Moomin

I løbet af de seneste år har vi været vidne til en stigende popularitet af Moomin-produkter. De folkekære trolde har prydet bl.a. kopper og vækket nostalgiske tanker hos os alle. De kan nu findes på et stort udvalg af produkter. Se vores sortiment fra hhv. Adexi, Stelton og RIG-TIG.

13 produkter i alt

Det er i år 2020 75 år siden Tove Janssons første historie om Mumitroldene kom ud, men figurerne har i de seneste år fundet vej til vores køkkener, bl.a. på kopper i et hav af motiver. Med de nye serier breder de populære mumitrolde sig til hele køkkenet.

I vores sortiment kan du finde kollektioner, der er udviklet af forskellige brands. Herunder Moomin by Adexi er en serie af elektriske køkkenredskaber, alle pyntet med de velkendte mumi-karakterer. Denne serie henvender sig primært til et voksent publikum med sine eksklusive produkter i lækre materialer. Desuden kan finde to-go-kopper, -flasker og lign. fra både Stelton og RIG-TIG.

Under Moomin by Adexi findes 3 forskellige serier, nemlig New Nordic, Romance og Elegant. Her finder du både farvede motiver, samt mere afdæmpede sorte stregtegninger. På et underlag af enten keramik eller stål, alt sammen på et hvidt underlag, som giver et meget eksklusivt og stilet udtryk, og som perfekt matcher de nostalgiske følelser, Mumitroldene efterhånden vækker i mange af os.

75 års jubilæum

I anledning af Mumis 75 års jubilæum har Moomin Characters Ltd med samarbejdspartnere startet en kampagne, ved navn #OURSEA, som skal rense det Baltiske Hav. Netop dette hav var Mumi-forfatter Tove Janssons favorit, samt en stor inspirationskilde. Siden Janssons unge dage ved havet er det Baltiske Hav blevet et af de mest forurenede have i verden, især plaget af eutrofiering. Dette er et overskud af næringsstoffer i vandet, som kan få konsekvenser for dyreliv. Kampagnens mål er at indsamle 1.000.000€ for at redde det Baltiske Hav. For hver 10€, der bliver doneret kan 40kg grøn-blå alger fjernes fra havet. Man kan støtte kampagnen ved at købe et såkaldt kampagneprodukt, som er et række produkter særligt designet til formålet. Kampagnen kan alternativt støttes direkte her www.oursea.fi hvor du samtidig kan læse mere om kampagnen.