha te, der giver et væld af...

  Leveringstid: 1-2 hverdage
  Skanderborg: Aarhus:

   

  Tilbud
 • 110,00 DKK 155,00 DKK

  KISSA Matcha Kisses Kukicha er skabt med dobbelt power - teen er et mix af Matcha og Kukicha te. En sød te fyldt med antioxidanter til dig der er...

  Leveringstid: 1-2 hverdage
  Skanderborg: Aarhus:

   

  Tilbud
 • 110,00 DKK 129,00 DKK

  KISSA Matcha Latte to Go er den perfekte start på dagen - grøn, smagfuld og sød latte, som kan nydes både kold og varm, og som smager fantastisk i...

  Leveringstid: 1-2 hverdage
  Skanderborg: Aarhus:

   

  Tilbud
 • 30,00 DKK 49,00 DKK

  Kissa Matcha bambus skeen er et uundværligt værktøj til dig, der drikker Matcha på traditionel japansk vis. 

  Leveringstid: 1-2 hverdage
  Skanderborg: Aarhus:

   

  Tilbud
 • 84,15 DKK 99,00 DKK

  Holder til Matcha piskeriset (Kaldes en Kuse Naoshi) - den smarte tulipanformede holder sørger for, at bambus piskeriset beholder sin...

  Leveringstid: 1-2 hverdage
  Skanderborg: Aarhus:

   

  Tilbud

Hvad er Matcha te?

Navnet Matcha er en sammentrækning af de japanske ord “ma” (pulver) og “cha” (te) og betyder derfor præcis det, det er: pulveriseret grøn te.

Matcha er en te, der er fyldt med antioxidanter, og indeholdet af antioxidanter i en kop Matcha svarer til indholdet i ca. ti kopper traditionel grøn te (Kilde: Brunswick Labs). Matcha te indeholder desuden en lang række vitaminer og mineraler.

Matchaens smag domineres af indholdet af aminosyrer - en Matcha af høj kvalitet har en mere intens sødme og en fyldigere smag.

Matchaens forskellige kvaliteter

Matcha te fås i mange kvaliteter, som bestemmes udfra en lang række faktorer, bl.a. teens farve, pulverets tekstur, malingsgrad og kvalitet. 

Den fineste Matcha kaldes “Ceremonial Grade Matcha”, og giver en helt fantastisk te med en dyb, grøn farve og en utrolig fin tekstur. Denne type Matcha produceres af de unge skud på teplanten, hvor bladenes stilke og årer omhyggeligt fjernes. Jo færre stilke og blade, der anvendes jo bedre smag og mindre bitterhed opnås.

En anden Matcha kvalitet kaldes “Culinary Grade Matcha” og denne anvendes, som navnet antyder, ofte i madlavning og bagning, men kan naturligvis også drikkes, da det er en te i en fremragende kvalitet.

Denne type Matcha har en kraftigere smag, så den stadig kan smages, selvom den anvendes i en kombination af andre ingredienser. Culinary grade Matcha egner sig utroligt godt i smoothies, juice, bagværk og måltider.

Tilberedning af Matcha Te

En kop Matcha er ikke blot en kop Matcha. Der ligger en helt særlig tradition og ceremoni bag tilberedning, servering og drikning af Matcha.

En lille mængde Matcha hældes i en “chashaku” (bambus skål) og varmt vand 70-85C hældes i hvorefter blandingen piskes med en “chasen” (bambus piskeris) til en ensartet drik.

 • En kop Usucha (tynd te) tilberedes med ca 1,75 gram Matcha pulver og 75-80 ml vand.
 • En kop Koicha (tyk te) tilberedes med ca 3,75 gram Matcha pulver og 40 ml vand.

 

Dyrkning og forarbejdning af Matcha

Matcha er en japansk grøn te, som er baseret på teplanten Camellia Sinensis, som alle teer stammer fra, men dyrkningen, høstningen og produktionen af Matcha, skiller sig ud i forhold til andre tetyper.

I begyndelsen af april dukker de første friske skud op på teplanten, og kort tid efter dækkes alle planter til af store sivskærme, så plantevæksten foregår i skyggen. Dette giver en langsommere dyrkning, hvilket resulterer i, at der produceres flere aminosyrer, særligt theanin, som giver Matcha sin helt særlige smag. Derudover øges mængden af klorofyl, som giver bladene en mørkere grøn farve.

I starten af maj håndhøstes de første blade, der efterfølgende dampes i 15-20 sekunder, for at sikre, at bladene beholder sin naturlige, grønne farve, duft mm. Tebladene gennemgår efterfølgende en tørringsproces, som foregår i maskiner, der blæser bladene tørre med kølig luft og efterfølgende sorterer stilke og årer fra. Det, der nu er tilbage af tebladene kaldes Tencha - råmaterialet, der senere hen bliver til Matcha.

Det sidste step i produktionen er malingen af tebladene, så teen får den karakteristiske og meget fine pulverform.