• Levering fra dag til dag- afsendes fra eget lager
  • Danmarks største udvalg- i espressomaskiner og tilbehør
  • Vi giver gratis fragt- på alle ordrer over 699,-
  • Egen butik og lager- besøg os i Skanderborg
Søg i bloggen
Tilmeld dig vores nyhedsmail!
Besøg butikken

Skanderborg
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg

Mandag - fredag: 09.00-17.00
Lørdag: 10.00-14.00

Se mere info her.

Rigtig Kaffe
  • Returret 14 dages fortrydelsesret
  • Sikkerhed 3D secure - for din sikkerhed
  • Gratis levering Ved køb over kr. 699,-
  • Rådgivning og service Vi er autoriseret forhandler
  • Butik i Skanderborg Oplev et univers af kaffe
  • Egen YouTube kanal Med guides og produkt videoer
  • Afsendelse fra eget lager Bestil inden 15.30 og vi sender samme dag


Hos Rigtig Kaffe kan du betale med MobilePay

Kaffeproducerende lande: Brasilien

Udgivet: 24/03 2017
Kategorier: Kaffebønner , Kaffeviden

Brasilien er verdens absolut største kaffeproducent, og har været det i mere end 150 år. Landet leverer ca 35% af verdens produktionen, hvoraf 80% består af arabicasorter. Kaffe fra Brasilien er kendt for sin lave syrlighed og sødmefulde smag med noter af bl.a. chokolade, nødder og karamel.

En stor del af den konventionelle brasilianske kaffe anvendes til formalet kaffe, instant og billige blends, men der findes også brasiliansk kaffe af høj kvalitet. Brasiliens kvalitetstest er en detaljeret proces, som baseres på sortering, farve og cupping og bedømmes på en skala fra 2 til 8. Dette gør det lettere for risterier at udvælge den kaffe, de ønsker udfra profil og kvalitet.

 

I 1991 blev Brazil Speciality Coffee Association (BSCA) grundlagt af 12 producenter med en klar målsætning om at skabe en kvalitetskontrol, som fremmer og højner standarden indenfor brasiliansk kaffe. Her er tale om Single Estate kaffer af høj kvalitet og med sporbarhed ned til den enkelte farm og håndplukkede medlemmer.

 

Brasiliens kaffehistorie dateres helt tilbage til 1727, hvor Francisco de Melo Palheta plantede den første kaffeplante i Para regionen i det nordlige Brasilien. Igennem tiden blev stiklinger fra planten formidlet videre fra have til have mod den sydlige del af landet. Den kommercielle produktion begyndte omkring Rio de Janeiro og mellem år 1820 og 1830 boomede kaffeproduktionen, hvilket betød, at eksporten kunne begynde.

 

 

Brasiliansk kaffe - profil og karakteristika

Fælles for brasiliansk arabica kaffe er den milde og utroligt bløde smag med smagsnoter af chokolade, nødder, kakao og krydderier, som harmonerer utroligt fint med mælk, men som også er velegnet til en klassisk espresso. Ved en mørkere ristning vil du opleve noter af cedertræ og sprød, tør valnød.

 

Hos Rigtig Kaffe finder du naturligvis et spændende udvalg af brasiliansk kaffe bestående af nøje udvalgte bønner. Prøv bl.a. vores egen Rigtig Kaffe Gold Crema eller en af vores bestsellere Lagoa Do Morro.

Højde: 400-1600 meter
Høst: maj - september
Behandling: naturlig, pulpet, semi vasket, vasket
Fordeling: 80% arabica / 20% robusta
Arabica sorter: Typica, Bourbon, Caturra, Catuai, Acaia, Mundo Novo, Icatu m.fl.
Syre: lav til medium
Smagsprofil: blød, mild med noter af chokolade, nødder, krydderier og kakao
Produktion: 40-60 millioner sække
Andel af verdensmarkedet: 35%

 

Kaffeproducerende områder i Brasilien

I dag er Brasilien det land i verden med den mest avancerede og industrialiserede kaffeproduktion. Der findes omkring 300.000 kaffeplantager i landet, fordelt på mere end 27.000 km2 og syv forskellige stater.

 

Minas Gerais:

Beliggende i det sydøstlige Brasilien, hvor der findes nogle af de højeste bjerge i landet. Her produceres ca. 50% af Brasiliens totale kaffeproduktion, og en stor del af landets speciality kaffe.

Kaffedyrkende regioner: Sul de Minas, Cerrado Mineiro, Chapada de Minas og Matas de Minas

 

São Paulo:

En af Brasiliens historiske stater, som også er hjemsted for et af landets mest kendte kaffeproducerende områder, Mogiana. Havnen Santos, som er Brasiliens primære eksport havn findes også i staten.

Kaffedyrkende regioner: Mogiana og Centro-Oeste

 

Espírito Santo:

Dette er Brasiliens 2. største kaffeproducerende stat, og den største producent af Robusta. Hovedstaden er en havneby, som spiller en stor rolle indenfor eksporten.

Kaffedyrkende regioner: Montanhas do Espírito Santo og Conilon Capixaba

 

Bahia:

Den nordligste kaffeproducerende stat i landet, hvor kaffeproduktionen begyndte omkring 1970’erne. Her produceres ca 75% arabica.

Kaffedyrkende regioner: Planalto da Bahia, Cerrado da Bahia og Atlantico Baiano

 

Paraná:

Her dyrkes udelukkende arabica sorter på mindre farme. Dette er en af verdens mest sydlige kaffeproducerende områder, som giver en karakteristisk og velbalanceret kaffe.

Kaffedyrkende regioner: Norte Pionerio do Paraná

 

Rondonia: 

Her dyrkes udelukkende robusta i det tropiske klima. Dette er landets 2. største robusta producent.

Kaffedyrkende regioner: Rondonia

 

Rio de Janeiro:

Her dyrkes primært arabica. Produktionen dateres tilbage til 1770, hvor kaffen nåede til efter den første gang blev plantet i Para staten.

Kaffedyrkende regioner: Rio de Janeiro

Relaterede blogindlæg