Alessi

Danmarks største udvalg af Alessi!

Alessi er italiensk design, når det er allerbedst! Firmaet er grundlagt i 1921 af Giovanni Alessi, og startede som et lille værksted, der fokuserede på at producere service af messing, nikkel og sølv. I dag er firmaet drevet af 3. generation af Alessi-familien og der skabes stadig unikke designklassikere, som er kendt og elsket verden over.

218 produkter i alt

Italiensk kvalitet til hjemmet

Alessi har altid stået for produkter i høj kvalitet og gennem årene har Alessi udviklet sig til at være en af de førende fabrikker indenfor italiensk design. Missionen bag Alessi er at skabe avancerede og funktionelle designs i masseproduktion - uden at gå på kompromis med kvaliteten. Designet er en forening af kunst, industri og markedets behov.

Alessis sortiment består af en lang række klassikere - både nye og gamle. Den klassiske kedel, citruspresseren og de mange fade og skåle med den herlige Alessi mand.

Hos Rigtig Kaffe er vi vilde med Alessis fantastiske sortiment, som passer perfekt til kaffeverdenen, som vi kender og elsker den! Vi fører et stort udvalg af bl.a. stempelkander, espressokander, elkedler og tekander, samt sjove køkken gadgets, krukker og lignende.

Historien om Alessi

I 1921 startede Giovanni Alessis produktion af husholdningsartikler i kobber, nikkel og messing, som hurtigt blev kendt for den perfekte finish og fine håndværk. 11 år senere sluttede sønnen, Carlo Alessi, sig til firmaet - manden bag størstedelen af Alessis designs fra midten af 30’erne og frem til 1945, bl.a. Bombé te- og kaffeserien, som er en ægte klassiker i Italien.

Op gennem 50’erne blev de blødere metaller udskiftet med rustfrit stål, hvilket desuden introducerede masseproduktionen af Alessi produkter. I denne periode blev der fokuseret på at designe professionelt udstyr til hoteller, restauranter og barer. I 1955 begyndte Alessis samarbejde med eksterne designere, som gav nye muligheder for at udvide sortimentet.

I 1970 blev Carlos søn, Alberto Alessi, en del af familiefirmaet og han er sidenhen blevet kendt i designverdenen for at være “Godfather” for italiensk design. I dag er Alberto direktør i Alessi og har siden starten spillet en stor rolle i forhold til Alessis samarbejde med eksterne designere. Frem til 1970 designede Alessis “Technical Office” alle produkterne selv, men efter Alberto Alessi blev en del af virksomheden, blev der igangsat samarbejde med eksterne designere. Efterfølgende blev Alessis Technical Office ændret fra at udvikle designs til at udvikle projekter.

Op igennem 70’erne, 80’erne og 90’erne er der skabt designklassikere fra prominente designere fra hele verden - herunder Richard Sappers 9090 espressokandeMichael Graves 9093 kedel med fløjte, Aldo Rossis La Conica og La Cupola espressokander og Philippe Starcks Juicy Salif citruspresser.