• Levering fra dag til dag- afsendes fra eget lager
  • Danmarks største udvalg- i espressomaskiner og tilbehør
  • Vi giver gratis fragt- på alle ordrer over 699,-
  • Egen butik og lager- besøg os i Skanderborg
Søg i bloggen
Tilmeld dig vores nyhedsmail!

Besøg butikken

Skanderborg
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg

Mandag - fredag: 09.00-17.00
Lørdag: 10.00-14.00

Se mere info her.

Rigtig Kaffe
  • Returret 14 dages fortrydelsesret
  • Sikkerhed 3D secure - for din sikkerhed
  • Gratis levering Ved køb over kr. 699,-
  • Rådgivning og service Vi er autoriseret forhandler
  • Butik i Skanderborg Oplev et univers af kaffe
  • Egen YouTube kanal Med guides og produkt videoer
  • Afsendelse fra eget lager Bestil inden 15.30 og vi sender samme dag


Hos Rigtig Kaffe kan du betale med MobilePay

Hvad er speciality coffee (CSC)

Udgivet: 01/09 2012
Kategorier: Espresso , Kaffebønner , Kaffeviden

Hvad dækker begrebet “Speciality Coffee” over, hvad er CSC certificieringen og hvad kræver det at blive godkendt.

 

Der bliver drukket mere og mere kaffe over hele verden, alene i Danmark drikker vi mellem 10 og 12 millioner kopper kaffe om dagen. Samtidig med at den totale mængde stiger, stilles der også højere og højere krav til kaffens kvalitet, og til kendskabet omkring de enkelte bønner

 

“Speciality coffee” begrebet dækker over kaffebønner af særlig høj kvalitet, hvor der altid er et særligt høj kendskab til hvilket land, hvilken bønne og hvilken farm den kommer fra.

 

CSC står for “Certified speciality coffee”, og er en italiensk stiftet standard, som er din garanti for at kaffen du drikker, er af højeste kvalitet. CSC sammenslutningen er født på baggrund af erfarringen og passionen hos en gruppe risterier der alle brænder for samme formål, om at fremme kulturen for kvalitetskaffe. Drømmen er at folk vælger deres kaffe ud fra smag og kvalitet og ikke blot efter en simpel vane.

 

For at blive godkendt til CSC certifikatet er der en række skrappe krav som skal overholdes, her er en række eksempler på hvad der kræves:

 

  • Bonden skal bevise at han ejer jorden og alle maskinerne der bruges, samt at alt er ISO certificeret.
  • Den der eksporterer bønnen, skal bevise at det er ham selv der har dyrket kaffen.
  • Hver eneste høst bliver gennemgået og kontrolleret af CSC’s tekniske kommision, for at sikre den rette kvalitet.
  • Bonden skal hvert år indsende en prøve fra afgrøderne til kontrol.
  • Hver prøve bliver ristet for at foretage prøvebrygninger med den, såkaldt “cupping”.
  • Når risterierne bestiller en sending CSC certificerede bønner, bliver de testet under transporten samt når de kommer frem.
  • Risterierne skal via en lang række test, dokumentere at bønnerne er ristet, blandet og pakket efter de gældende krav.
  • Derudover er der krav til alle led i produktionen og hvordan den ristes, blandes og pakkes.

 

Alle CSC certificerede kaffeposer har et unik CSC ektiket der nummereret og forsynet med anit-forfalkningsenhed der garanterer at posen udelukkende indeholder CSC kaffebønner.

 

CSC certifikatet er givet til 11 risterier i verden, og hos Rigtig Kaffe er vi heldige at have samarbejde med et CSC certificeret risteri. Risteriet er Arcaffe, som ligger i Livorno i Italien, på fabrikken rister de to forskellige linjer. Arcaffe serien, som indeholder 4 forskellige hele bønner og formalede kaffer, samt ESE pods. Den eksklusive Le Piantagioni serie er helt unik fordi de 4 produkter ud over at være CSC certificeret også er single- eller two estate kaffer.

 

Single- og two estate betyder at bønnerne til den enkelte ristning KUN kommer fra en eller to gårde. Kort sagt kan man præcis sige hvilken mark og hvilken gård kaffen kommer fra.