Iskaffe opskrift: Lækker hjemmelavet iskaffe på 5 minutter

Din guide til den bedste hjemmelavet iskaffe
Iskaffe er en forfriskende og opkvikkende drik – skøn på en varm sommerdag (...eller en regnvejrsdag, eller en kold vinterdag; i det hele taget er det skønt med en iskaffe). Den gode nyhed er, at det ikke er spor svært at lave din egen hjemmelavet iskaffe – den dårlige nyhed er, at du hurtigt kan blive svært forfalden til den lækre kolde iskaffe. Men, mums! Så du spørg måske nu "hvordan laver man iskaffe?" og dette får du svaret på lige her!
Hjemmelavet iskaffe opskrift
Her er opskriften på en dejlig cremet iskaffe, som er både nem og hurtig at lave. Du kan både nyde den som et mellemmåltid i løbet af dagen og servere den som en let dessert til et selskab (den hjemmelavet iskaffe går rigtig godt med lidt spiritus – i eller ved siden af. Prøv for eksempel en hjemmelavet iskaffe med en sjat hjemmelavet kahlua).
Ingredienser til iskaffe
1 dl espresso el. stærk kaffe, kold
2 dl kold mælk
6-10 store isterninger
1 tsk brun farin, sukker, akaciehonning eller sirup.
Fremgangsmåde uden blender
- Fyld glasset med isterninger tilføj mælk
- Tilsæt kaffe og sirup (hvis du bruger sukker eller farin, så rør det ud i kaffen først)
- Sæt sugerøret i, og nyd en dejlig kølig iskaffe
Fremgangsmåde med blender
- Hæld kaffe, mælk, isterninger og sukker i en blender
- Blend ved højeste hastighed til iskaffen har en cremet konsistens (ca. 15 sekunder)
- Smag iskaffen til
- Hæld iskaffen i et glas, og servér straks – nydes bedst gennem sugerør
Mængderne afhænger selvfølgelig af størrelsen på dit glas, og måske kan du lide den lidt stærkere eller mildere end vores opskrift på iskaffe. Der er heldigvis stor mulighed for variationer af opskriften og plads til dine egne forbedringer, så du får en fantastisk frappé lige efter din smag.
Ekstra tips til variation af iskaffen
Du kan også tilføje lækkert mælkeskum på toppen af din iskaffe eller bruge kold mælkeskum i stedet for mælken. Du kan lave koldt mælkeskum med en stavblender eller mælkeskummer (sidstnævnte er at foretrække). Til en festlig frappé kan du med fordel tilføje 2 cl Amaretto, Baileys eller cognac. Måske endda med flødeskum på toppen?
De bedste bønner til iskaffe
Det vigtigste for at få en smagfuld iskaffe er gode kaffebønner. Vi anbefaler, at du bruger friskmalede hele kaffebønner til at brygge kaffen. Det behøver ikke ruinere dig, for du kan sagtens finde en god kaffekværn, der ikke koster en formue, og vi har altid masser af gode kaffetilbud med lækre kaffebønner.
Du behøver ikke nødvendigvis en Siemens espressomaskine for at kunne lave iskaffe. Du kan sagtens bruge din foretrukne bryggemetode til at brygge den kaffe, der skal i din frappé, du skal bare lave den lidt stærkere end ellers. Alt fra stempelkander til filterkaffe kan sagtens bruges. Du kan lave hjemmelavet iskaffe med instant kaffe; rør 2-3 tsk. Nescafé ud i 1 dl varmt vand.
Iskaffe som på en café
Blend kaffe, isterninger og sukker (eller sirup) med vanilleis og lidt sødmælk, og servér iskaffen i et glas med mælkeskum på toppen. Prøv en hjemmelavet iskaffe med vanilleis, hvis du vil gøre din frappé mere dessert-agtig.
Iskaffe opskrift med karamel sirup
Du kan også prøve en hjemmelavet iskaffe med karamel sirup eller en anden lækker kaffesirup med smag af vanilje, chokolade eller måske hasselnød? Du kan lave din hjemmelavet iskaffe med karamel sirup enten som erstatning for sukkeret eller for at gøre din iskaffe ekstra sød og lækker. Vi synes helt klart det er en lækker variation, at bruge karamel sirup til iskaffe, da det giver en fantastisk god smag.
Hvis du bare elsker frappé, så er iskaffebryggere lige noget for dig. Her kan du lave koldbrygget kaffe, som har en finere smag og mindre bitterhed. Ydermere kan den koldt bryggede kaffe holde sig flere dage i køleskabet, så du altid kan tage et glas forfriskende iskaffe. Bryder du dig ikke om kold kaffe, bør du tage et kig på termokander, der kan holde kaffen varm i timevis.
Tip: Frys kaffe ned som isterninger – de er også rigtig lækre i en Baileys.
Ofte stillede spørgsmål til hjemmelavet iskaffe
Hvad er forskellen på iskaffe og frappé?
En frappé er det samme som en iskaffe (den kaldes også nogle gange ice latte). Den består af kold espresso eller stærk kaffe, der bliver serveret med masser af isterninger og mælk. Sukker, sirup eller farin indgår også i en iskaffe, som både kan serveres blendet og ikke-blendet. Hvis du blender din frappé og topper den med flødeskum og chokoladekrymmel, får du en Frappuccino.
Hvilken mælk er bedst til iskaffe?
Mælken gør din iskaffe cremet og lækker, og faktisk kan du som barista vælge din foretrukne mælk til din frappé. Både havremælk, soyamælk, mandelmælk og minimælk kan bruges. Laver du din iskaffe med sødmælk, vil den blive lidt ekstra sød og syndig. Alternativt kan du lave en sort iskaffe uden mælk, hvis du helst er fri for cremet sødme i din kaffe.
Er iskaffe sundt?
En hjemmelavet iskaffe kan godt indholde op imod 300-400 kcal hvis den kommer med is, sirup og sødmælk. Derfor kan dit kalorieindtag hurtigt løbe op hvis du drikker en til to om dagen.
Relaterede produkter
Routin 1883 Pakke 3x25 cl Sirup

Routin 1883 Amaretto sirup 25 cl

Routin 1883 Chokolade sirup 25 cl

Routin 1883 Karamel sirup 25 cl

Routin 1883 Chai sirup 25 cl

Routin 1883 Irish Cream sirup 25 cl

Routin 1883 Ristet Hasselnød sirup 25 cl

Routin 1883 Vanilie sirup 25 cl
