Koffeinfri Te

Hos Rigtig Kaffe sælger vi også te uden koffein. Koffeinfri te er god for dig, hvis du nyder en kop god te lige før sengetid - så undgår du nemlig, at den forstyrre din nattesøvn alt for meget. Vores udvalg af koffein fri te byder på lækre og smagfulde varianter fra kvalitetsmærker som Kusmi og Østerlandsk Thehus.

Produkter
There are 52 products.

52 produkter i alt

Prøv koffein fri te

Du behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten, hvis du ønsker at drikke koffeinfri te. Koffeinholdig te kan nemlig være en mindre god at drikke eksempelvis om aftenen, hvis du ikke vil have at din nattesøvn bliver spoleret. Koffein giver nemlig et boost til hjernen, hvilket kan gøre, at koffeinen holder dig vågen i længere tid. Hvis du ønsker at prøve en koffein fri te, skal du gå efter Rooibos te, urte te og frugt te. Disse tetyper indeholder ingen koffein. 

Derfor er det godt at drikke te uden koffein 

Koffein er et stof, som findes i en række drikkevarer, bedst kendt er kaffe. Koffein findes dog også i en række andre produkter som te, kakao og visse læske- og energidrikke. Koffein virker opkvikkende på de fleste, hvilket kan være en fordel, hvis du ikke er verdensmester til at komme op om morgenen. Så kan en god kop kaffe eller te med koffein være med til at sparke dig i gang. 

Der er mange positive ting at sige om koffein, men der kan også være nogle bivirkninger. Der er ikke påvist skadelige langtidseffekter af koffein, men indtag af meget høje doser vil, i lighed med meget andet, formentlig være skadeligt. Ifølge sundhed.dk kan indtag af 5-10 gram (5.000-10.000 mg), hvilket svarer til 50-100 kopper kaffe, være giftigt. Koffein kan hos nogle mennesker påvirke kvaliteten og længden af deres søvn. Det er dog individuelt, hvorvidt og hvor meget koffein forstyrrer søvnkvaliteten. Større mængder koffein kan hos nogle også føre til kortvarig uro og hyperaktivitet. Påvirkning af søvn, uro og hyperaktivitet ophører, når koffeinmængden i blodet falder. Koffein har en halveringstid på cirka 5 timer, det betyder, at det tager cirka 5 timer, før halvdelen af koffeinen er nedbrudt i din krop.  

Koffein fri te er stadig smagfuld te

Hvis vi taler om kaffe vil mange mene, at du tydeligt kan smage forskel på kaffe med og uden koffein. Kvaliteten af kaffen bliver ganske enkelt forringet. Det samme gør sig ikke gældende med te, da urte te eksempelvis er fremstillet af rene urter og ikke er igennem den samme bearbejdning. Du kan derfor sagtens begive dig ud i en koffein fri te variant uden at gå på kompromis med smagen. 

Koffeinfri te / FAQ

Hvilken te er koffein fri?

Følgende teer er koffeinfri te: Rooibos te, urte te og frugt te. 

Er grøn te koffeinfri?

Grøn te indeholder koffein og er dermed ikke en te uden koffein. Dog har grøn te et lavere indhold af koffein end eksempelvis sort te. 

Hvor kan jeg købe koffein fri te?

Du kan købe koffeinfri te hos Rigtig Kaffe. Vi har et stort udvalg af Rooibos te, urte te og frugt te. 

Er koffeinfri te dyrere end te med koffein? 

Koffeinfri te er ikke dyrere end te med koffein. Det afhænger af mærke og kvaliteten af teen. Prøv lidt forskellige varianter og find frem til din favorit.