Espresso Martini opskrift - Verdens bedste kaffecocktail

13/05 2021 : Opskrifter
Espresso Martini opskrift - Verdens bedste kaffecocktail

Alt om den populære Espresso Martini

Espresso Martinien er en lækker kaffecocktail som er et kæmpe hit verden over. Vi guider dig igennem den bedste Espresso Martini opskrift her på siden.

Først og fremmest så har en Espresso Martini i virkeligheden slet ingenting at gøre med Martini, da der ikke er hverken vermouth eller gin i - men drinken er et hit verden over alligevel. 

Første gang en bartender shakede espresso, kaffelikør og vodka var i 1983 i London, da han ville lave en cocktail, der både kunne virke opkvikkende og berusende. Drinken startede med navnet “Vodka Espresso”, der måske er mere korrekt, men ikke klinger helt så godt.

Den kaffecocktailen er perfekt til de varme sommeraftener og vil være en overraskelse som alternativ dessert til sommerens selskaber. Den søde kaffecocktail er også helt perfekt som dessert eller som en varm drink i løbet af vintermånederne.

Vil du imponere dine gæster med flotte og velsmagende Espresso Martinis, finder du Rigtig Kaffes opskrift på Espresso Martini her. De smager fantastisk og er overraskende nemme at lave.


Espresso Martini opskrift: Sådan laver du en lækker cremet Espresso Martini

Ingredienser

 • 4 cl Vodka

 • 4 cl Kaffelikør

 • 4 cl Espresso

 • Isterninger

 • 4 Kaffebønner til pynt

Fremgangsmåde

 • Fyld et martiniglas med isterninger for at køle det ned

 • Hæld vodka, kaffelikør, espresso og isterninger i en cocktailshaker

 • Shake din Espresso Martini hårdt i 25-30 sekunder

 • Fjern isterningerne fra martiniglasset

 • Sigt cocktailen ned i glasset - der skal gerne være skum

 • Læg forsigtigt kaffebønnerne som pynt på toppen af skummet

 • Server straks

For at få den flotteste, tykke skum skal espressoen hældes i, mens den er varm.

Har du ikke en espressomaskine til rådighed, kan espressoen erstattes med (stærk) sort kaffe, men du opnår den mest fyldige kaffesmag med en ægte espresso. Har du tænkt dig at lave virkelig mange Espresso Martini (eller kan du i det hele taget godt lide en god kop espresso) vil du måske blive glad for at have en lækker fuldautomatisk espressomaskine ved hånden. 

Tip: Hvis du gerne vil have drinken sødere, kan du tilsætte 1 cl sukkersirup, inden du shaker din cocktail, men det er ikke sikkert, du synes, det er nødvendigt, da kaffelikør også er sød.

For en lækker variation med en frisk smag af vanilje kan kaffelikøren erstattes med Licor 43.

Til den perfekte Espresso Martini skal der kaffelikør til, og det er faktisk rigtig nemt, at lave sin egen hjemmelavet kaffelikør - se opskrift på hjemmelavet Kahlúa (kaffelikør opskrift) her. 

En Espresso Martini er helt perfekt som en “after dinner”-cocktail, og dine gæster vil sætte pris på at få serveret en lækker Espresso Martini som alternativ til en dessert efter middagen. Det er også en dejlig, kølig drink til varme sommeraftener, og kaffen har en opkvikkende effekt, så det er en god cocktail efter en lang, hård uge.

Jo bedre råvarer du bruger, des bedre bliver slutresultatet. Så vælg en god vodka, og brug kaffe brygget på friskmalede kaffebønner for at få det bedste og mest smagfulde resultat. En kaffekværn er en god investering, og du vil ikke fortryde, når du først oplever duften af helt friskkværnede kaffebønner hjemme i dit køkken. 

Hos Rigtig Kaffe har vi et stort udvalg af hele kaffebønner rige på smag og aroma, som kan bruges til Espresso Martini eller iskaffe, hvis du har brug for en kølig kaffedrik, men selvfølgelig også til en dampende Cappuccino, Macchiato eller klassisk sort kaffe. Vi har udvalgt et sortiment af kaffebønner, vi mener passer til danskernes smag, og du kan altid finde bønner, der passer til din smag.


Hurtige facts om Espresso Martini

Hvad er Espresso Martini?

Espresso Martini er en cocktail opfundet i London i 1983, og den indeholder espresso, vodka og kaffelikør

Er Espresso Martini en varm drik?

Nej - kaffen shakes med isterninger for at lave en dejlig kold drink

Hvorfor hedder det en Espresso Martini?

Først blev den kaldt Vodka Espresso, men i dag hedder den Espresso Martini fordi den serveres i et martiniglas

Hvor stammer Espresso Martini fra?

Første gang en bartender shakede en Espresso Martini, kaffelikør og vodka var i 1983 i London, da han ville lave en cocktail, der både kunne virke opkvikkende og berusende.

Hvad kan man blande sin Espresso Martini med?

Man kan overveje, at blande den med karamel ekstrakter eller andet lækkert. Dette er dog ikke noget vi selv har prøvet.

Hvor mange kalorier er der i en Espresso Martini?

1 Espresso Martini, efter vores opskrift, indeholder 271 kalorier - 7,5 gram fedt, 24,5 kulhydrater.

Relaterede indlæg

Del dette indlæg