Hvid Te

Nyder du en god kop hvid te? Hvid te er stort set ikke behandlet og dermed bevarer flest mulige af teens sunde egenskaber. Vi har et bredt udvalg af hvide teer med forskellige karakteristika. Hvid te koffein er lav, hvilket gør den god at drikke om om aftenen. Tjek vores sortiment af hvid the ud her.

Produkter
There are 34 products.

34 produkter i alt

Hvid te er mild og delikat

Hvid te er forholdsvis ny i vesten, men er kendt i resten af verden. I Østen har man i mange år nydt og værdsat hvid te. Hvid te er forårets nye topskud og første blade på tebusken, der plukkes lige før, de springer ud. Hvid te plukkes i meget begrænsede mængder og forarbejdes kun ganske lidt, derfor er det en kostbar te. Hvid the sælges altid kun i hele blade, aldrig som småbladet te. Hvid te har ofte en meget mild og delikat smag, da teen ikke er bearbejdet så meget som eksempelvis sort te. Dermed bevares mange af teens unikke smagsnoter og sunde egenskaber. 

Hvid te har lavt koffein indhold

Hvid te er en populær drik fuld af smag og sundhedsfremmende egenskaber. I modsætning til sort te og grøn te, er hvid te kendt for sin lette, delikate aroma og smag. Men hvad med koffein indholdet i hvid te? Hvid te er en form for grøn te, og den indeholder også koffein. Dog vurderes det, at hvid the indeholder 15 % mindre koffein end traditionel grøn te. Hvis du er vild med te og gerne vil minimere koffeinindtaget, er hvid te et rigtigt godt alternativ.

Her stammer hvid te fra

Historien går på, at den hvide te blev høstet af jomfruer i hvide klæder med små fine guldsakse i det tidligste morgengry på nogle ganske få udvalgte forårsdage. Tebladene blev herefter, ved hjælp af den guddommelige vind, tørret naturligt indtil de var klar til at opbevares og laves til hvid te. Den færdige te var en drink kun egnet til kejseren og hans hof og blev betragtet som særlig gavnlig for helbredet. Denne fortælling beretter om, at hvid te er blandt noget af det mest eksklusive og kostbare. Den er endda blevet beskrevet som “det hvide guld”.

I 700-tallets Kina blomstrede tekulturen og eksporten var stigende til nabolandene. Dette resulterede i, at der blev indført en skik, hvor borgerne årligt skulle hylde den siddende kejser ved at komme med sjældne og fine teer. Denne kejserlige tehyldest blev typisk udført med de yngste, nyeste og mest delikate knopper fra de fineste teplanter.

Hvid te / FAQ 

Indeholder hvid te koffein?

Hvid te indeholder koffein, men i langt mindre grad end eksempelvis sort te. 

Hvad er trækketiden på hvid te? 

Hvid te trækketid vil vi anbefale skal være ca. 3-4 minutter, men det er individuelt i forhold til vandets hårdhed og selvfølgelig af personlig smag. Vandtemperaturen skal være på ca. 80 grader.

Findes der økologisk hvid te? 

Der findes mange økologiske varianter af hvid te. Økologisk hvid te findes med mange forskellige smagsnuancer. 

Er hvid the sundt?

Der er meget snak om, hvorvidt hvid te er sundt eller ej. Det man kan sige er, at hvid te er den mindst forarbejdede te, og derfor er de mange vitaminer og antioxidanter bevaret i det færdige produkt. Af samme årsag betragtes hvid te ofte som den sundeste te. I virkeligheden har hvid the samme gode egenskaber som både grøn te og sort te.