Siemens espressomaskine test (2021) : Vi finder årets testvinder maskine

25/07 2021 : Anmeldelser & Test
Siemens espressomaskine test (2021) : Vi finder årets testvinder maskine

Her tester vi 4 forskellige fuldautomatiske espressomaskiner fra tyske Siemens. Vi har modeller fra Siemens’ forskellige serier, EQ3, EQ500, EQ6 og EQ9, og i forskellige prisklasser.

De 3 vigtigste ting, du skal tage med i dine overvejelser, når du skal ud at købe en ny espressomaskine er:

 1. Hvilke funktioner har du brug for? - Drikker du kun sort kaffe, er et fancy mælkesystem lidt overflødigt.
 2. Hvor meget skal den bruges? - Er I mange, der skal bruge den, kan det svare sig at have brugerprofiler samt en større vand- og bønnebeholder, så de ikke skal fyldes op hele tiden.
 3. Hvor meget må maskinen fylde? - En espressomaskine tager relativt meget plads på køkkenbordet, så du skal være sikker på at vælge en maskine, der ikke fylder for meget; så bliver du bare træt af den.

Vi har testet og skrevet om følgende Siemens espressomaskiner:

Siemens TI355209RW EQ3 Espressomaskine - Den gode basismaskine

Siemens EQ3 fuldautomatisk espressomaskine kan brygge 4 forskellige kaffe- og mælkedrikke + varm mælk og mælkeskum. Den er kompakt, innovativ og enormt brugervenlig. Den indbyggede keramiske kaffekværn har lavt lydniveau og sensor, der automatisk tilpasser kværningstiden efter bønnerne. 

SensoFlow System sikrer korrekt og stabil bryggetemperatur, mens MilkPerfekt-systemet giver dig fast og fint mælkeskum, ved at du nedsænker steameren i en kop mælk - så klarer maskinen resten. Mælkesystemet med opskummer giver justerbart mælkeskum. 

Kaffeudløbet kan justeres op og ned, og du kan derfor brygge kaffe i glas op til 15 cm. Kaffemaskinen har et brugervenligt LCD-display og 6 programmerbare kaffestyrker, som gør brygning af din yndlingskaffe til en leg.

Hver gang espressomaskinen tændes og slukkes, kører den et automatisk rengøringsprogram, hvor systemet bliver gennemskyllet. Når maskinen trænger til en afkalkning, beder den om Calc´nClean, der renser og afkalker maskinen samtidig. 

Tekniske specifikationer for Siemens EQ3

Bredde: 24,9 cm

Højde: 37,3 cm

Dybde: 42,8 cm

Vægt: 7,5 kg

Bønnebeholder: 250 g

Vandtank: 1,4 L

Udvalgte fordele ved Siemens EQ3

 • AromaPlus-pakken
 • Låg med ekstra aromabeskyttelse i bønnebeholder
 • Automatiseret steamer
 • MilkPerfect
 • Programmerbare knapper
 • Touch display
 • ceramDrive kværn
 • Coffeedirect
 • OneTouch
 • Calc'nClean

Siemens TQ505R09 EQ500 Integral Espressomaskine - Det bedste køb

Siemens EQ500 Integral Espressomaskine er topscorer hos Forbrugerrådet Tænk. Den kan brygge 7 forskellige mælke- og kaffedrikke + mælkeskum og varmt vand. Maskinen har et fuldautomatisk mælkesystem og integreret mælkebeholder, der dog let kan afmonteres og stilles i køleskabet. Mange af delene (inkl. mælkebeholderen) tåler opvaskemaskine, hvilket letter rengøringen og dermed hygiejnen. 

Den keramiske kværn har 3 indstillinger, men der er også mulighed for at bruge formalede bønner. Ved brygning er der kopbelysning med LED. Displayet er en brugervenlig touchskærm, der let lader dig programmere brygningen efter dine præferencer - du kan bl.a. vælge mellem 3 temperaturer, 5 kaffestyrker og justerbare kaffemængder og kopstørrelser.

Siemens EQ500 er brugervenlig og intuitiv, overskuelig og let at betjene. Er du fan af kraftfuld kaffe, kan du vælge AromaDouble Shot, hvor maskinen maler bønner ad to omgange, så du får dobbelt så meget smag og samme høje kvalitet. 

Der er mulighed for brygning af to kopper kaffe-/mælkedrikke samtidig. Efter hver brygning bliver systemet skyllet igennem - har du brygget kaffe med mælk, vil mælkesystemet automatisk renses med damp. Vedligeholdelsen af maskinen er legende let med de indbyggede rengørings- og afkalkningsprogrammer.

Tekniske specifikationer for Siemens EQ500 Integral

Bredde: 27,6 cm

Højde: 37,3 cm

Dybde: 45,2 cm

Vægt: 9 kg

Bønnebeholder: 270 g

Vandtank: 1,7 L

Udvalgte fordele ved Siemens EQ500 Integral

 • CoffeeSelect display
 • Special-knapper med ekstra drikke
 • AromaDouble shot
 • OneTouch - DoubleCup
 • Integreret mælkebeholder
 • AutoMilk clean
 • Calc’nClean

Siemens TE657313RW EQ6 s700 Espressomaskine - Vores testvinder

Siemens EQ6 s700 er blandt vores mest solgte fuldautomatiske espressomaskiner. Den har 9 forprogrammerede kaffe- og mælkedrikke + varmt vand. Maskinen har et fuldautomatisk mælkesystem, men mælkebeholderen skal købes separat. Når du har brygget mælkedrikke, vil systemet automatisk blive renset for eventuelle mælkerester med et pust damp. 

EQ6 lader dig vælge mellem 7 kaffestyrker, 3 kopstørrelser (justerbar 20-240 ml) og 5 kværnindstillinger samt justere temperaturer og forholdet mellem kaffe og mælk. Du kan vælge brygning af 1 eller 2 kopper mælke- og kaffedrikke samtidig, AromaDouble Shot, som giver din kaffe ekstra power og meget andet. 

De mange muligheder for en individuelt tilpasset kop kaffe, gør maskinen egnet til dig, der ved præcis, hvordan du vil have kaffen. Når du har fundet de helt perfekte specifikationer for din yndlingskaffe, har du mulighed for at gemme din skræddersyede opskrift. På den måde kan du tilføje ekstra kaffedrikke til de allerede forprogrammerede kaffeopskrifter.

Det er en utroligt brugervenlig espressomaskine, der guider dig gennem alle processer - uanset, om det er kaffebrygning eller rengøring, som maskinen stort set klarer selv med de installerede rengørings- og afkalkningsprogrammer. 

Maskinen får gode anmeldelser af både testmagasiner og forbrugere, der samstemmigt siger, at det er let og overskueligt at betjene espressomaskinen, og at den brygger helt perfekt kaffe. Den høje brugervenlighed, kaffekvaliteten og de mange tilpasningsmuligheder gør Siemens EQ6 s700 til vores testvinder.

Tekniske specifikationer for Siemens EQ6 s700

Bredde: 28 cm

Højde: 38,5 cm

Dybde: 46,5 cm

Vægt: 9,6 kg

Bønnebeholder: 300 g

Vandtank: 1,7 L

Udvalgte fordele ved Siemens EQ6 s700

 • OneTouch - DoubleCup
 • Special-knapper med ekstra drikke
 • Programmeringsindstillinger på kaffe- og mælkedrikke
 • 7 Kaffestyrker 
 • Mycoffee funktion
 • ceramDrive kværn
 • CoffeeSelect display
 • AromaDouble shot
 • AutoMilk clean
 • Rustfri stål front og kopbelysning

Siemens TI9573X5RW EQ9 Plus Edition s700 Børstet Antracit Espressomaskine - Topmodel i limited edition

Siemens EQ9 Plus Edition s700 i børstet antracit er en limited edition, der kun fås hos Rigtig Kaffe. Espressomaskinen har 11 forprogrammerede mælke-/kaffedrikke + kandefunktion, varm mælk, mælkeskum og varmt vand. Den har Siemens Home Connect, som lader dig styre espressomaskinen fra en app - app’en giver dig også yderligere 15 forskellige internationale kaffespecialiteter at vælge imellem. 

Maskinen har hele 10 personlige profiler, hvor alle jeres individuelle præferencer kan gemmes. Således kan alle med ét tryk brygge deres foretrukne drik (inkl. varm mælk, mælkeskum og varmt vand) i deres foretrukne styrke, blandingsforhold, temperatur, mængde og meget andet uden at skulle justere specifikationerne hver gang.

Kaffemaskinen har et DualBean-system med to seperate bønnebeholdere og kaffekværne, hvilket gør det muligt at vælge, hvilken type bønne, der skal bruges til den valgte kaffe- eller mælkedrik. Kaffekande-funktionen tillader dig at brygge 2-6 kopper kaffe direkte i en termokande, hvilket er praktisk og helt perfekt, hvis du har gæster.

BaristaMode giver dig endnu flere muligheder for at tilpasse mælke- og kaffedrikke efter dine personlige præferencer. Der er endnu flere kaffestyrker at vælge imellem end i de andre modeller og mulighed for at forlænge ekstrationstiden for en mere intens kaffe, hvor mere smag og aroma er trukket ud af bønnerne. 

Du kan også brygge en XL Coffee med Triple Shot, hvor espressomaskinen maler og brygger kaffen af 3 omgange, så mest mulig smag og aroma ekstraheres - helt uden bitterstoffer. 

Med andre ord er det espressomaskinen til dig, der ikke vil gå ned på udstyr. Nogensinde. 

Tekniske specifikationer for Siemens EQ9 Plus Edition s700

Bredde: 31,6 cm

Højde: 39,2 cm

Dybde: 47 cm

Vægt: 11,5 kg

Bønnebeholder: 250 + 270 g

Vandtank: 2,3 L

Udvalgte fordele ved Siemens EQ9 Plus Edition s700

 • Limited Edition
 • Home Connect
 • CoffeePlaylist funktion
 • Barista Mode
 • Programmeringsfunktion på kaffe- og mælkedrikke
 • MyCoffee funktion
 • OneTouch - DoubleCup
 • DualBean system
 • Kandefunktion
 • AutoMilk clean

Hvorfor netop vælge en espressomaskine fra Siemens?

Espressomaskinerne fra Siemens er brugervenlige, funktionelle og af allerhøjeste kvalitet. De stilrene maskiner passer ind i de fleste køkkener, og blandt de mange modeller kan de fleste finde en maskine, der dækker deres behov. 

Siemens’ produkter er karakteriseret af en høj teknisk standard, men al den avancerede teknologi er gemt bag et utroligt brugervenligt ydre. Målet med de fuldautomatiske espressomaskiner er jo, at de skal gøre livet lettere for dig, og derfor skal det være nemt og hurtigt at brygge en kop helt perfekt kaffe - og det er det med Siemens espressomaskiner.

Men det er ikke kun selve bryggeprocessen, der er lettet med en espressomaskine fra Siemens; de har også automatiserede funktioner til den daglige rengøring og vedligehold, let opfyldning af beholderne til bønner, vand og mælk, mange dele, der kan gå direkte i opvaskemaskinen og brugervenlig justering af de forskellige indstillinger. 

Du vil blive guidet igennem alle de forskellige funktioner, uanset, om det er i brygningen eller rengøringsprocessen - det bliver faktisk ikke ret meget nemmere at nyde en vidunderlig kop kaffe.

Hvis du er i tvivl om, hvilken espressomaskine, du skal vælge, er du velkommen til at kontakte os eller besøge vores butik - så kan vi sammen finde den maskine, der passer til netop dig. 

Relaterede indlæg

Del dette indlæg