Den ultimative espressomaskine købsguide

Vi har udarbejdet en købsguide til dig, så du nemmere kan beslutte dig for, hvilken espressomaskine du skal vælge. Som du nok har opdaget er der nemlig flere forhold, som du skal tage stilling, før du beslutter dig.

Typer af espressomaskiner

Fuldautomatisk

Automatiske

Semiautomatisk

Fuldautomatisk espressomaskine

En fuldautomatisk espressomaskine kan ved enkelte tryk helt automatisk brygge den kaffedrik, som du ønsker med eller uden mælk - nemt og bekvemt. Denne type maskine har nemlig indbygget kværn, som maler bønnerne fint for dig.
Den helt store forskel på en automatisk og en fuldautomatisk espressomaskine er, at den fuldautomatiske har et automatisk mælkesystem, så du ved blot et tryk kan brygge cappuccino og latte macchiato. Maskinen er ofte udstyret med en mælkeslange, som placeres i en mælkebeholder, hvorefter maskinen selv suger den rette mængde mælk op, varmer og skummer den, hvorefter den løber ud i din kop.

På mange af maskinerne har du også mulighed for foretage individuelle indstillinger på kaffedrikkene. En fuldautomatisk espressomaskine har desuden en indbygget software, der fortæller, hvornår det er tid til rengøring, filterskift og meget mere, og processerne skal blot sættes i gang ved enkelte tryk.

Fordele ved en fuldautomatisk espressomaskine

 • Hurtig og nem kaffebrygning
 • Friskbrygget mælkedrik med et enkelt tryk
 • Indbygget kaffekværn
 • Nem og enkel rengøring af maskinen

Udvalgte funktioner

Lad os kigge på nogle udvalgte funktioner ved den fuldautomatiske espressomaskine:

 • Stor vandtank: Alle fuldautomatiske espressomaskiner har en vandtank og kapaciteten varierer fra model til model. Vandtanken kan tages ud af maskinen og fyldes direkte under vandhanen. På nogle maskiner sidder vandtanken som en del af designet på siden, hvor den på andre sidder mere skjult bag på.
 • P.E.P funktion: Det står for Pulse Extraction Process og giver en længere ekstraktionstid og dermed en endnu bedre espresso. P.E.P funktion har nogle af Juras modeller og er super afgørende, hvis du nyder en rigtig god espresso.
 • Indbygget kværn: Den indbyggede kværn sørger for at dosere og male præcis den mængde bønner, der skal bruges til den valgte kaffedrik. Jura har modeller med AromaG3 kværn, der efterlader over 60% mindre kaffegrums i kværnen end tidligere. Du får dermed helt friskkværnet kaffe hver gang.
 • En eller to bønnebeholdere: Espressomaskiner har alle en tætsluttende bønnebeholder, som bevarer kaffebønnernes aromer. Nogle modeller, bl.a. fra Siemens, har to bønnebeholder, hvilket giver mulighed for nemt at skifte mellem to smagsvarianter alt efter hvilken kaffedrik, du vil brygge.
 • Rengøringsprogram til mælk: Med et integreret rengøringsprogram til mælkedelen kan rengøring af mælkesystemet ikke blive nemmere. Du skal blot følge instrukserne på skærmen og have dine plejeprodukter klar.
 • Personaliser kaffedrikke: Er I ikke enige om, hvordan eksempelvis en cappuccino eller caffe latte skal indstilles? På flere espressomaskiner kan I lave jeres egne foretrukne indstillinger og navngive dem efter eget ønske. Dette er bl.a. muligt på et udvalg af Juras modeller og Mieles modeller.
 • Kaffedrikke: Med en fuldautomatisk espressomaskine kan du brygge mange forskellige typer kaffe. Det være sig alt lige fra espresso, americano, lungo til cappuccino, flat white og latte macchiato. Der findes endda fuldautomatiske espressomaskiner, der kan tilbyde ice latte via en integreret Cold Brew ekstraktionsproces.
 • Kandefunktion: Du har ved flere espressomaskiner mulighed for at brygge en hel kande kaffe. Dette giver enkelte modeller fra MieleJura og Siemens mulighed for, og det er rigtig smart, hvis du får gæster og skal brygge kaffe til mange.

Mest populære mærker

jura.jpg

Blandt de mest populære mærker indenfor fuldautomatiske espressomaskiner finder du Schweiziske Jura, der med sine tre fokusomårder, nemlig at skabe den bedste espresso, brugervenlighed og stilrent design, har vundet rigtig mange kaffeelskeres hjerter.
Find alle Jura espressomaskiner her.

Tyske Miele har med deres solide håndværk udviklet nogle unikke espressomaskiner, der passer ind i de fleste køkkener. De har bl.a. udviklet en serie ved navn MilkPerfection, som med den såkaldte dobbelte venturiproces ikke kun øger temperaturen på mælkeskummet, men sørger også for en særligt finporet struktur.
Find alle Miele espressomaskiner her.

En espressomaskine fra tyske Nivona er kendetegnet ved sit slanke og stilrene design, som sammen med den enkle og hurtige betjening, gør alle disse espressomaskiner til en sand fornøjelse at have stående i køkkenet.
Find alle Nivona espressomaskiner her.

Tyske Siemens har skabt nogle stilrene og yderst brugervenlige espressomaskiner, der passer ind i fleste køkkener. De har bl.a. udviklet modeller, der har BaristaMode og WiFi-opkobling.
Find alle Siemens espressomaskiner her.

Ofte stillede spørgsmål

→ Hvilken fuldautomatisk espressomaskine er bedst?

Nogle af de allerbedste fuldautomatiske espressomaskiner produceres af schweiziske Jura. Med en espressomaskine fra Jura får du en espressomaskine i topkvalitet, og du får funktionalitet og design for alle pengene! Du finder udvalget af Juras fuldautomatiske espressomaskiner her. Ydermere produceres nogle af de bedste fuldautomatiske espressomaskiner af Miele og Nivona. De har hver især udviklet forskellige serier med hver deres unikke egenskaber.

→ Hvad er forskellen på en fuldautomatisk, automatisk og semiautomatisk espressomaskine?

Der er mange gode espressomaskiner på markedet i dag, og der findes et hav af løsninger og muligheder inden for verdenen af espresso, men hvad er forskellen på en semiautomatisk, en automatisk og en fuldautomatisk espressomaskine - og hvad skal du vælge? Læs alt om dette i vores blogindlæg her.

→ Kan en espressomaskine lave almindelig kaffe?

En espressomaskine kan ikke lave en almindelig sort filterkaffe, men mange maskiner kan lave en cafe creme og/eller americano, som er det tætteste, du kommer på en almindelig kop sort kaffe. Hvis du har en automatisk eller en fuldautomatisk espressomaskine, vil den kunne lave en americano. Hvis du har en semiautomatisk espressomaskine kan lave en espresso, og herefter selv tilføje varmt vand og derved lave en americano.

Automatisk espressomaskine

En automatisk espressomaskine er i princippet en kombination af en semiautomatisk espressomaskine og en espressokværn. Denne type maskine har nemlig indbygget kværn, som maler bønnerne fint for dig.

Med en automatisk espressomaskine kan du ved hjælp af blot et tryk brygge 1-2 kopper kaffe eller espresso. Først maler maskine automatisk den mængde kaffe, den skal bruge, hvorefter det sendes ned i et lille kammer i maskinens brygenhed. I brygenheden tampes kaffen automatisk, hvorefter vandet løber igennem og kommer ud som friskbrygget kaffe.

Du kan selv skabe cremet mælkeskum ved hjælp af steameren, hvis du ønsker en caffe latte eller cappuccino. Tilbehør til en automatisk espressomaskine er en mælkekande og evt. et termometer.

Fordele ved en automatisk espressomaskine

 • Friskbrygget espresso med et enkelt tryk
 • Indbygget kaffekværn
 • Mulighed for selv at steame din mælk
 • Du er vild med en god, sort kop kaffe

Udvalgte funktioner

Lad os kigge på nogle udvalgte funktioner ved den automatiske espressomaskine:

 • Stor vandtank: Alle automatiske espressomaskiner har en vandtank og kapaciteten varierer fra model til model. Vandtanken kan tages ud af maskinen og fyldes direkte under vandhanen. På nogle maskiner sidder vandtanken som en del af designet på siden, hvor den på andre sidder mere skjult bag på.
 • Indbygget kværn: Den indbyggede kværn er bl.a. det som adskiller den sig fra den semiautomatiske espressomaskine. Nogle maskiner er udstyret med en lydsvag keramisk kværn, der selv sørger for at dosere og male præcis den mængde bønner, der skal bruges til den valgte kaffedrik. Jura har modeller med AromaG3 kværn, der efterlader over 60% mindre kaffegrums i kværnen end tidligere. Du får dermed helt friskkværnet kaffe hver gang.
 • P.E.P funktion: Det står for Pulse Extraction Process og giver en længere ekstraktionstid og dermed en endnu bedre espresso. P.E.P funktion har nogle af Juras modeller og er super afgørende, hvis du nyder en rigtig god espresso.
 • Mælkesteamer: Hvis du synes det er sjovt at lege ægte barista, er det fedt med en steamer af rigtig god kvalitet. Hvis du nyder en kaffedrik med mælk er det en stor fordel at vælge en automatisk espressomaskine med steamer, som Gaggias modeller har.
 • Kaffedrikke: Med en automatisk espressomaskine kan du brygge mange forskellige typer kaffe, da de fleste modeller har en mælkesteamer monteret. Nyder du en god espresso eller en anden sort kop kaffe, som kan brygges nemt og hurtigt, vil en automatisk espressomaskine være et godt valg.

Mest populære mærker

jura.jpg

Blandt de mest populære mærker indenfor automatiske espressomaskiner finder du Schweiziske Jura, der med sine tre fokusomårder, nemlig at skabe den bedste espresso, brugervenlighed og stilrent design, har vundet rigtig mange kaffeelskeres hjerter.
Find alle Jura espressomaskiner her.

Italiensk når det er allerbedst! Gaggia har med sine unikke espressomaskiner altid haft en ting for øje: At tilbyde en unik nydelse af autentisk italiensk espresso. Deres espressomaskiner designes og produceres fortsat i Italien.
Find alle Gaggia espressomaskiner her.

Ofte stillede spørgsmål

→ Hvilken automatisk kaffemaskine er bedst?

Nogle af de bedste automatiske espressomaskiner finder du indenfor mærkerne Jura og Gaggia. En automatisk espressomaskine er god for dig, som gerne vil bruge hele kaffebønner og nyder en god espresso og som ikke behøver mælk, eller gerne selv vil steame mælken til din kaffe. Du kan her læse forskellene på de forskellige typer af espressomaskiner.

→ Hvad er forskellen på en fuldautomatisk, automatisk og semiautomatisk espressomaskine?

Der er mange gode espressomaskiner på markedet i dag, og der findes et hav af løsninger og muligheder inden for verdenen af espresso, men hvad er forskellen på en semiautomatisk, en automatisk og en fuldautomatisk espressomaskine - og hvad skal du vælge? Læs alt om dette i vores blogindlæg her.

→ Kan en espressomaskine lave almindelig kaffe?

En espressomaskine kan ikke lave en almindelig sort filterkaffe, men mange maskiner kan lave en cafe creme og/eller americano, som er det tætteste, du kommer på en almindelig kop sort kaffe. Hvis du har en automatisk eller en fuldautomatisk espressomaskine, vil den kunne lave en americano. Hvis du har en semiautomatisk espressomaskine kan lave en espresso, og herefter selv tilføje varmt vand og derved lave en americano.

Semiautomatisk espressomaskine

Med en semiautomatisk espressomaskine investerer du i et håndværk og hele oplevelsen i arbejdet med at brygge kaffe. Du kan fordybe dig i processen helt fra kværning af kaffebønner til steaming af mælkeskum.
Kaffebrygningen på en semiautomatisk espressomaskine sker ved, at du hælder fintmalet kaffe i dit portafilter, hvorefter du stamper kaffen med en tamper. Her sikrer du, at vandet får den rette gennemløbstid (ca. 25 sekunder) gennem kaffen. Herefter kan du selv skabe cremet mælkeskum ved hjælp af steameren på maskinen.

Tilbehør til en semiautomatisk espressomaskine er en espressokværntampermælkekande og evt. et termometertamperstation og måtte.

Fordele ved en semiautomatisk espressomaskine

 • Leg ægte barista i dit køkken
 • Du har fuld kontrol fra start til slut
 • Mulighed for selv at steame din mælk
 • Du kan lide at bruge tid på at brygge kaffe

Udvalgte funktioner

Lad os kigge på nogle udvalgte funktioner ved den semiautomatiske espressomaskine:

 • To termoblokke: Når en espressomaskine har to termoblokke - også kaldet Heat Exchanger - kan du nemt brygge kaffe og steame mælk på samme tid og dermed undgår du ventetid mellem hver proces. Dette giver eksempelvis nogle af Ascasos modeller og Profitecs modeller mulighed for.
 • 3-vejsventil: Mange maskiner har en indbygget 3-vejs ventil, som er med til at udligne trykket, så filterhåndtaget kan tages af umiddelbart efter brygning uden at maskinen sprutter. Ligeledes giver 3-vejsventilen dig mulighed for at backflushe maskinen, så du undgår at kafferester og lignende sætter sig i systemet.
 • OPV-ventil: En engelsk forkortelse for Over Pressure Valve. Det er en ventil, der tilpasser trykket i espressomaskinen. Mange maskiner skriver, at de kan levere 15-20 bar, men OPV-ventilen sørger for at tilpasse trykket, så vandet rammer bønnerne med de optimale 9 bar.
 • Direkte vandtilslutning: Nogle semiautomatiske espressomaskiner er udstyret med et vandudtag, hvilket giver mulighed for at koble vandet fra køkkenet direkte til maskinen. Det giver nogle modeller fra Ascaso, Izzo og Profitec mulighed for.
 • Indbygget kopvarmer: Mange maskiner har desuden indbygget kopvarmer, f.eks Ascasos semiautomatiske espressomaskiner, så kopperne ovenpå maskinen holdes varme enten ved hjælp af maskinens indbyggede varmelegeme eller ved hjælp af overskudsvarme.
 • Mælkesteamer: Hvis du synes det er sjovt at lege ægte barista, er det fedt med en steamer af rigtig god kvalitet. Du kan få steamere, der er lige i sit design, og så kan du få steamere, som har et knæk midt på, som gør den endnu mere håndterbare og passer perfekt ned i mælkekanden.

Mest populære mærker

ascaso.jpg

Blandt de mest populære mærker indenfor semiautomatiske espressomaskiner finder du spanske Ascaso, som har en lang tradition for udvikling af espressomaskiner til både private og erhverv i høj kvalitet både funktionelt og designmæssigt. Ascasos espressomaskiner har et touch af retro og findes i et væld af farver, der leder tankerne hen imod 1950'erne.
Find alle Ascaso espressomaskiner her.

profitec1.jpg

Tyske Profitec udvikler og fremstiller håndlavede espressomaskiner i et stilrent og elegant industrielt design i topkvalitet. De producerer espressomaskiner i topkvalitet og er en af de førende på markedet hvad angår semiautomatiske espressomaskiner.
Find alle Profitec espressomaskiner her.

gaggia.jpg

Italiensk når det er allerbedst! Gaggia har med sine unikke espressomaskiner altid haft en ting for øje: At tilbyde en unik nydelse af autentisk italiensk espresso. Deres espressomaskiner designes og produceres fortsat i Italien.
Find alle Gaggia espressomaskiner her.

Ofte stillede spørgsmål

→ Hvad betyder semiautomatisk?

En semiautomatisk espressomaskine kaldes også for en manuel espressomaskine, hvor du selv har fuld kontrol over hele kaffebrygningen. Du investerer i et håndværk og hele oplevelsen i arbejdet med at brygge kaffe. Det kan lyde omstændigt, men når først man forstår princippet og teknikken, så er det faktisk ganske let.

→ Hvad er forskellen på en fuldautomatisk, automatisk og semiautomatisk espressomaskine?

Der er mange gode espressomaskiner på markedet i dag, og der findes et hav af løsninger og muligheder inden for verdenen af espresso, men hvad er forskellen på en semiautomatisk, en automatisk og en fuldautomatisk espressomaskine - og hvad skal du vælge? Læs alt om dette i vores blogindlæg her.

→ Kan en espressomaskine lave almindelig kaffe?

En espressomaskine kan ikke lave en almindelig sort filterkaffe, men mange maskiner kan lave en cafe creme og/eller americano, som er det tætteste, du kommer på en almindelig kop sort kaffe. Hvis du har en automatisk eller en fuldautomatisk espressomaskine, vil den kunne lave en americano. Hvis du har en semiautomatisk espressomaskine kan lave en espresso, og herefter selv tilføje varmt vand og derved lave en americano.

Garanti og service

Du har 24 måneders reklamationsret (6 måneders garanti og 18 måneders reklamationsret) på din espressomaskine. De fleste forhandler tilbyder forskellige tilfredshedsgarantier og serviceaftaler. For eksempel tilbyder Siemens 100 dages tilfredshedsgaranti. Du kan altså prøve din Siemens espressomaskine i op til 100 dage, og hvis du ikke er tilfreds får du pengene tilbage. Har du købt en espressomaskine fra Jura får du en 2 årig serviceaftale med i købet. Mange af de øvrige mærker serviceres på eget autoriseret serviceværksted i Skanderborg. Hvis du sørger for at vedligeholde din espressomaskine med forhandlernes egne plejeprodukter, har du ofte din espressomaskine i rigtig mange år. Du kan her læse vores blogindlæg om hvordan du vedligeholder lige netop din espressomaskine.

Rengøring

En espressomaskine skal plejes og vedligeholdes løbende, hvis du ønsker at have den i flere år og gerne vil have at din kaffe smager fantastisk hver gang. De fleste automatiske og fuldautomatiske espressomaskiner fortæller dig, når det er tid til pleje. Her følger du blot instrukserne, som vises på skærmen. Vi anbefaler altid at anvende producenternes egne plejeprodukter, da de er lavet specifikt til at forlænge maskinens levetid. Ved rengøring af en semiautomatisk espressomaskine anvendes et blindfilter, som sættes i portafilter og fyldes med et plejepulver. Når du trykker på knappen løber vandet med pulveret tilbage i maskinen og derved laver et backflush. Det er også en rigtig god idé at holde steameren ren for mælkerester, da det vil påvirke smagen i din mælkedrik.

Strømforbrug

De semiautomatiske espressomaskiner bruger en smule mere strøm end de fuldautomatiske espressomaskiner. Grunden hertil er, at der sidder en større kedel i en semiautomatisk espressomaskine, som skal varme vandet op. I de fuldautomatiske sidder der en mindre spiral, som varmer vandet op, og det sker meget hurtigt. Mange espressomaskiner har desuden autosluk, så de ikke bruge unødvendig strøm.

Design & materiale

Designet er til dels afgjort af, hvilke materialer espressomaskinen er blevet produceret i, og her hænger pris og kvalitet tit sammen. En billigere maskine i plastik kan måske dække dit behov, men ønsker du dig en espressomaskine, der holder i årevis og stort set ikke er til at slide op, skal du overveje at kigge på modeller i rustfrit stål. Her skal indskydes: maskiner i plastik er ikke dårlig kvalitet. Plastik er bare et billigere materiale og holder typisk ikke lige så længe. Selvfølgelig kan du forlænge levetiden på din espressomaskine ved at passe godt på den.

En fuldautomatisk espressomaskine kan være lidt af et stort monstrum at have stående på køkkenbordet. Derfor er det (selvom det ikke påvirker kaffekvaliteten) værd at kigge på designet og vælge en maskine, der passer ind i dit køkkens interiør. Ellers risikerer du at blive træt af at kigge på den - og den er ikke sådan lige gemme den væk.

Holdbarhed

Espressomaskiner ligger i mange forskellige prisklasser, hvor pris og kvalitet i langt de fleste tilfælde hænger sammen. Jo mere en maskine koster, jo flere fede features følger med og jo bedre materialer, er den fremstillet af. Betaler du lidt mere for en espressomaskine, eksempelvis fra Jura, har du den som ofteste også i mange flere år, hvis du altså sørger for at vedligeholde den løbende. Vi har lavet en guide til hvordan du vedligeholder din Jura maskine: Pas godt på din Jura espressomaskine.

Temperatur

For at sikre den optimale kaffe ekstraktion varmer espressomaskinerne vandet til under kogepunktet (mellem 92-96 grader). Hvis vandets temperatur er for høj vil din kaffe smage bittert – hvis den er for lav vil kaffen smage syrligt og smagløst. Espressomaskinerne er indstillet til at brygge ved den rette temperatur, og på flere espressomaskiner har du mulighed for selv at indstille temperaturen, hvis du ønsker dette.

Er du blevet klogere på maskinerne?

Vi håber, at dette overblik over fordelene har givet dig bedre indsigt i de forskellige espressomaskiner. Når du har taget stilling til hvilken af disse tre typer espressomaskiner, der passer bedst til dig, skal du til at undersøge, hvilken præcis espressomaskine, du skal vælge og fra hvilket mærke. Du finder her vores udvalg af espressomaskiner:

Sammenlign modeller - nemt og hurtigt!

Er du i tvivl om to eller måske tre modeller, så er hjælpen på vej. Du kan nemlig nemt sammenligne to eller flere modeller i forhold til funktioner og features.

Sådan gør du:

1) Klik på "Sammenlign" på de produkter, som du gerne vil sammenligne. 

Produkt-sammenlign.jpg

2) Klik herefter på "Sammenlign", som du finder til højre på den øvre del af siden. I parentesen kan du se antallet af produkter, som du har markeret at ville sammenligne.

3) Du kan nu nemt og overskueligt se maskinernes funktioner sat op mod hinanden. Med dette overblik kan du nemmere beslutte dig for hvilke funktioner og features, der er vigtige for dig.


Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på en fuldautomatisk, automatisk og semiautomatisk espressomaskine? 
Der er mange gode espressomaskiner på markedet i dag, og der findes et hav af løsninger og muligheder inden for verdenen af espresso, men hvad er forskellen på en semiautomatisk, en automatisk og en fuldautomatisk espressomaskine - og hvad skal du vælge? Læs alt om dette i vores blogindlæg her.

Hvilken espressomaskine er den bedste?
Der er lavet rigtig mange test af espressomaskiner gennem tiden. Pris og kvalitet hænger sammen, når du taler om espressomaskiner. For at finde den espressomaskine som passer bedst til dine behov, kan du stille dig selv følgende spørgsmål: Hvor mange gange om dagen… 

Hvad kan man lave på en espressomaskine?

Det er meget forskelligt hvad de enkelte espressomaskiner kan lave af kaffedrikke. Generelt kan en fuldautomatisk, automatisk eller semiautomatisk espressomaskine bygge lige fra espresso og americano til mælkeholdige drikke så som cappuccino og caffe latte.

Hvordan vedligeholder jeg min espressomaskine?

Hvis du gerne vil forlænge levetid på din espressomaskine, er det vigtigt, at du vedligeholder den løbende. Er du i tvivl om hvordan du plejer og vedligeholder din espressomaskine? Så får du her en række guides til alle vores mærker.

Hvilken kaffe skal man bruge til espresso?

Som udgangspunkt kan du bruge de fleste hele kaffebønner til brygning af espresso. Nogle bønner er dog bedre end andre. Du kan her læse hvilke kaffebønner vi anbefaler til brygning af espresso.

Udforsk vores FAQ her

Vil du vide mere?

Læs vores store kaffe FAQ, hvor vi har svaret på alle dine kaffespørgsmål. Få alle kaffe-svar hos Rigtig Kaffe.

Rigtig Kaffe YouTube

Udforsk vores YouTube kanal

Vi har demonstreret en bred række modeller af espressomaskiner inden for forskellige brands.