Sådan vedligeholder du din Gaggia Accademia
For at få mest glæde af din Gaggia Accademia espressomaskine skal du sørge for at pleje den løbende. Jo bedre du plejer din espressomaskine, jo bedre kaffe får du ud af maskinen og jo længere levetid får maskinen.
Vi har her skrevet en lille guide der forklarer hvordan du trin for trin plejer din Gaggia Accademia.
Gaggia plejeprodukter
Husk at anvende de rigtige plejeprodukter til din Gaggia Accademia for at sikre dig den bedste kaffeoplevelse og give maskinen de bedste levevilkår.
Afkalkning af Gaggia Accademia
Der er utroligt meget kalk i det danske vand, derfor anbefaler vi du afkalker din maskine min. en gang i måneden. Du finder instruktionerne med illustratrioner i på side 33 i manualen.
Start med at fjerne kalkfilteret fra vandtanken og hav en balje klar til at opsamle vandet.
- Drej drejeknappen på maskinens front helt til venstre.
- Put hele flasken af Gaggias afkalkningsmiddel i tanken og fyld efter med vand op til max
- Vælg “maskinindstillinger” (2. knap fra venstre under skærmen)
- Vælg “Maintenance settings”
- Vælg “Descaling cycle”, tryk ok
- Gør som maskinen siger:
- Tøm spildbakken
- Fyld mælkekanden halvvejs og monter den.
- Sæt en balje under til at samle vand op.
- Du kan trykke pause hvis baljen skal tømmes.
- Skyld vandtanken og fyld den med rent vand når den beder om det. Tryk OK
- Tøm mælkekanden for vand og fyld den med rent vand. Tryk OK.
Sådan skifter du kalkfilter
Et kalkfilter er med til at forbedre smagen på espressoen og beskytter maskinen mod kalk. Et Gaggia kalkfilter skal skiftes efter ca. 50 liter vand er kørt gennem det, eller efter max 2 måneder. Se desuden Side 7 i manualen.
- Indstil filteret til vandets hårdhed
- Indsæt filteret i tanken
- Fyld tanken med vand og sæt tanken på plads
- Sæt en balje under vandtuden.
- Tryk på “maskinindstillinger” anden knap fra venstre
- Vælg “water settings”
- Vælg “activate filter”
- Tryk OK
- Vent til maskinen er klar og fjern baljen.
Rengøring af bryggeenhed
Du bør rengøre maskinens bryggeenhed jævnligt for at fjerne gamle kafferester. Det bør gøres en gang i måneden som minimum. Se side 32 i manualen.
- Sluk strømmen. Start med at tage bryggeenheden ud og skyld den under vandhanen.
- Smør brygenheden som vist på billederne (side 40)
- Sæt brygenheden på plads og tænd for strømmen.
- Drej drejeknappen helt til venstre.
- Vælg “maskinindstillinger” anden knap fra venstre.
- Vælg “Maintenance settings”
- Vælg “brew group cleaning cycle” Tryk OK
- Fyld vandtanken
- Put en fedtopløser i rummet til formalet kaffe. Tryk OK
- Sæt en balje under udløbet.
Har du spørgsmål til denne guide eller hvordan du ellers får det bedste ud af din Gaggia Accademia, er du mere end velkommen til at kontakte os.