Sort Te

Sort te er en elsket te variant blandt rigtig mange danskere. Vores udvalg af sort te byder på lækre og smagfulde varianter. Sort te indeholder koffein er bl.a. en af grundene til, at mange drikker sort te om morgen på linje med kaffe. Vi forhandler te mærker som Chaplon, Kusmi og Østerlandsk Thehus.

Produkter
There are 114 products.

114 produkter i alt

Stort udvalg af lækker sort te 

Sort te er den mest populære tetype i de europæiske lande. Særligt England, men også Danmark, mens de østlige lande ofte drikker mere grøn og hvid te. Da sort te ofte har en stærk og fyldig smag, tilfører mange teen med mælk, citron eller lidt sukker, som modspil til teens indhold af garvesyre i te. Sort the er af den traditionelle type gennemgår den længste bearbejdning under produktionen, hvor fem stadier sørger for, at vi kan nyde en smagfuld og afrundet kop. Rigtig Kaffe forhandler et bredt udvalg af sorte teer med unikke smagsoplevelser fra de milde til de kraftige.

Sort te indeholder koffein

Ja, der er sort te koffein. En kop sort te indeholder som tommelfingerregel ca. halvt så meget koffein som en kop kaffe, men det kan variere. Du kan holde et lavere koffeinindhold ved at lade teen trække i kortere tid. Hvis du ønsker at drikke te med lavere koffein, så skal du prøve grøn te og hvid te. Vil du helt undgå koffein i te, skal du vælge frugt te, urte te og rooibos te. Vi har en samlet kategori kun med koffeinfri te

Hvad karakteriserer sort te?

Sort te er kendetegnet ved at være den te type, der gennemgår den længste proces, før du kan nyde den. Sort te skal igennem 5 stadier. Disse stadier er plukning, tørring, rulning, fermentering og til sidst brænding. Den sorte te er den mest populære te type i mange europæiske lande, og med sort lækker te får du ofte en stærk og fyldig smag.

Sort the er kendetegnet ved at være oxideret helt, nærmere bestemt mellem 90 og 99,99 %. Denne oxidation er med til at udvikle smagen i sort the. Thebladene i sort te får en mørkebrun farve, når de er færdigoxiderede. Dette har givet teen navnet ”sort te” i vesten. Modsat manges overbevisning, er sort te ikke fermenteret.

Sort te / FAQ

Indeholder sort te koffein?

Der er koffein i sort te. Derfor nyder mange at drikke sort te om morgenen, da den kan virke opkvikkende på lige fod som en kop kaffe. Dog er der ikke så meget koffein i sort te som i en kop kaffe.Faktisk kun ca. halv så meget. 

Er der garvesyre i te?

Der er ikke garvesyre i te i modsætning til, hvad mange tror. Det som giver teen sin bitterhed er derimod flavonoider. Flavonoiderne kommer fra teens blade, og når de bliver blandet med spyt, giver det en let bitter smag i munden. Det er også flavonoiderne, der sætter sig som mørke rander på tekoppens inderside.

Er sort te sundt?

Noget tyder på, at sort te har gode egenskaber. Forskere peger på, at særligt flavonoiderne kan have en gavnlig virkning. Sort te skal dog ikke kun nydes for sine eventuelle sundhedsgavnlige egenskaber, men hovedsageligt for sin fantastiske smag. Hvor meget te må man drikke? Det vil nogle måske spørge. Store mængder sort te kan godt forårsage skader på eksempelvis tænderne. Det kan derfor være en god idé at veksle lidt mellem de forskellige te typer. Du kan ikke drikke for meget te, men sund fornuft har aldrig skadet nogen. 

Hvor køber jeg sort te?

Du kan købe sort te hos Rigtig Kaffe. Vi har et kæmpe udvalg af sort te både i løs te, tebreve, gaveæsker og te i dåser.