Pas godt på din Jura espressomaskine

Pas godt på din Jura espressomaskine

Sådan passer du din Jura espressomaskine

Er du en stolt ejer af en Jura Espressomaskine? Så ved du sikkert allerede, hvor vigtigt det er at vedligeholde den, så du altid kan være sikker på en fantastisk kaffeoplevelse hver dag. Automatiske espressomaskiner er generelt forholdsvist nemme at passe og pleje. Det er nogle ganske få procedurer, man skal igennem og maskinen guider dig typisk step for step. 


Her er nogle gode tips til at pleje din Jura espressomaskine, så den fortsætter med at levere perfekt brygget kaffe. 

I denne guide tager vi udgangspunkt i modellen Jura Z10, så du kan få et overordnet indtryk af, hvordan plejeprocesserne forløber sig. Der er nemlig ikke den store forskel på, hvordan man vedligeholder de forskellige modeller.

Guiden er også til dig, der overvejer en Jura espressomaskine. Her kan du få et indblik i, hvor nemt det er at passe og pleje sin espressomaskine. 


Fakta om plejeprodukter

Når du investerer penge i en espressomaskine fra Jura, eller ethvert andet mærke, så brug altid plejeprodukter beregnet til det pågældende mærke. Espressomaskiner er komplicerede maskiner, som kræver din opmærksomhed. Hvis en espressomaskine skal kunne holde længe, så er det nødvendigt med de rigtige plejeprodukter. Brug aldrig andre afkalkningsmidler, da du kan risikere at ødelægge maskinen.

De forskellige Jura plejeprodukter

De originale Jura plejeprodukter er fremstillet til at forlænge din espressomaskines levetid. Passer du godt på din espressomaskine fra Jura kan du have den i rigtig mange år og nyde god kaffe hver eneste dag.

Der er 4 forskellige produkter, du skal bruge til at vedligeholde espressomaskinen. Du har mulighed for at købe vores plejepakker, hvor du får alt, hvad du har brug for og endda opnår rabat. Se alle Jura plejeprodukter her

Du skal bruge følgende 4 produkter: 


1. Afkalkning af din Jura Espressomaskine

Jura afkalkningspiller anvendes til skånsomt at afkalke varmelegemet, hvilket forlænger maskinens levetid. For at forlænge levetiden på din Jura espressomaskine, har Jura udviklet en 2-fase afkalkningstablet, som skånsomt fjerner kalk og samtidig beskytter din espressomaskine. 

Afkalkningens to faser:

  • Fase 1: Kalkophobninger i maskinen fjernes skånsomt.
  • Fase 2: Tabletterne forsegler maskinen og sikrer en langvarig beskyttelse

Espressomaskinen bør afkalkes cirka 1-2 gange om året, selv om du kører med filter. Dette skyldes det meget hårde vand, vi har i Danmark. HUSK altid at afkalke uden filter i vandtanken, det er oplagt at afkalke espressomaskinen i forbindelse med udskiftning af filter. Når espressomaskinen har behov for en afkalkning, vil maskinen give dig en advarsel på displayet, således du er opmærksom på dette.

Espressomaskinen klarer selv proceduren og guider dig igennem, hvad der skal gøres undervejs. Step by step er det, at man opløser 3 afkalkningspiller i 600 ml. vand. Hælder det i vandtanken, placerer en kande under mælkeudløbet og aktiverer processen.2. Rengøring af din Jura Espressomaskine

Jura rengøringstabletter sikrer, at der ikke afsættes kalkaflejringer i din Jura espressomaskine. Disse aflejringer kan danne bakterier, ødelægge selve bryggenheden og forringe smagen. Den nye 3-fase rengøringstablet både renser, plejer og beskytter din maskine.

Den nye 3-fase rensetablet fungerer på følgende måde: 

  • Fase 1: Sørger for optimal hygiejne. En særlig formular løsner effektivt kaffefedt og partikler i bryggeenheden. Vand opvarmet til 80 grader rengør og renser grundigt komponenterne udvendigt og indvendigt.
  • Fase 2: Sørger for optimal pleje.Særlige aktive ingredienser former en beskyttende barriere på komponenternes overflade. Hermed sikres en langtidsvirkende beskyttelse mod kafferester og kaffefedt.
  • Fase 3: Sørger for optimal beskyttelse. Opbygningen af kalkaflejringer forebygges med brug af kompleksdannere, som mindsker vandets hårdhed ved at fjerne kalcium og magnesium.

Vedligeholdelse af din espressomaskine og god hygiejne, når du arbejder med mælk, kaffe og vand er nøglen til at opretholde et meget højt niveau af kaffe kvalitet. Alle fuldautomatiske espressomaskine fra Jura har en nul-vedligeholdelses bryggeenhed med automatisk selv-rens ved tryk på en knap. Espressomaskinen giver dig en påmindelse, når den trænger til at blive renset. Når du vælger at rense maskinen, får du en step-for-step guide frem på maskinens display.3. Mælkerens af din Jura Espressomaskine

Jura mælkerens som minitabs er måden, hvorpå du renser mælkesystemet, så du er sikker på, at der ikke sidder gamle mælkerester i din Jura espressomaskine.

Rensepillerne er fremstillet med dobbelt funktion, således de både renser dit mælkesystem og beskytter det. Med disse mini tabletter er du sikret en korrekt dosering hver gang.

Fordele ved mini tabletterne: 

  • 180 gr. granulat nok til 60 mælkerensninger
  • Click & Clean dosering 
  • Korrekt dosering HVER gang
  • Refill system
  • Mindre emballage, mindre smid væk og fokus på miljøet


4. Anvend kalkfilter til din Jura Espressomaskine

Sørg altid for at bruge kalkfiltre i din espressomaskine. Kalkfilteret filtrerer vandet inden det kommer ind i maskinen, og udover at beskytte din espressomaskine mod kalk, så giver det også en væsentlig bedre kaffesmag.

Jura har løbende videreudviklet på deres kalkfiltre, så der findes i alt tre typer i dag, hvoraf Claris Smart+ er det nyeste. Du kan altid tjekke hvilket filter, du skal bruge ved at kigge på indsatsen i vandtanken - er det hvidt, er det det hvide filter osv. Alle de fuldautomatiske espressomaskiner vi har i sortiment anvender Juras Claris Smart filter. Du kan læse vores filterguide her

Jura Claris Smart+ filteret revolutionerer vandfiltreringen. Filteret anvender moderne RFID (Radio-frequency Identification) teknologi, så maskiner med I.W.S (Intelligent water system) automatisk registrerer, at et filter er sat i vandtanken. Maskiner der anvender dette filter, vil automatisk aktivere filteret, skylle det igennem samt tilpasse sig vandets hårdhed. Maskinen indsamler kontinuerligt informationer omkring filterets brug og advarer dig i displayet, når filterets kapacitet er opbrugt.

Claris Smart+ virker ud fra det professionelle up-flow princip og filtrerer altid den nøjagtige mængde vand til den enkelte kop. Takket være den banebrydende teknologi, er filteret fremstillet til at kunne bruges i alt slags vand verden over. Granulatet i filteret sørger altid for, at kalken i vandet filtreres til det optimale niveau (selv når vandets hårdhed er lav) og reducerer samtidig skadelige stoffer mere effektivt end nogensinde før. Mineraler og fluorider der er afgørende for vandets smag får stadig lov til at udvikle sig. Den optimale stabilisering af kalk og effektiv filtrering af skadelige stoffer resulterer altid i en optimal vandkvalitet og dertil perfekt smag af kaffe.Daglig rengøring

Når du tænder din Jura espressomaskine, skyller den automatisk rør og slanger igennem, således disse bliver renset og opvarmet.

Espressomaskinen vil selv give besked når spildbakken og/eller grumsbeholderen er fyldte og skal tømmes. Espressomaskinen har en tæller, som nulstilles hver gang du tager spildbakken ud, derfor skal begge dele tømmes HVER gang du trækker spildbakken ud.

Når du tømmer spildbakken og grumsbeholderen kan den del du trækker ud skilles i flere dele, således rengøringen er nemmere. Det er en god ide at skylle tingene af og tørre dem efter med et viskestykke - selve grumsbeholderen har bedst af at være tør, når du sætter den i maskinen igen.

Relaterede indlæg

Log ind for at give en anmeldelse

Del dette indlæg