Arabica

Hvad er Arabica?

Arabica bønnerne stammer oprindeligt fra Etiopien, som anses for værende kaffens oprindelsessted. Smagen på arabica er typisk mild og sød med noter af frugt, sukker og bær. Arabica bønner er ikke bitre og har en høj og fremragende syrlighed, som gør kaffen særdeles eftertragtet.

Arabica kaffeplanterne gror bedst i bjergrige klimaer i en højde på mellem 900-2.000m. Planterne kræver en temperatur på 15-25 grader og bliver mellem 2,5-4,5 meter høje. Denne sort er mere sårbar end robusta og kræver jord med en lav pH-værdi og let skygge.

På grund af arabica plantens sårbarhed er denne dyrere at producere, da den giver mindre kaffe pr. hektar sammenlignet med robusta. Et sundt Arabica træ producerer cirka 1-5 kg kaffebær på en sæson, hvor man normalt skal bruge 5-6 kg kaffebær for at kunne producere 1 kg kaffe.

Arabica bønnerne dyrkes bl.a. på plantager i Etiopien, Latinamerika, Brasilien, Indonesien og Columbia, og udgør ca. 75-80 % af verdensproduktionen.

Tilbage til ordbogen