Kaffedesserter fra Gaggia

12/03 2014 : Opskrifter
Kaffedesserter fra Gaggia

Gaggia er synonymt med Italien, samt kvalitets kaffe os espressomaskiner. Gaggia præsenterer os for to specielle opskrifter i anledning af påske. Opskrifterne er udviklet i samarbejde med Emanuele Patrini, forfatter af bloggen Cravatte ai Fornelli og vinder af tredje pladsen i Bakeoff Italia tv-programmet.

Opskrifterne giver den perfekte blanding af espresso tilberedt til perfektion og en kreativ nyfortolkning af traditionelle italienske påske specialiteter. I opskrifterne anvendes der chokolade i form af italienske påskeæg, her kan du dog anvende chokolade af god kvalitet i stedet.

I påsken er italienske hjem fyldt med påskeæg af alle former og varianter, fra mørke til mælk og hvid chokolade. Men når festlighederne er overstået, hvad gør man så med alle resterne? Gaggia har her fokus på madspild i hjemmet, og kommer derfor med et par ideer til hvad man kan bruge resterne af påskeæggene til. Du kan her få ideer til hvordan du kan lave ægte italienske desserter, med kaffe og chokolade, hjemme i dit eget køkken.

Opskrift: CAPUCCINO SPUMOSO

Ingredienser: 

Dej

280g mel

180g smør

150g sukker

20g kakao pulver

3 æggeblommer

2 spsk. malet kaffe

Ganache

2 espresso shots

250 ml fløde

350g mørk chokolade

1 plade husblads (5g)

Dekoration

Knust hvid marengs and kakao eller kaffe pulver 

Sådan gør du:

Dej
Tag smøret ud af køleskabet og lad det blive blødt. I mellemtiden blander du mel, kakao, kaffe og sukker. Hæld det evt. ud på bordet og lav et hul i midten til æggeblommerne, tilsæt det bløde smør. Bland gradvist ingredienserne sammen og ælt til det bliver en let og glat dej. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og sæt dejen i køleskabet for, at hvile i mindst 1 time.

Beklæd en tærte form med bagepapir. Rul dejen ud og beklæd formen med den. Bunden bages ved 180 ° C i ca 20-25 minutter, derefter lader man den afkøle.

Ganache
Lad husbladsen ligge i koldt vand. Bræk den mørke chokolade i stykker. Bring fløde og kaffe i kog tilsæt derefter chokolade og pisk kraftigt, indtil ganachen bliver tyk. Tilsæt derefter husbladsen og bland godt. Lad det køle af et par minutter derefter. Mens ganachen stadig er stadig flydende, hældes den i den bagte tærtedej.

Lad tærten køle af i køleskabet i ca 15-20 minutter. Herefter kan du dekorerer overfladen med små stykker hvide marengs og kakao eller kaffe pulver.

Opskrift: ESPRESSO MANGIA E BEVI

Ingredienser (til 2 personer):

250 ml fløde

100g mælkechokolade

2 espresso shots

2 spsk. sukker

2 plader husblads

8 digestive kiks

Dekoration

Ristede kaffe bønner eller kakao pulver.

Sådan gør du

Lad husbladsen ligge i koldt vand. Bræk chokoladen i stykker.

Hæld fløde og sukker i en gryde. Sæt panden på varmen, tilsæt chokolade og kaffe. Så snart cremen begynder at koge fjernes den fra varmen og husbladsen vrides og tilsættes. Bland godt til husbladsen er helt opløst. Smuldr 4 kiks per portion ned i et glas eller en skål, (brug gerne glas da dette giver et smukt resultat) derefter hældes den kogte fløde blanding i. Lad det hele stå i køleskabet i mindst 2 timer.

Pynt med ristede kaffebønner.

Gaggia Carezza 

For at optimere aromaen og smagen af disse opskrifter, er det vigtigt med en god espresso. Du kan f.eks brygge espressoen på Gaggias Carezza, som kombinerer Gaggias lange erfaring med en ny generation af teknologi.

Carezza er et symbol på den blanding af tradition og innovation som Gaggia altid har været kendt for. Espressomaskinen er inspireret af design stilen fra 50'erne og 60'erne, med yndefulde, afrundede linjer og overlegen kvalitet. Udover det lækre design, så er den udstyret med: en kedel temperaturmåler, det nye "perfekte Crema" pressurised dobbeltvægget portafilter, en ergonomisk designet dampventil knap på frontpanelet og et automatisk skyllesystem.

Relaterede indlæg

Del dette indlæg