Søg i bloggen
Besøg butikken

Skanderborg
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg

Mandag - fredag: 09.00-17.00
Lørdag: 10.00-14.00

Se mere info her.

Rigtig Kaffe
  • Returret 14 dages fortrydelsesret
  • Sikkerhed 3D secure - for din sikkerhed
  • Gratis levering Ved køb over kr. 699,-
  • Rådgivning og service Vi er autoriseret forhandler
  • Butik i Skanderborg Oplev et univers af kaffe
  • Egen YouTube kanal Med guides og produkt videoer
  • Afsendelse fra eget lager Bestil inden 15.30 og vi sender samme dag
Pricerunner Rigtig Kaffe

Hvorfor Vælge Speciality Coffee?

Udgivet: 05/02 2014
Kategorier: Kaffeviden

Hvorfor Vælge Speciality Coffee?

Arcaffe er det risteri, vi samarbejder med omkring ristning af Speciality Coffee, herunder Le Piantagioni serien og Arcaffes egne blends. Nedenfor kan du læse, hvorfor du skal vælge netop Speciality Coffee, frem for andre og billigere kaffebønner.

 

For at sikre at kaffen har en høj standard, følger Arcaffe deres kaffe igennem hele 7 stadier: fra plantagen, gennem blending processen, gennem ristnings processen og til den endelige udarbejdelse af en klassisk kop italiensk kaffe.

 

Kenya kaffe

Vilde kaffeplanter i Kenya

kaffeplantage brasilien

Brasiliansk kaffeplantage

Finca Santa Teresa

Plantage Finca Santa Teresa

Spirrende kaffe

Spirrende kaffebønner

 

Stadie 2 - Kun håndplukkede røde bønner

En enkelt kaffebusk bærer flere typer bønner på én gang. Nogle er beskadiget, nogle er stadig grønne og umodne. De bedste bønner er lilla-røde og ligner kirsebær. Normale mekaniske plukkemetoder samler alle bønner i en sæk, hvilket resulterer i dårlige standarder. Arcaffès krav er, at kun de røde bønner plukkes, og dette skal gøres med håndkraft - én efter én.

 

kaffeplante i blomst

Kaffeplante i blomst

Kaffe frugt

Frugten fra kaffeplanten

 

Stadie 3 - Fra rød frugt til grønne kaffebønner

De røde frugter får først en vådbehandling: hvor den røde frugt bliver placeret i store kar, frugterne som er i god kvalitet synker til bunds og resten af frugterne (i ringe kvalitet) flyder til toppen. Frugten bliver derefter flyttet til siloer, hvor de to yderste lag bliver fjernet (skallerne og det ydre lag). Bønnerne tørres derefter i solen eller i en speciel ovn. Herefter kommer bønnerne i den afsluttende fase, hvor de får fjernet deres sidste membran som beskytter hjertet af kaffebønnen.

 

kaffe tørrer

Kaffen ligger til tørre og vendes

 

kaffe bliver vendt

Kaffen bliver vendt så den ikke gærer

 

Stadie 4 - Det unikke blend

Kun meget få kaffebønner kan levere den perfekte smag alene, så derfor laver man ofte "kaffeblends", dvs blandinger af forskellige bønnesorter, hvor hver eneste bønne bidrager med sin egen specielle smag og aroma.

 

Stadie 5 - Ristning og køling

Disse to faktorer spiller en afgørende rolle i at bestemme kvaliteten af produktet. Bønnerne ristes i omkring 15-20 minutter ved en temperatur på mellem 200-250 grader. Kølingen sker ved luft og ikke ved anvendelse af vand, som de fleste andre kaffeproducenter. Vandkøling kan nemlig forårsage at smag og aroma går tabt. Det er yderst vigtigt at afkøle ristede kaffebønner hurtigt for at sikre den høje kvalitet.

 

Stadie 6 - Friskhed og nøjagtighed

Hvis udført korrekt, resulterer formaling af kaffebønner i en ensartet strøm i koppen så der bliver udtrukket mest mulig smag. Hos Arcaffè kontrolleres malingens standard flere gange om dagen. Alle Arcaffes formalede kaffeblandinger males på stedet kort før den sendes, for at beskytte friskhed, aroma, duft og den fine smag.

 

Stadie 7 - Den menneskelige faktor

Som nævnt er blandingen af kaffe en kunst. Alle hos Arcaffé gennemgår en intensiv specialiseret uddannelse, med henblik på helt at forstå alle faser af kaffe processen. Dette resulterer i en helt fantastisk kaffe, som alle burde unde sig selv.

 

kaffe sortering

Kaffe bliver vendt og sorteret

Kaffesortering

Kaffe bliver vendt og sorteret

 

Den synlige forskel

Det er ovenstående process der bla. gør Speciality Coffee til noget helt unikt. Det er også dette, der gør, at kaffen er lidt dyrere, end den kaffe du finder i dit lokale supermarked.

 

Hvis du sammenligner Speciality Coffee med andre bønner, vil du kunne se og dufte en tydelig forskel: Speciality Coffee er ensartede i farve og størrelse og de dufter meget mere friskt. Bønnerne er endvidere hele og du finder ikke halve og knækkede bønner i disse poser, da alle går igennem en nøje udvælgelses proces.