Opskrift på en lækker tiramisu

24/08 2012 : Opskrifter
Opskrift på en lækker tiramisu

Vi er så heldige at have en person på kontoret, som ikke bare har boet i Italien, men som også elsker at bage til os. Vi vil derfor gerne løbende præsentere opskrifterne på de lækre ting hun laver til os.

Selvfølgelig starter vi med en ægte italiensk klassiker, nemlig tiramisu. Denne fantastisk dessert nydes selvfølgelig aller bedst, på en lille hyggelig italiensk restaurant med en espresso ved siden af.

Med denne mængde ingredienser, er der nok til cirka 6 personer, men lav endelig rigeligt, fordi folk har det med at spise meget :-)

  • 4 dl stærk kaffe
  • 1 dl amaretto (Italiensk mandellikør)
  • 100 g rørsukker
  • 500 g mascarpone ost
  • ½ vaniljestang
  • Ladyfingers
  • Usødet kakao
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 pasteuriserede æggehvider

_________________________________________________

Step by step: 

1. Alt hvad du skal bruge

Alt hvad du skal bruge


2. Æggeblommer, vanilje og sukker piskes til en luftig æggesnaps

Æggeblommer, vanilje og sukker piskes til en luftig æggesnaps.


3. Mascarpone osten blandes herefter i æggesnapsen

Mascarpone osten blandes herefter i æggesnapsen.

4. Imens æggehviderne piskes i en anden skål

Imens æggehviderne piskes i en anden skål.


5. Hviderne skal piskes så stive, at skålen kan vendes på hoved uden massen hældes ud

Hviderne skal piskes så stive, at skålen kan vendes på hoved uden massen hældes ud.


6. De stive hvider vendes forsigtigt sammen med æggesnapsen indeholdende mascarponen (sørg for at det er blandet godt)

De stive hvider vendes forsigtigt sammen med æggesnapsen indeholdende mascarponen (sørg for at det er blandet godt).


7. Amaretto blandes med den afkølede kaffe. Ladyfingers dyppes heri (pas på ikke at væde dem for meget) og lægges i et fad til bunden er dækket. Herefter dækkes med et lag creme og herefter endnu et lag ladyfingers

Amaretto blandes med den afkølede kaffe. Ladyfingers dyppes heri (pas på ikke at væde dem for meget) og lægges i et fad til bunden er dækket. Herefter dækkes med et lag creme og herefter endnu et lag ladyfingers.


8. Til slut afsluttes med et lag creme. Fadet sættes på køl i mindst 5-6 timer og drysses med kakao før servering

Til slut afsluttes med et lag creme. Fadet sættes på køl i mindst 5-6 timer og drysses med kakao før servering. 

Relaterede indlæg

Del dette indlæg