Plejeprodukter til semiautomatiske espressomaskiner

Produkter
There are 12 products.

12 produkter i alt

Plejeprodukter til semiautomatiske espressomaskiner

I denne kategori finder du plejeprodukter fra bla. Urnex, Clean og Cafetto. Det er essentielt, at du beskytter og vedligeholder din espressomaskine. Husk altid at bruge kalkfilter eller vandfilterkande, rengøringspiller og så skal espressomaskinen afkalkes jævnligt.

Pas godt på din semiautomatiske espressomaskine

Jo bedre du passer på din semiautomatiske espressomaskine, jo længere holder den. Og den brygger bedre kaffe! Det, at have en semiautomatisk espressomaskine kræver en lille smule mere arbejde end en fuldautomatisk espressomaskine. Det kan nemt virke overvældende, men har du først gjort det et par gange, så bliver det hurtigt en vanesag.
Her er de grundlæggende ting, som du skal gøre før, under og efter brygning:

  1. Når du har brygget en espresso på din manuelle espressomaskine, skal du altid huske at flushe din maskine. Det, at flushe betyder, at du kører vand i gennem maskinen - du skyller simpelthen systemet igennem. Rent praktisk tænder du for brygknappen uden at du har filterholderen i.

  2. Filterholderen bankes tom for kaffe efter hver brygning (kaffen i filterholderen kaldes for en puck). Til dette formål kan du bruge en knockbox som er specielt beregnet til dette formål.

  3. Når du har skummet, skal du altid huske at tørre din steamarm af med det samme. Mælken brænder sommetider fast på steamarmen, dette kan fjernes med en fugtig klud. Når du har gjort dette skal du ganske kort tænde for steam armen, så du blæser eventuelle mælkerester ud af systemet. Hvis ikke dette huskes, kan mælken stoppe hullerne i steamerarmen til og der kommer ingen damp ud. Hvis skaden er sket og du ikke kan få damp ud, kan du skille steam armen ad, lægge delene i en blanding af vand og mælkerens og derefter rense delene godt med en børste. Er din maskine udstyret med en "No-burn arm", skal du ikke forsøge at skille den ad.
En gang om dagen skal gruppehovedet børstes. Det er vigtig at gøre dette inden kaffen tørrer alt for meget ind - så kan det være svært at fjerne. Der findes mange forskellige børster som du kan anvende, men det vigtigste er, at du sørger for, at du kommer godt rundt og får børstet hele gruppehovedet rent.
En gang om ugen skal du backflushe din maskine med et rensemiddel der er beregnet til den pågældende maskine. Det gælder dog kun maskiner, der har tre-vejsventil.

Hvilke produkter skal jeg bruge?

Hvis du er den heldige indehaver af en semiautomatisk espressomaskine, er det vigtigt, at du sætter dig nøje ind i den maskine, som du har købt. Ikke kun hvordan den brygger din første kop kaffe - det er naturligvis det sjoveste, men også hvordan du vedligeholder den. 

De produkter, som du skal bruge til at pleje din maskine er fx backflush pulver eller tabletter. Her har Cafetto og Urnex nogle rigtig gode produkter til dette formål. Derudover skal du bruge afkalkningsmiddel, så du undgår at der ophober sig kalk i din espressomaskine. I Danmark har vi rigtig mange steder hårdt vand, hvilket betyder at der er meget kalk i. Hvis du steamer meget mælk til din cappuccino eller caffe latte, skal steamarmen naturligvis også renses en gang i mellem. Her skal du have fat på noget mælkerens. Her sættes steameren i blød i en mængde af mælkerens og vand. Det er også en god idé at anskaffe dig rengøringsudstyr som rengøringsbørster, så du kan fjerne kafferester mv. 

Der er kan enkelte mærker, som kommer med helt konkrete anbefalinger til pleje og vedligeholde, så sørg for at holde dig opdateret på den model, du har købt.