Le Piantagioni - Nu som Slowfood

18/03 2014 : Kaffeviden
Le Piantagioni - Nu som Slowfood

Le Piantagioni er kommet med hele 3 nye spændende kaffevarianter:

Først vil vi introducere den nye Finca San Luis 100% arabica bønne som er en såkaldt single estate kaffe. Det betyder at bønnerne er høstet fra en enkelt farm - dette sikrer en specifik og ensartet smagsoplevelse.

San Luis 100% arabica har noter af malt og en sødlig smag. Eftersmagen er lang pga. dens store fyldighed. Dette er en kaffe som man bør unde sig selv at smage, da kvaliteten er i særklasse. 

Udover ovenstående har Le Piantagioni præsenteret to nye Slow Food varianter: Le Piantagioni Harenna og Le Piantagioni Harenna HueHuetenango. Du kan læse meget mere om Slow Food nedenfor. 

Harenna 100% arabica - Wild forest coffee stammer fra Etiopien i området Oromia, beliggende i Bale Mountains – Dello Mena distriktet.

Harenna Huehuetenango 100% arabica har en unik sammensætning som fordeler sig på 25% Harenna bønner og 75% Huehuetenango bønner. Sidstnævnte bønnetype stammer fra Guatemala i Huehuetenango regionen - La Libertad distriktet.

Der bruges ikke gødning eller pesticider under dyrkningen og det eneste indgreb på planterne er beskæring af de øverste grene. Dette giver planterne mere sol, som modner bærrene hurtigere. 

Slow Food er en global græsrodsorganisation som kombinerer glæden ved god mad med en forpligtelse til lokalsamfund og miljø

Slow Food blev grundlagt i 1989 som en modreaktion til den stigende mængde fastfood som vi indtager. Denne tendens bevirker at de lokale madtraditioner forsvinder og at folk får en svindende interesse i den mad de spiser, hvor den kommer fra, hvordan den smager og hvordan vores valg af fødevarer påvirker resten af verden.

Siden sin start er Slow Food vokset til en global bevægelse som involverer millioner af mennesker i over 160 lande. 

 

Slow Food initiativet forestiller sig en verden, hvor alle mennesker kan få adgang til og nyde mad som er sundt at indtage, indbringende for dem som dyrker det, samt at det fremstilles på en sådan måde, at det er skånsomt for miljøet. 

Slow Food er imod standardisering af smag og kultur, og den uhæmmede magt fødevareindustriens multinationale selskaber og industrielt landbrug har.

Tilgangen er baseret på et koncept omkring kvalitetsfødevarer, der defineres ved tre indbyrdes forbundne principper: GOOD (god), CLEAN (ren) og FAIR (retfærdig).

GOOD: en frisk og smagsrig sæson baseret kost, der tilfredsstiller sanserne og er en del af den lokale kultur.

CLEAN: produktion og forbrug, der ikke skader miljøet, dyrevelfærd og menneskers sundhed.

FAIR: overkommelige priser for forbrugerne og rimelige vilkår overfor producenterne.

Slow Food mener maden er bundet til mange andre aspekter af livet, herunder kultur, politik, landbrug og miljø. Gennem vores valg af fødevarer har vi kollektivt indflydelse på, hvordan maden dyrkes, produceres og distribueres - vores handlinger kan derfor medføre store forandringer.

 

Relaterede indlæg

Del dette indlæg